הרבה שאלות

הרבה שאלות

שלום לכולם, היינו בשיחה עם הפסיכולוגית של בית הספר בני בכתה א'. והיא המליצה לנו על איבחון אצל פסיכיאטר, כנראה בחשד להפרעת קשב. אנחנו חברים במכבי ויש לנו ביטוח משלים. השאלות: האם יש מקום לאיבחון אצל פסיכיאטר או נוירולוג? אם כן האם פונים דרך הקופה? או רצוי פרטי?ואם פרטי האם יש החזר?ואם פרטי מי מומלץ(אזור חיפה)? המון תודות מראש לכל העונים.

05 מיכל

New member
יש מכון של מכבי בהרצליה

ויש גם רופאים שאפשר לקבל החזר על ביקור אצלם ממכבי מגן. דרך אגב, חשוב לך דווקא פסיכיאטר? אצל ילדים בגיל הזה, אם אין סימנים לבעיות רגשיות אפשר לפנות גם לנוירולוג ילדים שהתמחה ב ADHD. (גם לגבי פסיכיאטר חשובה ההתמחות הזו)

shekef

New member
מרפאת קשב וריכוז של מכב"י בחיפה

נמצאת בצ'ק פוסט, במכון להתפתחות הילד. במרפאת הקשב, להבדיל מהמכון להתפתחות הילד - מקבלים ילדים מגיל 6 עד 12. הרופאה שמנהלת את המכון טובה, אבל היא לא פסיכיאטרית. צריך לקבל הפניה מהרופא המטפל בילד. אנחנו מטופלים שם, כדאי להתייעץ איתם גם לגבי אבחונים. בהצלחה!

סיגלד

New member
איבחון בחיפה

כהורים לשני ילדים עם בעיות קשב וריכוז- אנ יכולה לשתף ולספר כי עם הילד הגדול "רצנו" עם הבעיה לפרופסור, באופן פרטי. קיבלנו את האיבחון (שני מםגשים).שילמנו הרבה כסף- אך לא הרגשנו שקיבלנו תשובות להמון שאלות (וכהורים חדשים בנושא- היו לנו המון שאלות). עם הילד השני- פנינו דרך הפנייה מהקופה למכון התפתחות הילד בבי"ח בני ציון. הטיפול, האבחון והיחס היו מדהימים. עד היום הילד במעקב (מזה שלוש שנים), הרופאה המטפלת עונה לכל שאלה, על פי רוב אני שולחת לה פקס- והיא חוזרת טלפונית). עם הילד הגדול אנו מטפלים אצל רופאה של מכבי, שהיום מנהלת את מכון התפתחות הילד בצ'ק פוסט (ד"ר דוייטש מיכל)- שהיא אישיות בפני עצמה, אדם מלא סבלנות הן לילד ובעיקר להורים. יש לקחת בחשבון כי הטיפול בילד עם קשב וריכוז לא נגמר באיבחון ומתן תרופה. יש עליות וירידות לאורך השנים ומאד חשוב מי מלווה אתכם ! בהצלחה !

תודה,

תודה לכל העונים. בררתי היום אצל רופא הילדים, מסתבר שהתור במרפאת קשב בצ'ק פוסט הוא של מס' חודשים.יש שם את ד"ר קסטל וד"ר קליין האם את יודעת מי מומלץ? והאם אפשר לעשות איבחון במקום פרטי (ע"מ לא לחכות כמה חודשים) ועל פי איבחון זה לקבל מעקב במרפאת קשב של הקופה?? רופא הילדים המליץ על ד"ר תירוש, האם למישהו יש ניסיון איתו? ו.... שאלה אחרונה... אני מחפשת את הספר " מישהו מכיר את הילד שלי?" של מרי פאולר. בסטימצקי אמרו שהוא אזל.האם ידוע למישהו היכן אפשר להשיג אותו? המון תודות מראש.!!!

shekef

New member
אנחנו מטופלים אצל ד"ר קסטל ומרוצים.

התור שם באמת בלתי נסבל, לכן דבר ראשון תקבעו תור. אח"כ תעשו חושבים. מה שטוב הוא שד"ר קסטל מטפלת במכלול הדברים הקשורים בילד, מאד קשובה למה שקורה במשפחה ובביה"ס. לגבי פרופסור תירוש - מאד ותיק בתחום, מנסיון לא אישי שלנו - הוא מאד ותיק בתחום, אני לא בטוחה שזה יתרון בהכרח. שמעתי שבגישתו הוא מתמקד בעיקר בטיפול תרופתי ופחות רואה את המצב הכולל בו הילד נמצא, אבל כדאי לקבל דעה נוספת לגביו.

למעלה