הרב לבנון מכה שנית

cwen

New member
שנית? לפי החשבון שלי זה כבר עשירית בערך.

cwen

New member
ועכשיו שמעתי את הראיון

לא כל כך התרכזתי כי זה תוך כדי עבודה. די מפחיד.

Sophalin

New member
אין גבול לחוצפה

גורם רבני הבקיא בנושא דחה בשיחה עם ynet כי שורש הסכסוך בין הממסד הרבני לקסים, טוען אותו גורם, נעוץ בכך שרבים מהם מחזיקים בתפיסה דתית הדומה לזו של ה"קראים", ואינם מקבלים את התורה שבעל פה הלכה למעשה, ולכן בנושאים שבהם היא סותרת את הכתוב בתנ"ך הם פוסקים באופן שונה מההלכה המקובלת. מי קבע שההלכה ה"מקובלת" אכן מקובלת!!!??????

לאונידס

Active member
עוד מקרה שצריך להיות מטופל בועדת התחרויות

מונופול שמנסה לשמר את עצמו ואת הפירמידה שלו והשימור גורר אחריו פגיעה באזרח הפשוט (לא יחודי ליוצאי אתיופיה). עניין כלכלי מובהק.

בעוד שאנחנו נלחמים בערבים/מוסלמים

הדתיים הקיצוניים דווקא מתקרבים אל המוסלמים - הם נהיים יותר ויותר דומים להם! אחלה דרך לגשר בין שני עמים/דתות. בסופו של דבר, תהיה פה אוכלוסיה הומוגנית ואף אחד לא יוכל להבדיל בין המוסלמים לבין נציגי היהדות הקיצוניים. ואז יהיה שלום.

deathcaster

New member
זה אבסורד ומפחיד להגיד את זה

אבל אני נוטה לחשוב שאתה צודק.

זה היה הומור אבסורדי

שהמסר שלו: אצל נציגים מסוימים של היהדות כבר אין הבדל בינם לבין האיסלם. אותה פאנאטיות מטורפת ועיוורת, שנאת השונה, גזענות וכד'.

deathcaster

New member
אולי לא הבנת

אבל אני חושב שהנבואה האפוקליפטית וההומוריסטית שלך יכולה להתממש אם מישהו לא יעצור את הטירוף הזה.

GolanBerlin

New member
מדינת הלכה? לא ריאלי

אני מבין את הפחד שלכם. אתם אומרים שאם החרדים יעלו לשלטון כשהם יהיו רוב בעוד 10 שנה, הם יעשו מדינת הלכה ויהרגו חילונים. אבל זה שטויות, אל תדאגו. אי אפשר להרוג חילונים ומחללי שבת כי אין סנהדרין, ובכלל - זו כפייה דתית מובהקת ואין אנו חפצים בכפייה. ולכן אני סבור שמדינת הלכה אמורה לקום רק אחרי שהמשיח יבוא (על פי אמונתי), ולא לפני זה, כי אז ממילא כולם יחזרו בתשובה, על פי אמונתי. מי שמדבר על מדינת הלכה לפני הגאולה - לדעתי חי בסרט. מה גם, שכדי להרוג מחלל שבת צריך 2 עדים והתראה + כל מיני חוקים מסובכים בבית דין. הגמרא נותנת עדות שלפיה בית דין שהוציא להורג אדם אחד ב-70 שנה היה נחשב קטלני.

Sophalin

New member
אני מבטיח לך

שלא עונש מוות על מחללי שבת עומד לנגד עיננו כשאנו חוששים ממה שהמדינה תהפך אליו. לא. אנחנו חוששים מזה שבחורה לא תוכל ללכת עם גופיה בשיא החום בקיץ...

GolanBerlin

New member
המממ... אוקיי

זה כבר נושא אחר. אישית, אני בתור אדם דתי שמקפיד על כללי צניעות בסיסיים אעדיף שאישה תלך בצניעות בסיסית (לא דורש שאלים וצינורות. רק את הבסיס), אבל אני יודע שהתרבות החילונית היא בעד חופש ביגוד. כעקרון, כן - זו תהיה כפייה אם נכפה עליכם ללבוש צנוע. אך אתה חייב לזכור שגם הגברים צריכים להתלבש בצניעות בסיסית, וזה הרבנים אף פעם לא מזכירים לצערי. נורא מעצבן אותי שכל הזמן מדברים על צניעות נשים, אבל שוכחים שגם נשים יכולות להתחרמן מגברים. אוי זה כזה מעצבן.

Sophalin

New member
צניעות? מי פה דיבר על צניעות

אני דיברתי על זה שאם לאישה חם היא תלך עם גופיה. מה לא צנוע בגופיה?

GolanBerlin

New member
מה לא צנוע בגופייה?

רואים את כל הגוף. רואים את הפטמות. זה מושך את העין.

Sophalin

New member
הלו הלו! על מה אתה מדבר?

א. אני לא מדבר על גופיה צמודה. אני מדבר על חולצה ללא שרוולים. ב. אני לא מדבר על גופיה שקופה. אני מדבר על חולצה ללא שרוולים. מה רואים את הגוף? מה אתה סופרמן? עם ראיית רנטגן?

למעלה