הרגלי אכילה

הרגלי אכילה ../images/Emo35.gif

שלום אסתר אור בן 8 וחצי חודשים. יונק ואוכל ארוחת פירות ולפעמים ארוחת ירקות ביום. בגלל שלירקות אין הצלחה ממשית בד"כ אני מציעה לו לאכול מדי פעם ולא בסדר קבוע. כלומר - הוא יונק בד"כ כל 3-4 שעות ובהזדמנויות שונות אני מציעה לו ירקות. יוצא שגם אם הוא סיים לינוק וכעבור חצי שעה אנחנו אוכלים ארוחת ערב אז אני מושיבה אותו איתנו ומנסה לתת לו משהו לאכול. אני חוששת שאני מפתחת אצלו הרגלים רעים - אוכלים בכל הזדמנות וללא סדר וקביעות. כך גם לפעמים הוא אוכל כארוחת ערב את מרק הירקות כי בצהריים לא הסתדר לי לתת לו אותו. האם זה בסדר בשלב הזה? או שכדאי לנהוג אחרת? תודה ושבוע טוב נועה

A suggestion

Why don't you give him the fruit meal twice? Leave the vegetable meal for a while, and give the fruit meal twice a day. AS for eating small meals frequently, it is much healthier all around to eat many small meals a day than to eat a few large ones. YOu are preparing him for the future in a healthy way. Don't worry about it!!​

דיאנה1

New member
תרגום: הצעה

למה שלא תתני לו את ארוחת הפירות פעמיים ביום? חכי עם ארוחת הירקות בינתים, ותני לו ארוחת פירות פעמיים ביום. לגבי אכילת ארוחות קטנות לעתים קרובות, זה הרבה יותר בריא לאכול הרבה ארוחות קטנות ביום מאשר לאכול פחות ארוחות גדולות. את מכינה אותו לעתיד בצורה בריאה יותר. אל תדאגי בגלל זה!!

תודה רבה ושאלות נוספות

תודה על העצה. לא חשבתי שכדאי לתת שתי ארוחות פירות ביום... אור אוכל ארוחת פירות מאוד גדולה (תפוח או שניים, אגס, בננה וחצי אבוקדו - בארוחה אחת!) האם בכל זאת אפשר לתת לו פעמיים ביום? האם זה בסדר לתת פירות יבשים? נתתי עד כה מדי פעם תמרים ותאנים יבשים ואור מאוד מאוד מתלהב. האם זה בסדר לתת לו את זה ככה כמו שזה? או להוסיף לפירות אם בכלל? שוב המון תודה
נועה

it is ok

YOu can divide the fruits between the 2 meals........one meal give the avocado, pear, and dates, and the other give figs, plums, avodado apple, and banana. Add shkedia or tehina to make it more rich in iron and protein, as well as calcium. If you are giving dried fruits, make sure you use organic. t he regular ones are full of sulfites, and other contaminants.​

justmom

New member
תרגום: זה בסדר

את יכולה לחלק את הפירות בין 2 הארוחות... בארוחה אחת תני לו אבוקדו, אגס ותמרים, ובשניה תאנים, שזיפים, אבוקדו, תפוח ובננה. הוסיפי שקדיה או טחינה כדי להעשיר את הפירות בברזל ובחלבון, וכן בסידן. אם את נותנת לו פירות מיובשים, הקפידי להשתמש בפירות אורגניים, מפני שהפירות המיובשים הרגילים מלאים בסולפיטים ובכימיקלים מזהמים אחרים.

למעלה