הרגלים של הכלב.....

bilbolim

New member
הרגלים של הכלב.....

הכלב שלי שבחוץ כל הזמן מפתח הרגלים מעצבנים, הוא התחיל להשתין על המלונה אז כל יום ניקינו והוא שוב נשתין עלייה לא היה יום אחד שהוא לא השתין עלייה ממש. לקחנו לו את המלונה, גם ככה יש לו צל ועכשיו קיץ אז לא קר לו וככה הוא לא השתין כבר חצי שנה לפחות. עכשיו הוא התחיל להשתין על הקיר וההורים כל הזמן צורחים עליי ומאימיים עליי, איך אפשר להסיק את ההרגלים שלו להשתין כל הזמן באותו המקום?

xurix

New member
צריך

לקנות טיפות מגרות לעשיית צרכים במקום שעליו הן טופטפו, ולטפטף אותן במקום שרוצים שהכל כן יעשה. כשהוא עושה יש לתת חטיף ולהראות חיבה רבה...

מייקלס

New member
ייתכן וההרגלים מעצבנים אותכם,

אך מדובר בהרגל טיבעי לחלוטין. אם אני מבינה נכון, מדובר בכלב החי מחוץ לבית. הכלב פשוט מסמן טרטוריה. אין דרך להפסיק את ההרגל, אלא ע"י סירוס. בעיקר אם מדובר בכלב הקשור בשרשרת למקום אחד. (ואני מאד מקווה שלא). דרך נוספת היא להיות צמוד לכלב 24 שעות ביממה, ולתקן את ההתנהגות בזמן אמת. מה שלחלוטין לא נראה ראלי.

lilithmm

New member
מה הבעייה עם העובדה שהוא משתין

על המלונה? מילא אם היה מחרבן על המלונה...

bilbolim

New member
.............

המלונה היא על ריצוף ושהוא משתין עלייה הוא משתין גם על הרצפה. והכלב כן קשור בחוץ בגלל ההורים שלי שלא מוכנים שהוא יהיה משוחרר בגלל הבורות שהוא עושה והגנן גם אמר להם שהכלב כל הזמן ישתין באותו מקום והצמחים יצהיבו מזה... בכל מקרה מטיילים איתו 3 פעמים ביום ואני משחררת אותו בחצר פעם ביום והוא משחק עם הכלב השני בזמן שאני משגיחה עליו. אם הייתי יכולה גם הייתי משחררת אותו שירוץ בחוץ אבל הוא לא מקשיב לי לפעמים הוא משחק עם חברים בחוץ (יש לו רצעה מתארכת כזו)... וגם שההורים לא בבית אני מכניסה אותו לבית.

lilithmm

New member
כמה המלצות:

כדאי להעביר את המלונה למקום לא מרוצף. במקום לקשור את הכלב אפשר לגדר לו שטח קטן בחצר. הקשירה גורמת לכלב להפרעות נפשיות שגוררת בעיות התנהגות כגון תוקפנות. אל תכניסי את הכלב לבית כשההורים לא נמצאים, הכלב חייב לדעת שמקומו מחוץ לבית. תנסי בינתיים לשפר את התנאים שלו כמה שאפשר בהתאם למגבלות.

bilbolim

New member
אין לי אפשרות להעביר את המלונה

למקום לא מרוצף, החצר שלנו די קטנה אז אני לא יכולה לגדר לו שטח. עד עכשיו אין לו בעיות תוקפנות, הוא בחיים לא תקף בנאדם ובחיים אפילו לא גרגר על בנאדם הוא תוקפני כלפי זכרים שתוקפנים אליו אבל עם השאר רק משחק או שלא מתייחס אליהם.

lilithmm

New member
בכל זאת טיפ

אז תשימי משטח מלינולאום שהפיפי לא יגיע למרצפות. יפה אמרת שעד עכשיו אין לו בעיות תוקפנות. אני מקווה שזה ישאר כך. תעשי לו סירוס בהקדם האפשרי. את לא כותבת כאן בת כמה את, אבל קחי בחשבון שאם עדיין לא עשית צבא מישהו הכלב שלך יהיה מאוד אומלל במשך תקופה ארוכה. לדעתי, אולי כדאי למסור אותו.

bilbolim

New member
.........................

קראתי מה שרשמת בקשר לסירוס בהודעה אחרת על כלב הלברדור שלך וזה די שכנע אותי לסרס אותו. בקשר לזה שאני אהיה בצבא יש לי עוד שני אחים שמטפלים בו. בקשר ללמסור אותו אף אחד כמעט לא רוצה לאמץ אותו והוא גם כלב מאוד הרסני שהורס כל דבר שנכנס לו לפה, הופך פחי זבל ולא ניראה לי שמישהו ירצה לאמץ אותו וגם אני לא רוצה למסור אותו... אני אוהבת אותו ואני לא רוצה שהוא יסבול אבל ההורים שלי מעמידים אותי במצב שאני חייבת לקשור אותו... מצדי שיהיה משוחרר בחצר כל היום אפילו לא אכפת לי להכניס אותו לבית. וגם הרצועה שהוא קשור אלייה לא קצרה הוא יכול לזוז ולקפוץ. וגם הזכרתי שיוצאים איתו 2 פעמים ביום ומשחררים אותו פעם ביום בחצר ואז הוא גם רץ, משחק עם הכלב השני או שמשחק עם הכדור ומדי פעם אנחנו קונים לו עצמות ללעיסה שלא ישעמם לו.

lilithmm

New member
את מצידך באמת עושה את כל אשר

ביכולתך. אבל המגבלות... כנסי לפטנט, יש שם מאמרים על אילוף כלבים. יש גם אילוף שמלמד את הכלב לא להרוס בגינה. ד.א. זה מאוד טבעי שהכלב שלך יהרוס הרבה דברים. הוא ממש לא חיי במצב אידאלי. אם את מוכנה להשקיע מהזמן שלך כשעה ביום עבודה עם הכלב יכול להיות שתצליחי. אשמח לעמוד לרשותך בנוגע לעצות אילוף והתנהגות כלבים בכלל. בהצלחה

koby329

New member
לא מומלץ לקשור כלב

זה לא עושה להם טוב, ואם כבר מוכרחים (אני לא רואה למה לעשות זאת בתוך חצר, בטח לא בגלל כמה צמחים) אז שיהיה לו חבל כמה שיותר ארוך, אם לא הוא יתחרפן

lilithmm

New member
ציטוט מתוך הפט נט לגבי קשירת כלבים

"אסור לקשור כלבים בשרשרת, זה עושה אותם אלימים ותוקפנים ומופרעים" נאמר ע"י וטרינר מנס ציונה

למעלה