הרב עופר אלפסי

RedSky

New member
הרב עופר אלפסי

שלום, האם שמעתם על הרב עופר אלפסי? יש לכם המלצות? מקרים של אפילפסיה שטופלו ע"י הרב? אני אשמח לקבל כל מידע, קישור חוץ מהאתרים הרשמיים. זה נורא חשוב ודחוף. תודה רבה

tanka

New member
לשם שמיים?

רציתי להרחיב את הנושא ולשאול מה דעתכם על עיסוק של קדושים ורבנים למיניהם ברפואה, והםא אתם סבורים שהם באמת פועלים "לשם שמיים"?

RedSky

New member
מה זה משנה!?

מה זה משנה מה הסיבה למה הוא עושה את זה?! שיעשה את זה בשביל הכסף אן לשם שמיים או לשום סיבה שירצה! העיקר שהוא יכול לעזור ולהחלים את מי שהולך אליו.

טאוֹ

New member
קדושים, רופאים, רבנים - ואנחנו

האדם הראשון שחשבתי עליו למקרא שאלתך היה הרמב"ם. האם לדעתך הוא פעל לשם שמיים או לא? האדם השני שעלה בדעתי הוא הרב פירר, אותו הזכרתי בתשובתי ל-RedSky; אין לי ספק שהוא פועל לשם שמיים. אני יודע זאת ממקור ראשון: הוא סייע ללא מעטים מבני משפחתי, במקרים קשים באמת, ובלא כל תמורה. אפשר כמובן להתחיל לחשוב גם על שרלטנים, אבל כאלה לא חסרים בכל מקום. כמו כן אפשר להרחיב את השאלה עוד יותר ולהוציא אותה מההקשר היהודי, כך שתכלול מוארים בודהיסטיים, מיסטיקנים סופיים, קדושים נוצריים וכיו"ב. אבל באופן אישי הייתי בכלל מפנה את השאלה בחזרה אלינו, ותוהה: האם אנחנו - המטפלים ברפואה משלימה - באמת פועלים "לשם שמיים"?

tanka

New member
רבנות ורפואה

קודם כל הבהרה: אני לא מבקרת את הרבנים והימסטיקנים לסוגיהם, אלא רק רציתי להעלות טיעון כדי שיתפתח דיון פה בפורום (כי פורומים נועדו גם לכך לא?) הרמב"ם לא היה רב במובן שהיום מתכוונים לכך. בעבר רב היה אדם גדול ובקיא בהלכות התורה התלמוד והמשנה, אדם נעים ונדיב עם הבריות ומי שהוא מורה בקהלו ("עשה לך רב").עד כמה ניתן לקרוא לכל הרבנים של היום בתואר רב זה כבר דיון בפני עצמו. ניסיתי להעלות את הטיעון שבעיניי (ורק בעיני), החיבור בין קדושה לרפואה יכול להיות בעייתי. יש כאן אנשים שהקהל הפונה אליהם הוא קהל בעל מצוקות רבות, פיזיות ורגשיות, והנה יושב לפניהם אדם גדול, רב!! והוא יש לו סיג ושיח עם אלוהים, אדם כזה יהיה מוכן לעשות כמעט הכל כדי לספק את רצון המרפא ולו בכדי שתהיה לו גישה אל הק"בה, אני חושבת שיש בזה מן ההפרעה לתהליך הריפוי.אני חלילה לא מנסה לומר כי כל הרבנים הטוענים ליכולת ריפוי הם שרלטנים, אבל בכל זאת יש רבים, רבים מהם. האם אנחנו פועלים לשם שמים?- לא כולם, לא תמיד וחבל שכך!!! מי יתנני נקיית כפיים תמיד וזהירה מספיק כדי לעמוד על מקומות של אגו או תאוות שררה וממון. אני מקווה מאוד שאוכל לצמוח מעבר לאלה, אם אצליח? -אני מאמינה שכן!

טאוֹ

New member
חיבור בעייתי

מסכים עקרונית שהחיבור בין קדושה לרפואה עלול להיות בעייתי. קראתי פעם, נדמה לי שהיה זה בספר "אחרי האקסטזה", על מקרה שבו אשה התייעצה עם מורה הזן שלה לגבי אופן הלידה הכי טוב, כיוון שסבלה מבעיה מסוימת. המורה, אדם ללא ילדים וחסר כל ידע בנושא, ייעץ לה לפי מיטב הבנתו ועל פי מה שתאם להשקפתו את רוח הכתובים; האשה הקשיבה לעצתו, וכמעט מתה בלידה. עם זאת, אני חושב שהבעיה כוללת לא רק מעמד דתי אלא כל עמדה של כוח; הרי אנשים לא מעטים מייחסים לדבריו של הרופא משקל של דברי אלוהים חיים, והבעיה כפולה ומכופלת כאשר גם הרופא עצמו חושב כך. זו הסיבה שהפניתי את השאלה בחזרה אלינו. אני חושב שבכל מקרה שבו המטופל מתבטל לגמרי בפני המטפל ומשליך עליו את כל האחריות לטיפול, יש כאן בעיה - למטפל ולמטופל ביחד ובנפרד. איך דוד תמיד מצטט את מאסטר יחיאל ניר מלחי - "תהיו חסידים, אבל אל תהיו חסידים שוטים"... יש אמנם מקרים מיוחדים שבהם אדם נמצא במצוקה כל כך גדולה ובהרגשת חוסר אונים מוחלטת, ללא כל בטחון ביכולתו להבריא מהמצב. במקרה מיוחד כזה, אולי אפשר בתנאים מסוימים ולפרק זמן מוגבל להבהיר לו שהמטפל יכול לעזור לו - בהנחה שזה נכון, כמובן. אני לא מדבר על מניפולציות או שקרים, אלא על צעדים בוני אמון, לפחות עד שאותו אדם יתחזק קצת וירכוש אמון ביכולתו שלו להתאושש. זו הסיבה שעשיתי ספין לשאלה שלך והחזרתי אותה אלינו. כאשר מטופלים, שהצלחנו לעזור להם בעבר, חוזרים אלינו עם ציפיות לא הגיוניות או עם הערצה מוחלטת ולא מבוססת של יכולתנו, אנו עלולים להידבק באשליה שגם לנו יש סיג ושיח עם אלוהים. במילים אחרות, נדמה לי שכמטפלים עלינו להיות זהירים שבעתיים עם האחריות העצומה שיש לנו, ולזכור שהאחריות הגדולה והשבריריות של המטופלים מזמנות לפתחנו מלכודות אגו מתוחכמות. לא שזה צריך למנוע מאתנו לפעול ולעזור, כמובן - אבל חייבים להיות מודעים לזה. כל הנ"ל מתייחס גם לרבנים (אמיתיים, לא "רבנים"), שהרי ידוע שכל "הגדול מחברו, יצרו גדול הימנו". לגבי "רבנים" - שרלטנים תמיד היו ותמיד יהיו, בכל תחום, וזה אולי באמת נושא לדיון נפרד.

טאוֹ

New member
כמה נקודות

1. בפורום עצמו איננו נוהגים להעביר חוו"ד על מטפלים, לטוב ולרע. לכל היותר, תקבלי המלצות כאלה או אחרות במסרים האישיים בלבד. 2. הפורום עוסק בשיטות הרפואה המשלימה; רפואה מערבית, תרופות ולחלופין ריפוי על ידי רבנים - כל אלה אינם לגמרי
לנושא הפורום, כי בסופו של דבר בריאותו של האדם עומדת במרכז, אבל אולי יש פורומים מתאימים יותר לדיונים בסוגיות כאלה מאשר בפורום הנוכחי. 3. אם מדובר באפילפסיה, למה בעצם הדחיפות? האם מדובר במקרה קשה, ו/או ממושך? בכלל, אם הרצון הוא למצוא טיפול מתאים, את מוזמנת למסור פרטים נוספים ונשמח לנסות לעזור. כותבים כאן מטפלים מנוסים בשיטות ריפוי מגוונות. אם לעומת זאת מטרת השאלה היא רק מציאת מידע על הרב, ראי שוב סעיף 1. 4. את יכולה לברר גם במרכז עזרה למרפא. הרב פירר ידוע הן במגזר החרדי והן במגזר הרפואי כמומחה גדול, שמסייע ללא משוא פנים לאינספור אנשים ומתווך בין חולים לבין הרופאים שעשויים לתת להם את הסיוע הטוב ביותר. בכל מקרה, בהצלחה ורפואה שלמה.

RedSky

New member
פרטים

הדחיפות היא בגלל שאחי הוא כאן מחו"ל לתקופה קצרה ורציתי לנסות כמה דברים ברפואה הלא קונסרבטית. פנינו לרב פירר בזמנו. הןא הפנה אותנו לרופא, אבל לא עזר. מצאתי מהאתר של ALTERNATIVLI את הקישור לרב עופר. (זה אתר של רפואה משלימה- כי הערת לי שזה לא קשור לפורום) באתר שלו הוא אומר שיש לו 100 אחוז הצלחה לרופאים אפילפטים. הוא מטפל בהרמת ידיים. רציתי לדעת אם מישהו כבר נרפא מפילפסיה אצלו, או שנתקלתם בכתבות בעיתונים.

מאיר72

New member
100% הצלחה יש רק לשניים

1. מלאך המוות. 2. אלוהים. כל השאר מנסים להתקרב, ואדם שאומר שיש לו 100% הצלחה, שומר נפשו ירחק.

RedSky

New member
100%

אמר שיש לו בינתיים 100 אחוז למחלה הזו. זה לא אומר שהוא יצליח ב-100 אחוז אבל רק שבינתיים זה מה שקרה. יש מחלות אחרות שהוא נתן להם אחוז נמוך יותר, לפעמים גם מתקרב ל-0.

shloמי

New member
../images/Emo39.gif רפואה ורבנים

הי RedSky אומרים "עשה לך רב" - הכוונה לאדם אחד שאפשר ל'שפוך' לפניו הכל. פניתם לרב פירר, כבודו במקומו מונח והוא הפנה אתכם לרפואה המערבית, כעת אתם רוצים רב אחר. יש מקובלים שיכולים לגרום לריפוי וזאת בעזרת יידע ראשוני אולי מתוקשר. אם הרב פירר הפנה אתכם לרפואה מערבית, כנראה שהוא קיבל מסר בתקשור שהוא לבדו לא יכול לעזור ורק עם התערבות של רופא זה יכול אולי להצליח. RedSky קבלת עצות חכמות מחברי הפורום, אולי תוכל לקבל עזרה אם רק תרצה. קצת על אפילפסיה ברפואה מערבית
הרבה בריאות ובהצלחה בברכת אור ואהבה שלומי

RedSky

New member
רפואה מערבית

כשהרפואה המעריב קובעת שהמוח של אח של מתדרד עם כל התקפת אפילפסיה, עד שזה יגרום למותו, בטח שתחפש אלטרנטיבה אחרת ולא תסכים להאמין לזה לשניה. גם אם הרב פירר היה שלח אותך לרופא הזה. אבל בוא דווקא שלח אותו לרפלקסיולוגיה ולמומחה להתפתחות המוח.

shloמי

New member
../images/Emo39.gifסליחה אם גרמתי לך לסערת רגשות

על כך מתנצל.
שולח לך מסר. בברכת אור ואהבה שלומי

מקווה שתמצאי את הרב

שאת מחפשת, ומתפללת איתך לשלומו של אחיך. יותר מנשמח אם תעדכני אותנו לגבי הטיפול שאחיך יקבל, ואם תמצאי את הרב, שתספרי לנו על כך. סיפרת שאחיך בארץ לתקופה קצרה. בארצות רבות ברחבי העולם יש רפואה משלימה מפותחת, ואם לא יימצא מרפא לאחיך בארץ, אני ממליצה מאוד לחפש מטפל אמין, בעל נסיון מוכח והמלצות, ולטפל. המון הצלחה ובריאות, מיכל

אדומה2

New member
הרב פירר

לידיעתך- הרב פירר אינו עוסק בתקשור ואינו עוסק בהוקוס פוקוס- כמו שכולנו פה לא עוסקים בזה. הרב פירר אומנם אינו רופא, אבל מבין ברפואה כמו שמעטים מבינים, מלימודים עצמאים ובטח לימודים נוספים. עד כדי כך מבין, שלא רק שהוא מרצה בכל העולם וגם פה בארץ ועוזר לאנשים שאין להם כסף ונותן יעוץ חינם שבד"כ- אצל רופאים אחרים- הוא יקר מאוד, אלא שגם רופאים מתייעצים איתו, מנהלי מחלקות כאלו ואחרים. שווה לבדוק במה דברים אמורים לפני שחורצים דין אדם, ולא משנה אם לפני שמו מופיעה המילה "רב" או "דוקטור" או "מטפל".

shloמי

New member
../images/Emo39.gifאדומה

שולח לך מסר. בברכת אור ואהבה שלומי

טאוֹ

New member
יעל הגיבה להודעה של shloמי, לא שלך

אני לא בטוח ש-shloמי התכוון בדבריו לחרוץ דינים, אבל בכל מקרה אני מסכים לגמרי עם כל מה שכתבה יעל אודות הרב פירר. מובן שגם הוא יכול לטעות ככל האדם, אבל אני אישית הייתי מקשיב בכובד ראש לכל המלצה או עצה שלו בנושא. אם זה לא עזר, צריך להמשיך לחפש אבל לברור בחוכמה את המטפלים - על אחת כמה וכמה שמצבו של אחיך כל כך עדין ומסובך. בהמשך לדברים האלה, לאור תיאורך את מצבו של אחיך כלא פשוט כלל, יש להניח שגם הטיפול אינו פשוט ולא יסתיים במפגש קסם חד פעמי. מאחר ואני מבין מדברייך שאחיך חייב לחזור תוך זמן קצר לחו"ל, אני מצטרף להצעתה של מיכל ומציע לברר במקום מגוריו אפשרות טיפול אמיתית, רצינית ועקבית. אם אין כזאת, ייתכן מאד שעליו לשקול להעתיק את מקום המגורים, שכן את מתארת התדרדרות ואפילו מוות, והחיים קודמים לכל. מאחל לכם שוב רפואה שלמה מכל הלב.

למעלה