הרגלים

הרגלים ../images/Emo60.gif

אני אישה של הרגלים. הולכת באותו מסלול מוכר וידוע. ואני לא מדברת דווקא על נושאים כבדים בחיים אלא על היומיום, השגרה המוכרת והידועה כמו אוכל, ביגוד, בילוי וכיו"ב. סתם דוגמא מאתמול - הזמנתי לנו חופשה שנתית באילת. כל שנה בסוף יולי אנחנו יוצאים לחופשה משפחתית. מראשון ועד חמישי. כמעט תמיד בישרוטל. פעם אחת שיניתי. הזמנתי ברשת המתחרה ואחרי שעה חצינו את הכביש וחזרנו למוכר והידוע - אותו מלון כמו כל שנה. והנה השנה עוד פעם אני מנסה לשנות. וזה קצת מדגדג לי... ואולי לבטל ולהזמין את המלון הטוב והידוע ? ואיך אצלכן ? האם אתן בהרגלים או בשינויים ?

אילנית03

New member
וואו האמת קשה לי לענות על השאלה

הזו כיוון שיש לא מעט פעמים בהם אני מוצאת את עצמי בדרך לשינוי מאוד גדול ומרימה ידיים ויש פעמים שאני כאילו עוצמת עיניים ונכנסת לדרך חדשה ולדברים חדשים מאין הרפתקאה כזו

ומה עם הקטנה, ביומיום ?

האם את בהרגלים היומיומיים המוכרים והידועים לך או דווקא בעד לנסות, לשנות ולגוון ?

אילנית03

New member
ביומיום אני חייבת שתהייה לי שליטה

מלאה על מה שקורה יש דברים כמו מפגשי חברים, וכאלו שאפשר באופן ספונטני אבל ברגע שאני מאבדת שליטה על החיים אני הופכת להיות אדם לא נחמד לסביבה והחוסר וודאות פוגע בהתקדמות היומיומית שלי . כל שינוי וכל הרגל מתקבל בברכה אם הוא משאיר אותי אם שליטה במה שקורה

mikilk

Active member
הרגלים ממכרים אך שינויים רבים.

קשה לצאת מהרגלים מסויימים ממכרים בעיקר יום יומיים- כגון אוכל, מיעוט שתיה, חיים במתח, למרות המודעות של הנזקים. דווקא בנושאים כלליים לא יומיומיים קל לי יותר לשנות, תאירכי חופשות ומקומות. עם זאת, חייבת לדעת תמיד מה קוהר, יומן פתוח וכל דבר רשום, ונכנסת ללחץ עם יש הפתעות או שינויים שלא בשליטתי.

מנסה לשנות

אבל באמת תקועה במוכר והידוע אבל כשאני משנה, זה מדהים וזה כיף ובכל זאת,בפעם הבאה אני מפחדת

אני ממש מזדהה איתך נפלאה ומאושרת

המוכר והידוע כל כך מגן ועוטף. ופתאום שינוי שיכול להביא עמו משב רוח מרענן במיוחד. אבל הפעם הבאה ? אמאלה לא רוצה, הספיק לי פעם אחת. כיצד את מנסה לשנות ?

אני אלופת ההרגלים, זה נותן לי בטחון

בחיי היום יום, אני לא ספונטנית ולא אוהבת שינויים מהירים.

ואת חושבת שזה טוב ?

אני מנסה להבין האם ההרגלים היומיומיים הללו טובים ונכונים לנו או שמא אנחנו מפספסים משהו בדרך. משהו שיכול להיות הרבה יותר טוב ונכון לנו.

תאירU4

New member
בדברים הקטנים אני מאוד אוהבת לשנות

למשל בכל פעם שאני מנקה ממש יסודי את הבית, תמיד יהיה שינוי בבית אחר כך. שינוי קטן באחד החדרים, אבל תמיד יהיה שינוי. ואילו בגדול, לא משנה. למשל בעבודה, שממש רע לי בה כבר כמה שנים, אני לא משנה את המוכר (שהרי יש בזה המון הגנה, חמומות ונעימות במוכר הזה...).

המונשרי

New member
ברמת העיקרון ,בגדול

אני אשת הרגלים- אוהבת את המוכר והידוע. אבל-------------------------------- פה ושם אני לא פוחדת להתנסות ולשנות ממנהגי שכן, איך אכיר מאכלים, מקומות, אפשרויות חדשות אם לא אתן צ'אנס. אני בוחנת דברים- ואם נמצאו מתאימים אז משנה בהתאם. אם לא , דבקה במה שנבחן כבר במבחר המציאות.

אני בעד לגוון

אם לא ננסה לא נדע למרות לפעמים אני מצטערת שהיה לא הכי מוצלח והמוכר והידוע ממש טוב אבל למרות זאת אני נותנת צ'אנסים לדברים אחרים. יש לי לפעמים את המחשבה שאולי אני אפסיד משהו חדש אם לא אחשוף את עצמי לדברים אחרים.

אוהבת הרגלים ושיגרה-

ולפעמים אוהבת לברוח מהם, אבל אני מאוד אוהבת ללכת לפי מה שרגילה, לפי מה שמכירה ולא לקחת סיכונים.

למעלה