הרבה שאלות...=/

thunderstorm

New member
הרבה שאלות...=/

טוב, אז ככה...: אני תלמידה בכיתה י', בחיפה, בבית ספר שנחשב לאחד הטובים והאיכותיים יותר בארץ.. אבל, למען האמת התאכזבתי מהרבה דברים בבי"ס, וגם מהרמה - שהיא יחסית נמוכה בשבילי. אני מעוניינת ללמוד לימודים גבוהים בעתיד - בתחום הפסיכולוגיה, ולכן אני צריכה (ורוצה) תעודת בגרות, ולכן יש אצלי התלבטות - האם להישאר בבי"הס שלי, או לעבור לבי"ס אקסטרני? החלטתי להיוועץ בכם, כי הידע שלי לגבי בתי ספר אקסטרניים לא משהו.. אני רק יודעת שלומדים שם בקצב מהיר יותר. אז כל מידע שתוכלו לתת לי - יעזור: מה ההבדלים העיקריים בין בתי ספר אקסטרניים לבין בתי ספר "רגילים"? האם ניתן לסיים את כל החומר מהר, ולגשת לבגרויות מוקדמות יותר? איזה מקצועות לומדים? איך מתבצע הלימוד (הכוונה לכיתות, שיטות מיוחדות אם יש, וכל דבר אחד)? האם יש בתי ספר אקסטרניים מומלצים (בחיפה) - ומה טווח המחירים? מקצועות ספח (כמו התעמלות למשל) - לומדים אותם? אם כבר למדתי שנה בתיכון רגיל - זה ממשיך איתי לאקסטרני? האם יש אפשרות ללמוד מקצוע מסויים שאני רוצה והוא לא חובה? ובקיצור - כל פיסת מידע תעזור. חוץ מזה - מה אתם חושבים באופן אישי? כדאי לי לעזוב בי"ס שנחשב לאחד הטובים ביותר לטובת אקסטרני? האם יש יתרונות/חסרונות לכך? (אני בטוחה שיש, אבל אם תעזרו לי לראות את כולם - אולי יהיה לי יותר קל להחליט..) תודה לכל העונים:)

אני לומדת בבית ולא באקסטרני אבל

אני צריכה לשאול אותך מספר שאלות לפני שאני יכולה לעזור לך.. טוב לך בבית הספר? דיברת על זה שהוא נחשב טוב אבל לא אמרת אם טוב לך שם.. נוח לך עם מה שהולך שם? המורים? התלמידים? המגן שלך דופק לך בגרויות או מעלה לך את הציונים? אני אשתדל לעזור לך כמה שאני יכולה..אבל על בתי ספר אקסטרניים אני לא יודעת הרבה. בכל מקרה אם טוב לך בבית הספר אל תעזבי..

Tal_Ya_Tal

New member
היי thunderstorm../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

אשתדל לענות לך על פי מיטב מיטב ידיעתי. שני בניי למדו בבתי ספר 'אקסטרניים' בהפרש של אחת עשרה וחצי שנה זה מזה. (כשבני הבכור למד ב'אנקורי' הוא עדיין היה בית ספר אקסטרני. כיום הוא בית ספר אינטרני. כלומר, את הבגרויות עושים בתוך בית הספר והוא נמצא בפיקוח משרד החינוך). ההבדל הוא, שזהו תיכון פרטי, שעולה ההררררבבבבבהההה כסף (כאלף שח" לחודש. כל שנה עולה יותר. כתה יא' פחות יקרה מ-יב'). ביה"ס מהווה תשובה לתלמידים, שרוצים יחס אישי יותר. חומר הלימוד מועבר על ידי מורים מ-ו-ב-ח-ר-י-ם (שמקבלים גם תמורה הולמת לעבודתם). ישנם קורסי עזר למתקשים -במסגרת ביה"ס (אין צורך להיעזר במורים פרטיים) לתלמידים עם קשיי למידה, קשיי ריכוז, דיסלקציה וכו' זוהי חממה. הם מקבלים יחס הולם, עם כל ההבנה והסיוע הדרושים להם. ההכנה לבגרויות, יותר מרוכזת ואינה נמרחת על פני כל שנת הלימודים. פשוט מחלקים את החומר לבגרויות, כך שכל פעם לומדים לבגרות הקרובה בצורה מרוכזת.(אפשר להבחן גם במועד חורף וגם במועד קיץ) ישנן הקבצות על פי הרמה ומספר היחידות כמובן. אין שיעורי ספורט בתיכון אקסטרני (וזה חבל, כי בני אהב מאד כדורסל ומאז זה תחום מוזנח אצלו). החומר לבגרויות ניתן לעוס ומוגש עם כפית לפה. נותר רק 'לבלוע'. אם זה מעניין אות, טוב. אם את מחפשת אתגרים- זה לא כל כך המקום. א-ב-ל, כמי שרוצה לתרום ולהתרם, תמיד אפשר לעשות עבודות. ישנם מקצועות 'מגניבים' כמו 'קולנוע', 'תיאטרון' 'אינטליגנציה רגשית', 'תקשורת' וכו' ויש מקצועות שאינם נלמדים בשנים שאין בגרויות בהן. למשל, בני שמח מאד שלא הצטרך ללמוד תנ"ך בכתה י', כי לא היתה בגרות בתנ"ך. בכתה יא' הוא למד תנ"ך מפני שבסוף השנה היה מבחן בגרות בתנ"ך. (היות שהוא לא עבר אותה- הוא לומד גם השנה תנ"ך במסגרת שעות העזר של יום ו'-על מנת להבחן שוב בתנ"ך. ביום ו' לא לומדים באנקורי.רק שיעורי עזר). כן, כתה י' תחשב לך.אם סיימת אותה באמת. כן, בתיכון פרטי יש עונשים. מסתכלים על העדרויות בעין לא יפה (תבוא לבי'ס אפילו חולה-נשים לך מיטה). א-ב-ל בהפסקות, היחס של המורים לתלמידים 'סחבקי' אין היררכיה. אין מעמדות. אפשר לומר למורים כל מה שרוצים. אפילו למנהל. ההגדרה היא של 'שבוע עבודה מקוצר' יום לימודים יכול להיות עד השעה ארבע(לא חייב-ומתחילים בדר"כ בתשע) ויום שישי הוא יום חפשי. נדיר שיש 'שעות אפס' וביום חמישי בדרך כלל מתחילים ברבע לעשר ולפעמים ישנם ימים שמתחילים ללמוד ב-11. הכל בהתאם למערכת, שמשתנה בהתרם לצורך. א-ב-ל, יש תלמידים שמקבלים עונשים להשאר עד שעות מאוחרות (שבע בערב) הכל ברוח טובה. ישנם תמיד מורים בסביבה. לא משאירים תלמידים ללא השגחה. (בני השלים שעות לימוד שהחסיר בקיץ -על חשבון ה'חופש הגדול' שלו, היות שהיו לו 60 שעות היעדרות) בקיץ ישנם גם קורסי קיץ- בדרך כלל במתמיטיקה, אנגלית או לשון למתקשים. (לא לומדים שפה זרה שניה בתיכונים אקסטרניים. בני שמח להפטר מצרפתית). לעתים 'מקצרים' חופשים. אין חופשות ארוכות כמו בתיכון רגיל. חופשות כמו פסח, סוכות וחנוכה 'מקוצצות' ביותר. במיוחד לפני בגרויות. ישנם מורים שעושים 'ריכוז' (יענו מדיטציה) לפני השיעור, או לפני מבחנים. א-ב-ל זה כבר תלוי במורים עצמם ושיטותיהם. מה שכן, מין המורים שונה. יותר מורים גברים ממורות נשים (כאן ההוראה היא בהחלט מקצוע משתלם
) מקווה שעניתי למרבית שאלותייך. L&L TALYA ואגב, ישנה אופציה חדשה, בגרויות דרך האינטרנט. מורים שמלמדים אותך באופן פרטי לבגרויות, דרך המחשב. כל מה שאת צריכה זה את מערכת השמיעה/דיבור המצורפת למחשב. אין צורך בבית ספר. אין לי מושג על העלויות.

../images/Emo51.gifטליה חברתי, שהגעת במיוחד ../images/Emo23.gif

יהיה נחמד אם תהיה לנו כאן גם זווית הראיה של תלמיד נראה לך שהוא יסכים לכתוב כמה מילים?

Tal_Ya_Tal

New member
הלילה, כשכתבתי|../images/Emo65.gifהוא היה במסיבה

עכשיו הוא ישן שנת ישרים
אשאל אותו כשהוא יקום א-ב-ל אני בספק. כדיסלקט,הוא מעדיף לחמוק מכתיבה, אם הוא יכול. L&L TALYA

משלים את הצרפתית אחרי האוניברסיטה.

ההנאה הכי גדולה שלי באקסטרני הייתה שיכולתי ללמוד הסטוריה מתמטיקה ופיסיקה מתוגברים, וכמובן לזנוח את הצרפתית. היום, אחרי לא מעט שנים באוניברסיטה וטיפול רפואי קיצוני נגד דיסלקציה, אני נהנה להשלים את הצרפתית. אני לומד צרפתית שימושית בקורסים שאני לוקח במהלך שהייתי בשוויץ.

מצופלח

New member
נאוה בקשה אז אני עונה

לשאלותייך: לדעתי: בית ספר הנחשב לאחד מהטובים במדינה = בית ספר שהשקיע הרבה כסף בפרסום... מקווה שהכוונה היא לא לבסמ"ת
האם כדאי לעבור לביצפר אקסטרני? לדעתי, לא. האם את שונאת את המערכת או את הרמה? באקסטרני הרמה תהייה עוד יותר "נמוכה" כי למעשה יש פחות חומר ביותר זמן, אבל המערכת תהייה הרבה יותר פתוחה. מקריאת ההודעה הבנתי דבר אחד חשוב - זה לא הרמה הנמוכה של בית הספר, זו הרמה הגבוהה שלך (תקבלי מחמאה
) אז מעבר לאקסטרני לא יועיל לך. האם את יכולה להשלים את החומר בפחות זמן? לדעתי כן, אני עשיתי את זה באנגלית בבית הספר בו הייתי, אבל זה באמת תלוי בנהלים של בית הספר ובמורה הספציפי... תפני ליועצת ולמורים שאת מאמינה שאת יכולה לסיים את המקצועות מוקדם מידי. השאלה החשובה ביותר היא: האם יש לך מספיק כוחות נפשיים ללמוד לבד? תפני אלי במסרים, יש לי משהו חשוב אחר להגיד לך, והוא לא לפרסום כולל בפורום. שלך, תם.

thunderstorm

New member
קודם כל תודה על התגובות..

בהחלט נתתם לי הרבה חומר למחשבה... שקלתי את הכל, ונראה לי שאני אשאר בבי"ס שלי כרגע.. (ולא, זה לא בסמ"ת.. ממתי בסמ"ת זה בי"ס טוב?
). הבי"ס עצמו בסדר בכללי, פשוט המורים מטומטמים.. איך אני אמורה ללמוד מהם משהו אם הם יודעים פחות ממני? אני יודעת שאם אני אנסה ללמוד לבד בבית - אין סיכוי שאני אצליח, יש מקצועות (מתימטיקה...) שאני חייבת שיסבירו לי אותם. וכנראה שאני לא אעבור לאנקורי - כי להורים שלי אין *כל כך* הרבה כסף.. אז מה בינתיים? כנראה שאני אשאר במערכת..
בכל אופן - תודה לכולכם

קחי מורה פרטי למתמטיקה לצד בית הספר

אגב, נסי להסביר להורים שלך מה המחיר של ציוני בגרות נמוכים: -ויתור על חלומות, -שנים של שיפור בגרויות אחרי הצבא, -קורסים חוזרים ונישנים כהכנה לבחינה הפסיכומטרית במטרה לחפות על בגרות נמוכה מדי, -קבלה לאוניברסיטה בלא מלגה, -הערכה עצמית נמוכה...

לגבי הרמה

כשהתלמיד נחשב לקוח, בית הספר לא מעסיק מורים שמבזבזים לתלמיד את הזמן וגורמים לידיעותיו להיות שיטחיות יותר. (דבר המתבטא גם בבחינות הבגרות.)

טוב,

ההבדל העיקרי בין תלמיד אקסטרני לתלמיד אינטרני הוא שהאקסטרני הוא אדון לעצמו. האקסטרני לומד לבחינות הבגרות באופן המוצא חן בעיניו. הוא יכול ללמוד בבית ספר אקסטרני, אצל מורים פרטיים (כמו שאני עשיתי), בעצמו או אפילו לגשת לבחינות בלי ללמוד. אם את רוצה בגרות בציונים גבוהים, עלייך לדעת לזהות את המורים והמסגרות המתאימות לך ולהיות מסוגלת לשלם להם. אם יש לך ציונים טובים מאוד בבית הספר, תאלצי להפרד מרשת הביטחון שהם נותנים לחלק קטן מהתלמידים האינטרנים בתור ציוני מגן. את הפרטים הטכנים האחרים תוכלי לברר במחלקה לבחינות האקסטרניות של משרד החינוך המצויה בעירך. בהצלחה!

למעלה