הרב אמנון יצחק - מדהים!

Yair Segal

New member
הרב אמנון יצחק - מדהים!

מומלץ. שמעתי אתמול את הקלטת שלו על מגדלי התאומים וכל מילה אמת חצובה בסלע. חובה לקרוא! אני מניח שאין כאן כאלו שמפחדים ממנו? אני בהתחלה פיחדתי עד ששמעתי את הקלטת הזו ותאמינו לי חבריה - יש על מה לדבר

סלע של בורות ופחד

אתה לא היחיד שמתפעל מהמטיף הצוחק. אין ספק שיש לו כישרון רטורי וכוח שיכנוע עצום, אבל לא כל מי שיש לו כישרון עצום לדבר ולשכנע אכן מעביר מסרים כנים. אני בכוונה לא אומר "אמת", משום שאין אמת אחת לתמיד. שמעת פעם על נצרות? אתה יודע מתחיל התחילה? האם אתה יודע כמה נוצרים היו בעולם בערך בשנת "0"? 12. 12 השליחים. אתה יודע כמה נוצרים יש היום בעולם? אולי 2 מיליארד? בערך? אז מה - האם המטיפים הנוצרים, שמאד מאד שיכנעו את הבורים והפחדנים של אותם ימים - הם צודקים? לא? לא צודקים? למה אמנון הצוחק צודק, "כל מילה אמת חצובה בסלע", והמילים של מטיפי הנצרות אינם מילים אמיתיות חצובות בסלע? ואולי שני הסלעים - זה של הצוחק וזה של המטיפים הנוצרים, אינם אלא סלעים ריקים מתוכן של אנשים בורים ופחדנים?

Yair Segal

New member
למה להשמיץ סתם את הרב? הוא

אומר דברים שהם אמת. הנבואות שלו התגשמו. איזה נבואות של נוצרים התגשמו? אני לא מבין למה יהודי רוצה להעלות את הנצרות על פני היהדות. משהו אצלך לא בסדר. כדאי שתבדוק את עצמך ולא צריך להגיב לא יפה.

preacher

New member
קל מאוד לנבא את העבר

אני מניח שקלטת התאומים יצאה אחרי האסון? בדיעבד קל מאוד להוכיח כל דבר, ולראיה כל נבואות נוסטרדמוס שאפשר לפרש אותן בכל צורה שתתאים לך. אולי אתה "פיחדת" ממנו אבל לדעתי הוא דמגוג. וכן, שמעתי לא מעט קלטות שלו, ולא שמעתי בהן נבואות שהתגשמו.

אנדרי ז

New member
איזה נבואות של אמנון יצחק התגשמו

אחרי שהוא ניבא אותן? אתה רוצה להוכיח את צדקתו? אין בעיה. שים לב מה נעשה: קח את אוסף הנבואות העשכווי שלו, רק כאלה שגם לך אין ספק שעוד לא התגשמו. בעתיד נתכנס שוב אחרי המועד החזוי של הנבואה הכי מאוחרת ונבדוק היכן אנחנו עומדים. ודאי תסכים איתי שבאותו זמן כל הנבואות צריכות להיות כבר מוגשמות. אם כן, אני מוריד בפניך ובפניו את הכובע. אם לא, יש לך לעשות חשבון נפש רציני. הסכמנו?

אנדרי ז

New member
אני לא עומד לקרוא את כל זה

תן דוגמאות, כולל לינקים ספציפיים, ונדון בהן אחת לאחת.

בואו ונעשה סדר לגבי אמנון יצחק

הוויכוח שמתקיים כאן בין "הוא נהדר" לבין "הוא נאלח" מיותר לחלוטין, משום שאלי היהודי ויאיר סגל לא ישכנעו איש מאנשי הפורום בדעתם, וגם אנשי הפורום לא יזיזו את אלי ואת יאיר מאמונתם. בתור תרגיל לכל הצדדים המתנצחים אני מציע לקרוא את השיחה (הדמיונית) שבין אמנון יצחק לבין מחברי הספר "ציידי הנפשות" - בעמודים 164 עד 179. הספר זול - רק 25 ש´, בכל חנויות רשת צומת ספרים. תקראו, ואחר כך תחזרו ונדון בנושא. או-קי?

אנדרי ז

New member
כך גם לגבי כל ויכוח פה

בשום נושא הרי אנחנו לא נשכנע אחד את השני. אתה מצפה שנפסיק בשל כך את כל הוויכוחים בפורום? החשיבות האמיתית נעוצה באותם צופים מן הצד שאינם נוטלים חלק בדיונים ובהחלט עשויים להשתכנע באחד מהצדדים. לכן חשוב שנמשיך לסתור דברי הבל שמושמעים כאן ללא הרף.

Yair Segal

New member
זה לא יפה לכנות דברים של אחרים

דברי הבל. גם את דבריך אפשר לכנות דברי הבל ואז איך תרגיש? אתה חושב שככה תגיע לשכנע אנשים? לא יפה ולא מנומס

אנדרי ז

New member
מנין לך למה התכוונתי?

ישנם פה הרבה דברים שנאמרים ע"י דתיים שאינם נופלים תחת ההגדרה של דברי הבל, אך עדיין חשוב לי לסתור אותם (כמובן רק אם אני לא מסכים איתם). ישנם אבל גם לא מעט דברים שאין לי ברירה אלא לכנות אותם כך, ואז על אחת כמה וכמה יש לשלול אותם מכל וכל - למרות שעד גבול מסויים עדיין מותר בהחלט להשמיע אותם. אני בכוונה לא נכנס פה לפירוט. שים לב שלא כיניתי את הדברים של כותב מסויים דברי הבל, אלא דיברתי בכלליות. זה לא יהיה אותו דבר אם תכנה את דבריי ספציפית כך.

Yair Segal

New member
לא כיניתי את דבריך כהבל

רק אמרתי שאים מישהו היה מכנה את דבריך כהבל זה לא היה נעים לך. בכלל, אני לא מבין למה כל כך קשה לאנשים פה לקבל דעות שונות. אני רואה שעונים פה כל הזמן בצורה מאד קשוחה כאילו אנחנו אויב או מישהו כזה. אים מישהו לא רוצה לקרוא מה שאני או חברים שלי כותבים שלא יקרא. ואים מישהו קורא ולא מסכים, יכול לענות יפה. קשה לדבר עים אדם ששולל כהבל את כל מה שהוא לא מסכים לו ולא מוכן לישמוע אף אחד שחושב אחרת ממנו. זו צרות אופקים ופחדנות.

אנדרי ז

New member
לא אמרתי שכינית

אמרתי בתור דוגמא שאם היית מכנה. הוויכוח בינינו הוא לעיתים קרובות ויכוח מר, והדיעות המושמעות ע"י הצד הדתי הרבה פעמים מרתיחות את דמנו. ובכל זאת אנחנו משתדלים להקדיש את הזמן ולענות, ואפילו בצורה מנומסת. האם אתה מצפה שגם לא נהיה תקיפים ושנטפל בכם בכפפות של משי? אצלנו לפחות יש פתיחות. אתה חושב שבצד השני מישהו מקשיב אם מנסים להתווכח איתו? שנלך יחד לישיבה חרדית וננסה ליזום ויכוח אמיתי בנושא בריאה מול אבולוציה?

Yair Segal

New member
האים אתה טוען

שמותר לענות התקיפות לדעות שמרתיחות את דמך? האים אין לנו זכות לדעותנו בלי שניזכה לקיטון של מים רותחים כל פעם שאנחנו נשמיע את דעותנו? אני מוכן להקשיב לך אבל לא אים תשובה שלי תביא לתגובה תקיפה וחסרת נימוס. קשה לי לישמוע איך אנשים מדברים בחוסר נימוס כזה. אני לא חושב שתיהיה היתנגדות אים תבוא לישיבה לדון על בריאה ומדע. השאלה היא האים אתה מוכן לאתגר כזה? היית מוכן לבוא לישיבה ולהיתמודד מול בחורי ישיבה בנושאים כאלו? אים כן, אין בעיה, אני מארגן לך מחר לבוא לישיבה

אנדרי ז

New member
מותר לנו להגיב ואפילו להתעצבן

והנימה מן הסתם תהיה בהתאם. אבל אף אחד לא קילל אותך, איים עליך או ניסה להשתיק אותך. קולך נשמע היטב, אז מה הבעיה? רוצה לארגן פגישה? אין בעיה. רק בוא נעשה את זה בתנאים הוגנים. קודם כל מספר שווה של משתתפים מכל צד. אני לא מתכוון לעמוד מול כיתה שלמה של אברכים שיעשו עליי עליהום ואני לא אוכל להשמיע קול. נראה אם עוד אנשים מחופש רוצים לבוא איתי ונתארגן בהתאם. אם אני בא לבד אז הפגישה תהיה רק מול אדם אחד. תבחר אותו כרצונך. רק תדע שברגע שהוא לא נותן לי לדבר הפגישה הסתיימה מבחינתי. וכיוון שאני גם עובד לפרנסתי, סביר להניח שעל הפגישה להתקיים באחד מימי השישי. ודבר אחרון: אני אביא איתי טייפ, שיהיה לנו רישום חד-משמעי של הנאמר. רוצה לארגן? בבקשה.

טל קר

New member
מציעה לך לקרוא למה אנשי חופש

סירבו מלכתחילה להפגש, וטענו שאם יש טיעונים כבדי משקל, הם מוכנים לקבל אותם *בכתב* ולענות עליהם בכתב.

Yair Segal

New member
לא אמרתי שקיללו אותי

אולי תפסיק לשים מילים בפי? גם לא היצעתי שנעשה מפגש דתיים חילונים. אתה היצעת שתבוא לישיבה, ואמרתי שאני מוכן לארגן שתבוא. פתאום השתפנת והחלטת שאתה לא מיתכוון לעמוד מול אברכים, אז זה בסדר מבחינתי. אני לא שופט אותך. תירצה תבוא לא תירצה לא תבוא. אבל אים אתה רוצה פיתאום לארגן מפגש פנים מול פנים אדם אחד מול אדם אחד זה כבר משהו אחר. זה כבר לא מה שאמרת אלא שינית את הצעתך. אז אים אתה רוצה מפגש דתיים חילונים, תציע ומי שירצה שיבוא. אים אתה רוצה לבוא לישיבה כמו שאמרת, תבוא. אבל אל תתחיל לאיים על מי ייתן לדבר למי ולמה.

אנדרי ז

New member
אני משנה את ההצעה

הגעתי למסקנה שדו-שיח כזה בזמן אמת הוא חסר תועלת, מאחר שלי אין מספיק הבנה בחוקי הדת ולדתיים אין מספיק ידע כללי בנושאים שאני מבין בהם טוב. לכן ויכוח מהסוג הזה עדיף שיתבצע בכתב, כמו פה, כשלכל צד ניתנת שהות מספקת להתעמק בטיעוני הצד השני, לבצע מחקר ולענות בצורה הכי טובה. יש אבל דרך אחרת לבדוק את הנכונות של הצד השני להקשיב לכל טיעון שהוא. אנחנו נלך אומנם לישיבה, אבל אנחנו נחלק להם קונטרסים של דעת אמת ונצפה בהם קוראים (לא קורעים) אותם בשקיקה ומנהלים אח"כ דיון על הנאמר בהם. אני אפילו לא צריך ממש להבין על מה בדיוק הם מדברים, רק לראות אותם מקדישים תשומת לב לאותם קונטרסים ולא זורקים אותם ישר לפח. את זה נראה לך שתוכל לארגן?

Yair Segal

New member
אנחנו נלך בו זמנית

לבתי ספר חילונים וניראה באיזה שקיקה הם יקראו דפי גמרא (יקראו, לא יקרעו)???? אמרת שתבוא לישיבה. אים אתה חוזר בך, זה בסדר מצידי. אין לי ענין ליכפות על אף אחד לבוא לישיבה. חשבתי שהיית רציני כשהיצעת זאת ומיסתבר שלא. אים בכל זאת תחליט שהצעתך היתה בעינה, אסדר לך לבוא. אם לא, אז לא.

למעלה