הרבה ספקות..

liberally

New member
הרבה ספקות..

היי
כמה שאלות..

האם אני חייב להיות את הדת בשביל להיות מאושר ומסופק?
האם הפסיכולוגיה מסתכלת על האדם בצימצום? שכן היא מתייחסת רק לנפש האדם, וידוע שביהדות הנפש ממוקמת ברמה הכי נמוכה מבחינה רוחנית, ויש מעליה את הרוח והנשמה, והפסיכולוגיה אינה מתעסקת בנשמה.

פרויד אפילו הגדיר את הדת כ"נוירוזה קולקטיבית" (הפרעה נפשית)

האם ניתן להיות מאושר ללא הדת?
האם כל הקטע הזה של הדת הוא פשוט "בריא", כי יש על מי כביכול להישען ובמי לבטוח ואין קונפליקטים, החיים קלים?
האם הדת היא בעצם בריחה מאשר להסתכל לחיים האמיתיים ולמציאות בעיניים?
פשוט אנחנו חיים ואז מתים ואין מעבר לזה....כאילו כל הקטע של הדת הוא בשביל להכניס תקווה ומשמעות לחיים, אבל מי אומר בהכרח שזה נכון?
יש לי כ"כ המון ספקות ושאלות שמהדהדות בי, ופשוט אומרות לי "למה להניח תפילין בבוקר? למה ללכת לבית כנסת? עזוב אותך, זו סתם בריחה, לך תלמד לעשות כסף, להרוויח, להינות מהחיים, מהדת לא ייצא לך כלום..וכל זה פשוט מהדהד בי...וגורם לי להרגיש כישלון...ז"א אם אני מניח תפילין אני מצפה לשכר, שיהיה לי טוב, ואז לא טוב לי ואני לא מניח יותר תפילין..יש לי הרבה שאלות וספקות..
מה צריך? טיפול פסיכולוגי או לחזור בתשובה? אני נמצא בטיפול פסיכולוגי כבר שנה וחצי... אני בן 24

בדת מרגישים "שייכות" למשהו, ליהדות..אז זה כאילו מפצה על כל מיני חסכים, אבל מי אמר שבהכרח זה נכון בשבילי???? ושזה מה שאני צריך?

פסיכולוגיה יוצאת מפרספקטיבה יחסית

ולכן לא מתעמקת את הדבר טוב או לא טוב לכשעצמו, זו תפקידה של פילוסופיה. פסיכולוגיה מסתכלת על האם הדבר תורם לפרודוקטיביות של האדם, לאדפטיביות, לחיים מלאים ומאוזנים. לכן דווקא היו הרבה מחקרים שדיברו על הדת כדבר שמועיל לבריאות הנפשית (כמובן אני לא מדברת בשום פנים על דתות רצחניות ופנאטיות).

אז כן, דת נותנת משמעות לעולם, היא עוזרת לשאת אירועים לא צפויים, אסונות, מצוקות. היא נותנת משמעות. ומשמעות היא אחד הדברים הפונדמנטליסטים לבריאות נפשית. וכמובן יש גם את האלמנט של המסורת שהוא לכשעצמו בעל ערך מיטיב-המסורת והחגים נותנת לאנשים "תירוץ" לעשות הפסקה מסיזיפיות היומיום, להתאחד עם בני משפחה שהם לא ראו הרבה זמן, לשבת ולאכול ביחד, לחגוג.

אם זה נכון בשבילך זה רק אתה יכול לדעת. איזה מין בן אדם אתה? לאיזה תחום אתה נמשך יותר פילוסופיה או פסיכולוגיה? אתה רוצה יותר לדעת למה או יותר לדעת איך? אתה צריך לחשוב עם עצמך מה אתה רוצה להשיג בחיים, ומה מניע אותך-להרוויח כסף, למצוא תשובה ומשמעות. תברר עם עצמך.

liberally

New member
תגובה..

ואו קודם כל תודה על התגובה וההתייחסות! שמחתי לקרוא..

שנית, אני השתניתי.. בשנים האחרונות נהייתי בן אדם יותר עמוק, יותר "חושב", יותר מנתח...נכנס יותר לדברים.. קורא המון, מנסה למצוא משמעויות ותוכן מאחורי הדברים..
אני די מתוסכל מעבודתי כי אני מרגיש שאני לא מתפתח, אני ברמן קפה כבר כמה שנים, עובר מעבודה לעבודה.. בחודשים האחרונים לקחתי על עצמי לעשות איזה קורס מחשבים אבל אין לי ממש תקווה שאמצא שם עבודה לאחר הקורס..

מה מניע אותי?.. ואו, לא יודע, זה קשה..תראי..אני מתאר את לעצמי מה יקרה אם יהיה לי הרבה כסף..זה לא יהיה רע :)..אבל יותר חשוב לי איך לעשות את הכסף..באיזו דרך..אם אעשה את הכסף מעבודה שאני לא רוצה ממנה או מדרך כזאת שבדרך אני סובל בשביל לעשות כסף, מבחינתי זה לא קביל.. אותי יותר מעניין ואני רוצה להנות מהדרך וממה שאני עושה..לאהוב את מה שאני עושה..לעשות משהו שיעניין אותי..מצידי שאני "אטבע" בו אבל אני בטוח שיהיה לי כיף אם זה משהו שאני יאהב..

מאז שאני עובר טיפול פסיכולוגי הראייה שלי השתנתה.. חלקים בי השתנו.. אני רוצה הכי הרבה למצוא את ה"נישה" שלי בחיים.. עשיתי אבחון תעסוקתי ונאמר לי ללכת להיות פסיכולוג\עובד סוציאלי\קלינאי תקשורת\שירות לקוחות..משהו מהתחומים הללו.. אני בן אדם הרבה יותר רוחני... אותי יותר מעניין לדעת "למה" מאשר איך..

אז

אם הדת מעניינת אותך אתה יכול ללכת ללמוד באוניברסיטת בר אילן למשל, או אריאל, לימודי יהדות, פילוסופיה יהודית. אבל אם אתה לומד את זה אתה צריך להמשיך באקדמיה. כי אין הרבה מה לעשות עם זה בחוץ.

מי שנמשך להומניים קשה לו למצוא מקצוע שהוא גם 100% יאהב וגם יעשה כסף, או לפחות יחיה בכבוד. צריך לעשות פשרות אם אתה רוצה גם וגם.

HH husa

New member
מה עם שיווק ומכירות ? גם שם יש "למה" ,

מדוע שלקוחות יקנו את המוצר וכו.

מה עם פוליטיקה ?

HH husa

New member
הוא אמר שהוא מחפש את העיסוק שיתאים , אז הבאתי

הצעות.

במכירות צריך לשכנע את הלקוח ולמצא את הסיבה שיקנה , זה מעין חיפוש "למה" כמו שהוא ציין.

ומכל זה לא הבנתי

מה באמת אתה שואל
כי כאילו אפשר לזכך את כל מה שכתבת ל"מה כדאי לי" או "מה אני צריך (בחיים הללו)"

ומכיון שאנחנו לא באמת מכירים אותך, אנחנו יודעים עוד פחות ממך "מה כדאי" לך
לאדם אחד כדאי להיות מאמין מכל מיני סיבות (זה ממלא אותו, משמח אותו, נותן לו כיוון, תחושת שייכות, אהבה... whatever) ולאדם שני לא כדאי להיות מאמין כי הוא מרגיש שזה כובל אותו, חסר ערך, לא ממש מספק את הסחורה.

איפה אתה על פני הרצף? באמת שאנחנו לא יודעים.
מה שכן, אין תשובה אחת - וגם אם יש, ומצאת את ה-תשובה ה-אחת, אף אחד לא ערב לך שזו תישאר התשובה האחת של חייך לאורך כל חייך.
אנשים עוברים דברים, משנים עמדות, פעם זה חשוב ופעם דבר אחר.

נשמע שכאילו אתה מחפש עוגן, משהו אחד יציב שסביבו תוכל להתחיל לבנות את המשנה הסדורה שלך ואתה שואל אנשים מה יציב בעיניהם, ולמעשה כל אחד אומר לך את האמת שלו. לא את זו שלך.

גרא.

New member
יעל צהריים טובים,ראשית,חלק מההתמודוות עם החרד

היא החזרה לנסוע באותה מכונית בה ארעה התאונה. אלא שזה איני מספיק
וחשוב שתגיעי לטיפול מקצועי בחרדה. אפשר דרך קופת חולים.

גרא.

New member
עופרה מהודר,אכן ההעתק של המקור שוחזר למטה.

לעיתים ההעתק יוצא מעוות.

התשובה היא

שחיים עם ספקות בילט אין.
שהם חלק מהחיים
והיכן שיש משמעות שם יש פחות ספקות

ומהי משמעות? משמעות קשורה למערכת הערכים שלך. גם ערכים נעלים כמו צדק, אמת ושלום עולמי - אבל גם ערכים הקשורים ליום יום להעדפות ולסדרי העדיפויות שלך.

הרבה אנשים מגיעים לכאן עם שאלות דומות כשדי ברור לי שמה שמאוד יעזור להם זה למצוא ולהגדיר לעצמם מה הם מעדיפים, איך מעדיפים, ושזה ממש בסדר להעדיף!

למעלה