הרב נויגרשל

israelberger

New member
הרב נויגרשל

הרב נויגרשל ידוע בתור הדובר של החרדים ששמח לקפוץ ולתת הסברים לכל הדברים הרעים שהם עושים כגון השתמטות וכו´. מעשה שהיה כך היה, בשבת שלפני הקודמת יצאנו כל הכיתה (כמעט) לירושלים לסמינר, אף אחד לא הכריח אותנו אבל ציפינו שזה יהיה משהו נחמד. כשהגענו ציפתה לנו הפתעה וגילינו שהרב נויגרשל יבוא ונוכל לדבר איתו על איזה נושא שנרצה. כשהגיע למקום שבו שהינו הוא פתח מיד בהצעה שנשאל אותו שאלות על מה שנרצה. אני ישבתי מאחורה ובאורח פלא איך שיצאו המילים מפיו נפתח מעין צוהר של אנשים ביני לבינו (אני די ידוע בישיבה ב"אהבתי" למשתמטים). החברים שלי כבר העלו את הנושא והפנו את נויגרשל ישר אלי לוויכוח. לאחר זמן קצר כשהיתחוור לו שאני מבין עיניין ומחזיר לו תשובות במקום ומקשה עליו הוא התחיל לדבר בצעקות, להיכנס לדברים, לצטט קטעים לא קשורים מתוך הספר שלו תוך כדי שהוא מעוות אותם לחלוטין ומוציא אותם מהקשרם ולנסות באינטנסיביות לעבור לנושאים אחרים. הוויכוח הלא מתורבת הזה נמשך בערך שעה עד שהוא כבר נשאר בלי מילים ולא נשארו לו ציטוטים שאפשר לעוות או נושאים אחרים לנסות לעבור אליהם הוא סיים לדבר בצעקות ופרץ בהליכה מהירה החוצה לפני שאני יספיק לענות לו פעם אחרונה ולהשפיל אותו יותר ממה שהוא כבר מושפל. הבן אדם הזה לא מתורבת וחסר כבוד ותרבות שיחה בסיסית. הוא סובל מעודף ביטחון עצמי ולא ראוי לכבוד מינימלי. אני רק רוצה להוסיף שאף אחד מהצד שלנו לא הרים קול ונויגרשל לבדו ישב וצעק בקולי קולות כפרא אדם. אפילו אחרי כל הוויכוחים שהוא עבר עדיין אין לו תשובות טובות לשאלות ואפילו לא טענות ראויות.

Governor

New member
אתה יודע מה? לא הותרת אותי פעור-פה

שמוט-לסת משורבב-לשון ונעתק-נשימה. קראתי מאמרים שלו, שמעתי קלטות מגוונות שלו, שמעתי אותו בתכניות רדיו מול מאזינים שעלו לשדור. חוות הדעת שלך לא חידשה לי (ואני מקווה שזה לא יקלקל לך...)

למעלה