הרבה זמן

Iwantitall

New member
הרבה זמן

שלום לכולן.
אני חושבת שלא כתבתי בפורום הזה כבר כמה שנים טובות.
איבדתי את אימי בגיל מאוד צעיר. אני בת יחידה וכך הייתה גם היא. הוריה נפטרו לפני שנים רבות. כך שדמותה מורכבת בעיניי מסיפורים, תמונות, וגם ההשלמות שאני עושה לעצמי כנראה.
אני בחורה צעירה בת 25, ניצבת כעת בצומת דרכים בחיי. אני חווה לאחרונ תקופה של לבטים, של שינויים בתוכניות, שמתוכם נגזרים קשיים ומאבקים של דברים יומיומיים אך מתסכלים, וכמובן שהכל עולה לא מעט כסף. חשוב לי לציין שעל אף העובדה שקורים שינויים מהירים ופתאומיים, אני לקראת צעדים טובים, חיוביים, שאני שמחה עליהם ומרגישה תחושת התרגשות טובה. מאמינה כשהדברים יסתדרו כמו שצריך ולטובה ב״ה.
בתוך תקופה קשה בזוגיות, הקרבתי תוכנית לימודים עתידית ייחודית בחו״ל שהייתה חשובה לי מאוד למען בן זוגי. החלטתי שאני מוותרת על הגאווה הפעם. לאחר שאני התנהגתי באחרונה בצורה מחפירה אליו, הוא דרש ממני, ובצדק, להתגמש לקראתו, שכן התוכנית שלי, שכבר הסתיימו בהצלחה כל ההכנות אליה ונשאר רק להתחיל, גרמה לו לתסכול גדול ולתחושה שהוא נישאר מאחור. מה גם שהוא ויתר עבורי לפני מספר שנים על המשך שירות קבע קרבי ביותר - שאותו מבחינתו היה ממשיך עוד 20 שנה גם- אחרי כמה שנים של מרורים כבר לא הסכמתי לזה והוא נאלץ לחרוק שיניים בשבילי אחרי שהכרחתי אותו לבחור. ילדה בת 21, זה מה שהיה נראה לי נכון. כמובן שגם זה התנהל בצורת צעקות ואיומים... אני פשוט מרגישה חוסר בהתנהגות הנשית, בחוכמה ובאינטואיציה המפורסמת.
אני לא יודעת למה אני מפרטת לכן את כל זה בשעת לילה מאוחרת כל כך.
אני פשוט מרגישה את החסרון שלה כמו שלא הרגשתי המון זמן. את האמירה וההכוונה ואת הליטוף וההרגעה שהכל יהיה בסדר.
יש לי סביבי את המשפחה הנפלאה בעולם, שיהיו בריאים, וכולם סביבי, תומכים ומייעצים.
אבל כפי שכולנו יודעות, אימא יש רק אחת...

עדיהר1

New member
הרבה זמן - - -

תודה על השיתוף - מובן שאין לי שום יכולת להגיב איזושהי תגובה מעשית ומועילה... יחד עם הרגשת החסרון באמא, נראה שאת ובן זוגך חיים בעוז ואתם רבי-יכולת. נראה גם, שאתם שאפתניים ומודעים מאוד לשאלות של שיווי משקל בעוצמה שלכם, סימטריה בויתורים, וכן הלאה. בכל זאת אעז להעיר שחבל שהוויתור על התוכנית של חו"ל מתואר כוויתור על גאווה, ושהגמישות מתחייבת שכן התנהגת לאחרונה באופן מחפיר לבן הזוג שלך, וכן הלאה. כלומר, חבל שההחלטות מחוברות לתחרות ביניכם, במקום שיהיו לגמרי פרקטיות. כגון: אם הוא אמור לנסוע איתך לחו"ל, והוא חושש שאת מתקדמת והוא יהיה חסר מעש ואף חסר השתכרות - האם אין פתרון פרקטי לכך? האם לא יוכל לבנות לעצמו תוכנית שבמסגרתה יתקדם גם הוא? לנסוע לחו"ל ללימודים: אין דבר מקדם ומפתח יותר מזה! ואם אין פתרון פרקטי לכך, למה לדבר על ביטול התוכנית כוויתור על גאווה, ולא כשיקול רציני באשר למצבו של בן הזוג?
אבל כאמור - אלה הערות שאולי אין להן מקום, כי כתבת מעט על המצב.

אשבל1

New member
שלום Iwantitall

אני מוצאת את עצמי קצת מזדהה איתך עם החוסר בדוגמא מאמא לכל מיני מיומנויות נשיות כולל התנהגותיות, כנראה שזה קורה כשמאבדים אמא בגיל צעיר או בגיל ההתבגרות... כפי שכתבת "אני פשוט מרגישה חוסר בהתנהגות הנשית, בחוכמה ובאינטואיציה המפורסמת".

את מספרת כאן על שינויים שקורים בחייך כולל אכזבות וכולל שמחות וכל אלו לפעמים מביאים אותנו לאותו מקום כואב, שצריך דבר כל כך בסיסי כמו חיבוק של אמא. אני שמחה בשבילך שאת מוקפת במשפחה אוהבת ובן זוג אוהב וכמו כולם יש לפעמים משברים ועוברים אותם, ואפשר לצאת מחוזקים

נשמח להתעדכן מה שלומך

העצב אין לו סוף - לאושר יש ויש..

לגיל הצעיר כל כך שבו איבדת את אמך יש כנראה משמעות הרבה יותר גדולה ממה שאת או אנחנו יכולים לייחס. מן הסתם כך יהיו גם החסכים, ההתלבטויות וקושי בקבלת ההחלטות. כמו שכתבה לך עדיהר - אנחנו כמובן לא יכולים להיות במקומך , בנעלייך או לקבל ולהמליץ לך מה לעשות. אנחנו יכולות "רק" לשמוע.
מה שאני יכולה רק לומר לך הוא שדברים שרואים מכאן לא תמיד רואים משם - אולי שווה שתחלקי את תחושותייך ומחשבותייך עם בן משפחה שאת מרגישה קרובה אליו/ה באופן מיוחד וסומכת עליו/ה.
אין ספק שכל הניואנסים הקטנים, כל המחוות הנשיות - כל אלה תחושות שילוו אותך ואותי ואת כולנו אני משערת כי לעולם לא נדע אם עשינו נכון . אני יכולה לספר לך שאני באופן אישי בזמן החלטה משמעותית שעלולה להשפיע עליי ועל היקרים לי באופן משמעותי אני מתלבטת עם אמא. אני מנסה לחשוב מה היא הייתה חושבת או אומרת או שותקת. אני מנסה להיות במקום הכי קרוב אליה ברגש - ולנסות לחשוב ולהרגיש מה היא הייתה אומרת או ממליצה. השאלה בעיניי היא נושא השלמות. הכושר שלך לנסח את התחושות והקשיים שלך - הקשיבי ללב, חברי אליו את המציאות עד כמה שאת יכולה ואולי אלה ייתנו לך או יעזרו לך להתכוונן.
אמא תחסר לך תמיד בכל מקום, בסיטואציות שונות - תמיד ישנו משהו שמזכיר לנו ביתר שאת את חסרונה. את יודעת מה הכי קשה לי ? שהמקומות והסיטואציות האלה תופסות אותי תמיד בלתי מוכנה..ואז זה מכה בכל העוז. הלוואי שתמצאי את הזמן, המקום והדרך לקבל את ההחלטות שיהיו נכונות לך וליקרים לך.

למעלה