למשל יש וירוס ששם את עצמו בקובץ שנקרא iexplorer.exe, והרבה אנשים רואים ש- iexplorer.exe רוצה להתחבר לאינטרנט, והדפדפן שלהם פתוח אז הם חושבים שמדובר בדפדפן וכך מאשרים לוירוס תקשורת החוצה. האמת היא שפשוט הדבר הכי טוב זה שכאשר מקבלים שאילתה מהפיירוול לגבי האם לאשר או לדחות, אז לאשר או לדחות על פי ההבנה, אבל לפני שקובעים חוקים צריך להבין מה בדיוק היתה הבקשה. אני חושב שיותר מזה שפיירוול מגן מפני פורצים, הוא עוזר לך להבין מה רץ אצלך במחשב ומתקשר עם החוץ (ועם מה בדיוק בחוץ) ומה במחשב שלך מאזין לתקשורות מבחוץ. זה בעצם הדבר החשוב ביותר בהגנה. מעבר לזה הוא יכול לחסום תקשורת. יש שני אתרים שנותנים עצות לגבי קינפוג של Kerio: אחד מ- DSLREPORTS שני מ- KPF FAQ
יתכן שה-FW שלי Keiro סתם ביום בהיר ימנע גישה לאינטרנט? בכל פעם שאני מתחבר לאינטרנט כעבור חמש שניות יש התנתקות ורצה הודעה כי יתכן שזה ה-FW שחוסם את הגישה הסרתי אותו והכל עובד קשורה. (בעבר היה לי מקרה דומה עם Sygate אבל בצורה יותר קשה הוא היה מכבה לי את המחשב)
של Kerio, ובטל חוקים שחוסמים או מגבילים תקשורת, ואז תראה בדיוק מה מפריע. ביטול החוקים יגרום (ככלל) לכך שתקבל שאילתה לגבי סוג התקשורת המבוקש. איזה חיבור יש לך לאינטרנט (מפורט).