הרבה שאלות

tirass

New member
הרבה שאלות

אני בוגרת תואר ראשון, לאחרונה התחלתי להתעניין במידענות ויש לי כמה שאלות: האם הלימודים כוללים בהכרח גם ספרנות? האם אלה לימודים לתואר או לתעודה? מלאים או חלקיים? כמה שנים? והכי חשוב: איפה אפשר ללמוד ואיפה הכי כדאי? מי נחשב הכי רציני וממי ממש עדיף לשמור מרחק? המון תודות

חייםלוי

Member
מנהל
הלימודים כוללים ספרנות בהכרח

אפשר ללמוד בבר אילן, בחיפה, בבית ברל. הלימודים הם לתואר אקדמי מלא ואפשר להמשיך עד דוקטורט. אני לא יודע איפה הכי טוב. אני מניח שכולם טובים ושיש מורים טובים יותר וטובים פחות בכל אחד מבתי הספר לספרנות. לגבי החוג בבר אילן יש להם פורום נפרד כאן בתפוז ואפשר להתעניין אצלם.

DGtal

New member
תיקון טעות

רק בבר-אילן ניתן ללמוד לתואר מתקדם. בחיפה יש אפשרות לתואר ראשון. בשאר המקומות הלימודים רק עד לתעודת ספרן. אפשר בבר-אילו לעשות לימודי השלמה ולהתחיל בלימודי תואר שני בלי תואר ראשון בתחום. לגבי המורים, יש לציין שחלק ניכר מהמורים מלמדים גם אצל "המתחרים".

little light

New member
לימודי תעודה בחיפה

מיועדים לבעלי תואר ראשון. על פי החוג (שמתבסס על פרסום IFLA משנת 1985) תעודה זו נחשבת בחו"ל כתואר שני - MLS.

חוטהשני

New member
אכן תעודת ספרן מוסמך כמעט שוות ערך לתואר שני.. גם מבחינת תנאי תעסוקה - למי שיש לימודי תעודה מעל תואר ראשון (לדעתי לא כולל תעודת הוראה..) מקבל תנאים יותר טובים ממי שיש לו רק תואר ראשון.

little light

New member
מידענות בטכניון בחיפה

יש (או לפחות היה לפני שנתיים - לדעתי עדיין יש) קורס בטכניון במסגרת לימודי החוץ (כנראה) שעוסק רק במידענות. זהו קורס של שנה שמיועד לבעלי תואר ראשון, מפגשים של 5 שעות בימי שישי, ובסיומו מקבלים תעודת מידען. כאשר עבדתי במרכז למחקר מתקדם כמידענית כמעט כל יתר המידענים היו בוגרי קורס זה (אני בוגרת לימודי התעודה לספרנות ומידענות באוניברסיטת חיפה). בחרת במקצוע טוב! שיהיה בהצלחה!!

yte

New member
קורס מידענות

הי, שלום לך. ראיתי את ההודעה שלך ומיד צלצלתי לטכניון. חשבתי אולי אני אוכל לשאול אותך כמי שעוסקת בנושא. אשמח אם תוכלי לענות לי. פשוט אני מחפשת מישהו מהשטח ולא רק מהאקדמיה. 1. הבנתי שיש צורך במחשבים, אילו תוכנות לומדים. דברים מסובכים? 2. האם הלימודים הם בעיקר על כיצד לחפש את החומר, תוכנות חיפוש, מנועי חיפוש או שישנן דרכים נוספות שלומדים? 3 . האם לומדים גם אירגון חומר או שזו יותר עבודה של ארכיון? 4. האם יש מאמר או ספר להתחלה שאת יכולה להמליץ לי עליו? יש לי המון שאלות נוספות, מה עשית בעבודה למחקר מתקדם , מה למדת תואר ראשון האם הדבר השפיע על הקידום שלך בעבודה? או שמצאת עצמך באותו תחום לימודים של התואר הראשון? אני למשל למדתי אומנות יצירה והוראה ויש בי פחד שאני לא אוכל למצוא את עצמי אלא רק בספריות בתי ספר ואני לא רוצה. אשמח אם תוכלי לענות לי יעל

בתיה4

New member
כדאי לשים לב

התעודה אינה מוכרת ע"י המחלקה לספריות במשרד החינוך. בעצם מלבד תעודות של האוניברסיטאות - בר-אילן וחיפה וכמה מכללות - בית-ברל וכד' שאר התעודות אינן מוכרות. מה שבהחלט מצמצם את מקומות התעסוקה בהם אפשר לעבוד.

tirass

New member
בדקתי קצת ומצאתי

שבבר אילן יכול בוגר תואר ראשון לעשות שנה השלמות של יום לימודים אחד בשבוע ואז להמשיך לתואר שני, ובטכניון יש קורס של 8 חודשים פעם בשבוע אחר הצהריים או ביום שישי (עוד לא נקבע) ובסיומו מקבלים תעודה. אלה בעצם לימודי תעודה. תהיותיי: על פניו נשמע שעדיף המסלול של הטכניון. הוא זול יותר, מהיר יותר וקצר יותר. מה בכל זאת היתרון במסלול הארוך של התואר השני? מי ימצא מהר יותר עבודה, בעל תואר או בעל תעודה? האם באוניברסיטה מתרכזים רק בתיאוריות בזמן שבלימודי תעודה שמים דגש בפרקטיקה?

למעלה