הרברט סמואל - ביקורת

BlackUnicorn

New member
הרברט סמואל - ביקורת

אז אחרי שביקשתי המלצה מחברי הפורום, החלטנו בסוף בעצמנו בהרברט סמואל, לצורך חגיגות של יום הנישואין השלישי שלנו. השארנו את הקטנה בבית ועשינו לנו ערב כיפי עם ארוחה ולאחריה סרט.
עוד בשלב ההתקשרות הטלפונית עם המסעדה, ענו לנו בצורה מאוד נחמדה ומקצועית. בהתחלה לא היה מקום אבל אחרי שציינתי שיש לנו יום נישואין, הבחורה הנחמדה שענתה לנו עשתה מאמצים (מבלי שביקשנו) ומצאה לנו מקום. ואוי.. איזה מקום.

הגענו בערב למסעדה, ששוכנת מול הים בסוף הטיילת בת"א, לכיוון יפו, ליד דן פנורמה. בכניסה למסעדה היא נראית די נורמטיבית, משרה נינוחות ומקצועיות, אבל לא הרבה מעבר. התבשרנו במהרה שאנחנו יושבים בקומה העליונה. טיפסנו במעלה המדרגות ואז הגיע שלב ההתלהבות הראשון שלנו - המעבר למרפסת הוא דרך המטבח, אשר סגור בקירות זכוכית אטומות לרעש, כך שניתן לראות את כל מה שנעשה במטבח. מטבח נקי, מקצועי, מלא עובדים שרצים ממקום למקום ושף אחד שצועק על כולם ודואג שיעבדו כמו שצריך. הרגיש מאוד מקצועי. בכלל, אני מאוד אוהבת מטבחים פתוחים שמאפשרים לכל העובר ושב לראות מה קורה בהם. זה משרה עליי הרגשה של מקצועיות והיגיינה. זה הזכיר לי כשהיינו בלונדון במסעדת Maze של גורדון רמזי, ועשו לנו (כמו לכל האורחים כמדומני) ביקור בתוך המטבח. נפלא.

המשכנו ללכת והושיבו אותנו במרפסת (סגורה) הצופה אל הים. בדיוק הייתה שעת שקיעה כך שהמחזה היה נפלא. מקום מצויין, וגם מהשולחן שלנו ניתן לצפות למטבח. תענוג. קיבלנו את התפריטים. תפריט היין מוגש באייפד. חובבי גאדג'טים שכמונו, קנו אותנו בקלות.
התלבטנו מה לקחת, והמלצרית שבאה עזרה לנו להתלבט, וזאת מבלי להשרות איזשהו לחץ עלינו. בדרך כלל מלצרים הם מאוד לחוצים ורוצים לסיים כדי להמשיך, הרי עבודתם רבה. אבל כאן המלצרית הייתה מאוד חייכנית, מקצועית, ידעה להמליץ, לשאול את השאלות הנכונות, להסביר. פשוט מצויין, ובלי גרגר של פלצנות.

הוזמנו לפתיחה (אני כותבת מהראש, שכחתי לקחת קבלה) -
מנת לחם - מצויין! נדמה לי שקראתי שזו חולשה של המקום, אבל לא הבנתי למה. בעלי כל כך התלהב שהזמין מנה נוספת של לחם ספציפי מתוך הסלסלה. מגיע חם, טרי, כל לחם עם הטעמים שלו. תענוג. לצד הלחם, כדור חמאה יפהפה וטעים (שהשתדלתי לא לגעת בו, אני בדיאטה
)
סלט עגבניות "שכל השוק מנסה לחקות" (כמדומני זה שמו) - סלט שגם הוא מצויין, עם הרבה טעמים מצוינים שמשתלבים מעולה בפה. כל מיני סוגים של עגבניות, בצל סגול, בצל ירוק, שומשום, פלפל ירוק שמוסיף לעוקצנות, חלמוני ביצה, בזיליקום ועוד כל מיני דברים טובים. מוצלח.
מנת זיתים וגבינות - טוב מאוד.
מנת ניוקי עם פטריות פורצ'יני כמדומני או כמהין, אני לא חובבת פטריות אז אני לא זוכרת. הזמנו מנה בגודל של מנת פתיחה. הניוקי בושל באופן מושלם. נימוח וטעים. אפילו שאני לא אוהבת פטריות טעמתי והרוטב היה מעולה בעיניי.

יין אדום - הזמנו בתוך כלי ששכחתי את שמו, שגודלו כשל 2.5 כוסות יין. איזשהו יין שיראז ישראלי, לא זוכרת את שמו. המלצה מצוינת של המלצרית.

מנות עיקריות -
הזמנתי פילה בקר עם "תפוחי האדמה הטובים בעולם", מח עצם ופטריות. הפילה היה מבושל בצורה מ-ו-ש-ל-מ-ת. אני לא נתקלת בזה הרבה. הזכיר לי גם כן מאוד את maze של רמזי, ואז גם הבנתי למה - השף (יובל פכטר? כותבת שוב מהזיכרון), עבד אצלו במסעדה. נו, לא מפתיע... בקיצור נתח מעולה מבושל בצורה מדהימה. התבאסתי לאכול ולסיים אותו, פשוט ככה. תפוחי האדמה היו... וול, תפוחי אדמה. טעימים מאוד, אבל לא משהו שלא נתקלתי בו. את הפטריות כמובן לא אכלתי. מח העצם היה מבושל היטב... פחדתי לטעום כי טעמתי רק פעם אחת בעבר וזה היה נוראי בעיניי, אבל הפעם זה היה מצוין והוסיף לטעם.

בעלי הזמין ספייריבס שהיו מצויינים, טעמתי גם אני. מתקתק, מבושל בצורה מצויינת. תענוג.

לקינוחים -
בעלי הזמין "נמסיס", קינוח שוקולדי בלי קמח. אני לא יכולה לאכול שוקולד (גורם לי למיגרנות) אז ויתרתי, אבל הוא התענג והתבאס שאני לא יכולה לטעום. לצד עוגת השוקולד - רוטב קרמל מלוח וכדור גלידת וניל.
אני הזמנתי עוגת גבינה "בנוסח לואי ה- 14". מנה קטנטנה אבל מושלמת מאין כמוה, ומגיעה עם חתיכות תות קטנטנות ורוטב פיסטוקים, לצד זה סורבה פטל... משהו מהסרטים, באמת התענגתי.
בשביל הפינוק לכבוד יום הנישואין, קיבלנו עוד שני כדורי סורבה - פטל ותות, שהיו גם כן מצויינים.

יחד עם 2 בקבוקי קולה ובקבוק מים יצאנו עם 683 ש"ח. אמרו כאן שהמסעדה הזו לא נותנת VFM, אני דווקא חולקת על דעתכם. נהנינו מכל רגע, הרגשנו ממש "חו"ל ". תענוג...

Gרר

New member
נשמע ממש מצויין

מעניין ממתי השף הנוכחי עובד שם, כי הביקור הקודם שלנו (לפני די זמן) היה המאכזב ביותר שהיה לנו ב-HS ותהיתי אם התחלף שם השף לאחרונה או שזה אותו אחד.

גסטרו

New member
מזל טוב ! עוגת הגבינה בנוסח לואי - קינוח

ותיק יצירתה של נעמה שטייר שהיתה שפית הקינוחים, בעבר, על השולחן ,הכתיר אותה כקינוח השנה ואף זכתה לתמונת שער. אז , היה זה קינוח גדול שיחיד לא יכול לסיים (וגם קינוח השוקולד , בעבר, היה ענק)

אפרופו הקומה השניה- נזכרתי ש HS זו המסעדה היחידה שמעולם לא בקרתי בשרותים שלה- יותר מדי מדרגות....

למעלה