הרגלי למידה...

hadarinke

New member
הרגלי למידה...

שלום לכולם, אני הדר, בת 15 ועכשיו בכיתה ט' בחטיבת ביניים שז"ר בקרית אונו(שובתים). הגעתי לכיתה א' שאני יודעת את כל החומר הנלמד ועד סוף כיתה ד' לא הייתי מתכוננת למבחנים ומכינה שיעורים כי ידעתי את כל החומר וכך גם הציונים הראו. בקיצור, לא פיתחתי הרגלי למידה נכונים ועכשיו בחטיבה, רגע לפני התיכון נורא קשה לי ללמוד, להתרכז ולארגן את סדר העדיפויות שלי, והציונים שלי יורדים ,בעיקר במקצועות ריאלים. וחשוב לציין שכבר אין לי מוטיבציה לפתח הרגלי למידה כי זה קשה:-S מישהו יכול לתת לי עצות\טיפים\משהו כדי לעזור? תודה

פלגיה

New member
שלום הדר

לפתח הרגלי למידה זה באמת קשה, אבל גם משתלם. כל הטיפים והעצות שתקבלי יהיו בעצם רעיונות לפיתוח הרגלי למידה. אני ממליצה על ספר שנקרא "ציונים גבוהים - השיטה". מהשם של הספר נראה כאילו הוא בדיוק נותן טיפים איך להצליח בקלות בלי לעבוד, אבל כל הרעיונות היפים שבספר הזה הם בעצם פירוט למה מתכוונים כשאומרים "הרגלי למידה". ועכשיו זה בדיוק הזמן לפתח אותם. בגיל 15 זה הרבה יותר קל מבגיל 25 למשל כשלומדים באוניברסיטה ונורא רוצים להצליח.

הרגלי למידה

אני חושב שיש כל כך הרבה ילדים שקרה להם בדיוק אותו דבר. אני מורה ואני רואה את זה כל כך הרבה. ואת צודקת, זה מאד קשה וגם מתסכל אבל כל הכבוד לך שאת מודעת לזה וכל הכבוד שאת מנסה ורוצה לתקן את זה. יש כאלו שגילו את זה רק אחרי התיכון. אם אני אנסה לענות על השאלה שלך מה עושים כדי לשפר אני לא אצליח בכמה שורות כי זה נושא ענק ומורכב אבל אני יכול לומר לך שהוא לא חייב להיות קשה מתסכל ומעצבן ואפילו אפשר ללמוד את זה בכיף ולשנות הרגלים גרועים להרגלים טובים בחיוך. כמו לדוגמא כשחייבים לקרוא כדי להעשיר אוצר מילים : אפשר לקרוא בכח או לקחת את הספר הכי כייפי מצחיק ומטופש שיש. אני חושב שללמוד עם חיוך זה דבר מאד חשוב, מה גם שכך זוכרים את הדברים טוב יותר :) בהצלחה

פלגיה

New member
אני מאוד אשמח

אם תוכל להקדיש זמן לשבת ולכתוב עצות שראית שהן מועילות ויעילות לפיתוח הרגלי למידה ולשינוי הרגלים גרועים. זאת בעיה מאוד נפוצה והייתי שמחה להרחיב עליה במאמרי הפורום הזה, כדי לסייע לתלמידים רבים ולהוריהם.

הרגלי למידה

הרגלי למידה הוא תחום רחב מאד ומתפרש על כל התקופה שבה למדנו. בעצם אנחנו מרגילים את עצמנו ללמוד בדרכים מסוימות. מתרגלים אליהם ומקבעים אותם. הרגל למידה חיובי, כזה שנרצה שישאר והוא חשוב מאד הוא סדר עדיפויות. אם אתם גדולים מספיק, נסו לראות תמיד מה הכי חשוב; מה הכי חשוב שתלמדו קודם, איזה נושא לעשות קודם בשעורי הבית, עם איזה חומר להתחיל להתכונן למבחן וכו'. במשך הזמן אולי תגלו שאתם עושים סידרי עדיפיות גם בחיים ולא רק בלימודים. זהו כלי חשוב מאד לחיים בכלל וללימודים בפרט לדעתי. כמובן שחשוב מאד להטמיע את ההרגל הזה בצורה חיובית ( או כייפית כמו שאמר אחד התלמידים שלי ) נכון, זה יכול לקחת זמן רק לרכוש מיומנות כזו. יכול לקחת, לא חייב לקחת. אם מתמקדים בו באינטנסיביות הוא משפיע מהר יותר ולדעתי גם טוב יותר. קשה לי לומר לכם כיצד ואיך להפנים את ההרגל הכה חשוב הזה ( לכם או לילדכם ) בצורה חיובית כי כשאני יושב עם תלמיד אני מדגיש לו את הדברים ומטמיע בו אותם בדרכו שלו. חשוב לי להבין את התלמיד שלי ולהבין את דרך הראיה שלו וצורת ההבנה שלו, רק כך אני מצליח להשיג הצלחה כל כך טובה עם תלמידיי. הבנה טובה של התלמיד ( או הילד שלכם ) היא הדבר החשוב ביותר להעברת המסר. בהרבה הבנה וסובלנות עם הרבה תמיכה יושבים עם התלמיד (או הילד ) על כל נושא שאני צריך לעזור ועל זה הוא מקבל את הרגל הלימוד החשוב מאד- סדרי עדיפויות. כשאני יושב עם תלמיד והוא עונה לי בתשובות של השעור הקודם, כשהוא בשמחה שואל מתי השיעור הבא כשהוא נותן לי דוגמאות שזה עזר לו גם בחיי היום יום אז אני יודע שהצלחתי. (אם לא בשבילי זו רק חצי הצלחה ). כך תדעו גם אתם אם ילדכם הפנים וקיבל את השיעור. נסו ותהנו. אבי נבון : )

למעלה