הרב עובדיה מככב שוב

cwen

New member
באתי לראות אם מישהו פרסם כבר...

מדהים איך מצד אחד כל הזמן מנסים לדבר על "היופי שביהדות" ומצד שני פוסקים הלכות שגורמות לי לבחילה ממש. לדעתי רופא שיצהיר שילך לפי הרב עובדיה בעניין זה צריך לאבד את רשיון הרפואה שלו. זה מתנגש חזיתית עם שבועת היפוקרטס.

לאונידס

Active member
גם את שבועת הרופא לפי הרמב"ם

"....וזאת הברית אשר אנכי כורת אתכם היום לאמור: על משמרתכם הופקדתם יומם ולילה לעמוד לימין החולה במצוקתו בכל עת ובכל שעה. ושמרתם עד מאוד חיי אדם מרחם אמו, והיה שלומו ראש חרדתכם כל הימים. ועזרתם לאדם החולה באשר הוא חולה, אם זר אם נכרי, אם אזרח נקלה ואם נכבד. ...." וגם את תפילת הרמבם עצמה: "....תזכני להביט על כל סובל הבא לשאול בעצתי כעל אדם, בלי הבדל בין עשיר ועני, ידיד ושונא, איש טוב ורע; את האדם בצר לו - הראיני רק את האדם...." דרך אגב הרמב"ם כנראה ראה את הנולד וידע שאנשי ע"ז ר"ל ינסו לקבוע אחרת ולכן המשיך בתפילתו ואמר: ".... אבל כאשר כסילים יבזוני, אחלי, אהבתי למקצוע תחזק את רוחי בלי להתחשב עם זיקנת המלעיגים וכבודם, רק האמת תהיה נר לרגלי, כי כל ויתור במקצוע יכול להביא כיליון ומחלה ליצור כפיך. ..." ביהדות יש הרבה יופי (וגם לעיתים כיעור שדורש תיקון) אבל למעט קשר גנטי אני לא רואה קשר בין החרדים ליהדות.

Sophalin

New member
להזכירך

ביהדות לא כל אדם הוא באמת אדם. רק אם הוא יהודי...

deathcaster

New member
למעשה, אם אני זוכר נכון

(איפה רחל כשצריכים אותה?) המילה "אדם" או יותר נכון "האדם" (יש הבדל) ע"פ חלק ממקורותקודש יהודיים- מיוחסת רק ליהודי.

לאונידס

Active member
אין כזה דבר "ביהדות" בדיוק כמו שאין "בנצרות"

לכך תגיד לכומר אנגליקני שבנצרות אסור להתחתן או לפרוטסטנטי שניתן לקנות חלקה בגן עדן תמורת כסף. במקרה הטוב יצחק על הבורות שלך. החסידות האורטודוקסית היא מיעוט קטן מהיהדות, החרדית עוד פחות. הדומיננטיות הפוליטית של החסידות החרדית בארץ גורם לחלק מהאנשים לחשוב שזוהי היהדות אבל תסתכל שמאלה וימינה ותראה שהיהדות לפי רוב היהודים אחרת לחלוטין.

KO74

New member
דוחה

בא לי לשים את הקישור הזה בפורום דתיים ולראות תגובות.

למעלה