הרב אלי רוזן

amnonatzmon

New member
הרב אלי רוזן

ברשותי מכתב בעברית שנכתב על ידי הרב אלי רוזן בשנות ה30 ליצחק שפירא. יצחק שפירא תושב צופית היה מראשי מפאי ומנהל המרכז החקלאי. ידוע לי על קשר בין משפחות שפירא ורוזן .שולשלת שפירא שמשה ברבנות העיר יגולניצה והורדנקה כ100 שנה. הרב אלי רוזן היה רבה של העיר אושוונצים (כן, אושויץ). יש לי עצי משפחה של רוזן ושפירא, אולם לא מצליח לקשור את אלי (elias) למשפחת רוזן. המכתב ניתן לי על ידי ביתו של יצחק שפירא. ידוע לי על הרב אפרים רוזן ביגולניצה בנו מרדכי רב בוינה ונכדו תלמיד ישיבה בניויורק

Melitz

New member
יצחק שפירא - גם לי יש קשר אליו בן דודו של אבי הוא בעלה של רות, בתו של יצחק שפירא.

עמי60

New member
מדוע כתב היד היה כה יפה בשנים ההם ?

האם הגזע האנושי התנוון מאז ועד היום ?

friend9

New member
הרב אליהו ראזען

ספר בספרייה הלאומית: ספר קונטרס פה אליהו , ... דרוש שדרשתי פה לסיום של הדף היומי העולמי .../ מאת הק' אליהו ראזען. חוב"ק אשפצין. לובלין, דפוס עוזר צוועקין, תרצ"ח. ייתכן שיש פרטים על המחבר, במאגר "ביבליוגרפיה של הספר העברי", שניתן לחפש בו במחשב, בכל הספריות האוניברסיטאיות.

friend9

New member
עוד על ר' אליהו רוזן.

ה"ספר אושפיצין" מתורגם כולו לאנגלית בפרק ספרי יזכור ב-JewishGen. תולדות חייו http://www.jewishgen.org/yizkor/Oswiecim1/osw253.html#Page255 ובפרק 13 על הצדיקים. ואולי יש עוד.

למעלה