הראיון ברשת א'

הראיון ברשת א'

הראיון בהשתתפותי (אלעד*) ועם עוד אדם דתי שהתרחק מעט מהדת והחליט להתגייס לקרבי, הם ראיינו אותי כסוג של דעת נגד אליו. אני נכנס לראיון בערך בדקה ה-8. הזכרנו את הפורום הזה במהלך הראיון ואני מקווה שעשיתי יחצ"נות טובה לפורום כאן ולפציפיסטים בכלל.
 

אבן חצץ

New member
אלעד, תודה על הקישור

אני דוד ש"התווכח" איתך, את האמת, לא ידעתי שיש בכלל כזה פורום, אז אתה באמת עשית יחצנות מעולה
, אני ממש לא רוצה להתווכח פה על דיעות שלכם ושלי, אני לא אדם של וויכוחים, סך הכל היה סבבה להתראיין, וגם הם לא הצליחו מי יודע מה לגרום לי להתווכח
, אגב, מה מקור השם "פציפיזם"?
 
טוב לראות אותך כאן! ../images/Emo13.gif

אתה מוזמן לעיין קצת בפורום כדי להבין יותר לעומק מהו פציפיזם ומי דרך החשיבה של פציפיסטים. בראיון עצמו לא היה הרבה זמן להתבטא על כל מיני נושאים שכן רציתי להזכיר, לצערי.
 

אבן חצץ

New member
צודק

לא היה זמן בגרוש, בשביל להביע דעות, בשאלה ששאלתי התכוונתי לשאול, מהו מקור השם פציפיזם,
 

Mיקי_

New member
או, הצלחתי עכשיו להוריד את הראיון

אני קודם כל רוצה לברך אותך על הראיון ושמחה שהתראיינת, עם זאת נשמעת לי בחלקים מבולבל ובאמת עדיין לא מגובש לגמרי. הייתי רוצה לדעת אם אתה רוצה שנדון קצת כאן במה שדיברו איתך בראיון, ונציג לך עמדות פציפיסטיות? העמדות שהצגת לי נשמעו יותר בכיוון של סרבנות שטחים, וסרבנות פוליטית שקשורה בהכרח למדינת ישראל ולכיבוש, ופחות לפציפיזם פרופר. ואני "אשמח לעשות נפשות" כדי שתבין ואולי תזדהה יותר דווקא עם העמדות הפציפיסטיות שמתנגדות לאלימות באשר היא, וכן מאמינות שעל כל בני האדם לא לקחת חלק באירגונים אלימים כמו צבא באשר הוא. הזכרת שאתה שוקל בין גיוס לבין שירות לאומי, גם בנושא זה אשמח לשמוע מה בעצם הלבטים שלך, מה מפחיד אותך בהליך הסירוב, או בהליך ההתנדבות לשירות לאומי, כך שהגיוס כן עומד על הפרק. ובאופן כללי אנחנו כאן בשבילך, ואני שמחה שסיפרת קצת על הפורום, ושיתפת עוד מאזינים בקיומנו ובמקום לאנשים שכמוך וכמוני.
 
אכן

אני עדיין מאד מבולבל בכל הקשור לדעה שלי, הדעה שלי רחוקה מלהיות מגובשת ויציבה. אני לא בטוח שאפשר להגדיר אותי כפציפיסט, כי אני יותר סלקטיבי. הראיון היה מאד קצר ולא היה לי זמן להביע את כל מה שאני חושב, לכן הרבה דברים לא נאמרו. אני כן חושב שישראל צריכה איזשהו צבא, כדי שתהיה לה הגנה בסיסית לכל מקרה. אולי בכלל צריך לקרוא לו "משטרה" ולא צבא, ולהחשיב אותו לארגון ששומר על הסדר בישראל. אני מתאר לעצמי שלמשטרה אף אחד כאן לא מתנגד. בכל מקרה, ישראל היא עדיין מדינה מאד מיליטריסטית שמתגאה בכוחה ובצבא שלה, דבר שאני לא מחבב במיוחד. אני נוהג להגדיר את עצמי "פציפיסט לא עיוור למציאות". לא חושב שהדברים הם בהכרח שחור ולבן. את מוזמנת להציג את הדעות שלך בהקשר לראיון, את התשובות שאת היית עונה על השאלות שהועלו. (שהן שאלות מאד קשות במציאות הנוכחית)
 

DoubleN7

New member
"מה היה קורה אם אף אחד לא היה מתגייס?"

הייתה צריך להגיש פשוט שהעולם היה מקום יותר טוב.
 
פציפסיט שלא עיוור למציאות?

לפעמים הניסוחים שלך ממש מרגיזים. ורק בשביל הפרוטקול לרובנו הגדול יש בעיה עם משטרה, משטרה בדיוק כמו הצבא , הוא גוף שמתמש באלימות ,מחזיק כלי נשק ומחנך אנשים להשתמש באלימות .
 
למעלה