חילוני עם כיפה
New member
תפילה, עמידה, שיחה ופגישה
הנושא של תפילה מעסיק אותי הרבה בשנים האחרונות,
וזו אחת הסיבות המרכזיות שהתחלתי השנה ללמוד את מסכת ברכות.
יש חלקים בתפילה ולא הכל אותו דבר בכלל, אבל פשוט אנחנו לא שמים לב לזה.
כאילו הרצון שלי להשקיע בתפילה התחיל בצבא לפני שלוש שנים בערך.
לא ממש התחשק לי ללמוד תורה, אפילו לא קביעות קטנה של פרשת שבוע או הלכה יומית.
אבל באימון ובכלל במבצעית (כולה 8 חודשים במסלול הסדר, אחרי טירונות ואימון מתקדם) התחברתי יותר לתפילה.
הזמן הזה ביום שאתה פונה לקב"ה, ולאט לאט אני מתחיל לחשוב על מה שאני עושה.
החוויה הזאת החזירה אותי לתקופה של החזרה בתשובה שעברתי בתיכון,
ששוב אני מודע לעצמי והפעם חושב על מה אני אומר ולא רק על מה שאני עושה.
נראה שאנחנו מפספסים בגדול במיוחד בכל מה שקשור למיסוד בעבודת ה', ובמיוחד בתפילה.
יש מושגים של תוספות אישיות בתפילה, הכנה לתפילה, חובה מינימלית של כוונה, ומשמעות מיוחדת לכל קטע.
לגבי תפילה ספונטנית יש הרבה מרחב תמרון, אבל נראה לי שלא מבינים שלא כל תפילה צריכה להיות ברמה של תפילת נעילה.
סוג של רעיון שאני מיישם על עצמי זה שכשלא בא לי להתפלל אני עושה את המינימום הנדרש וזהו.
כשאני לא מתחבר לתפילה בציבור אני מתפלל יחיד, וכשכן אז אני מקצר בעמידה ומשתתף בחזרת הש"ץ.
בקיצור המפתח הוא לזרום, ובכלל זה עזר לי להנות מלימוד תורה, ומקיום מצוות, כאשר התחלתי לעשות אותן לא בכפייתיות.
נראה לי שהעיקר בנושא האמונה כיום הוא התפילה.
שיתפתי קצת מהחוויות האישיות שלי, בתקווה שתהנו מהן כפי שנהנתי לקרוא את השרשור הזה לאורכו...
וזו אחת הסיבות המרכזיות שהתחלתי השנה ללמוד את מסכת ברכות.
יש חלקים בתפילה ולא הכל אותו דבר בכלל, אבל פשוט אנחנו לא שמים לב לזה.
לא ממש התחשק לי ללמוד תורה, אפילו לא קביעות קטנה של פרשת שבוע או הלכה יומית.
אבל באימון ובכלל במבצעית (כולה 8 חודשים במסלול הסדר, אחרי טירונות ואימון מתקדם) התחברתי יותר לתפילה.
החוויה הזאת החזירה אותי לתקופה של החזרה בתשובה שעברתי בתיכון,
ששוב אני מודע לעצמי והפעם חושב על מה אני אומר ולא רק על מה שאני עושה.
יש מושגים של תוספות אישיות בתפילה, הכנה לתפילה, חובה מינימלית של כוונה, ומשמעות מיוחדת לכל קטע.
לגבי תפילה ספונטנית יש הרבה מרחב תמרון, אבל נראה לי שלא מבינים שלא כל תפילה צריכה להיות ברמה של תפילת נעילה.
כשאני לא מתחבר לתפילה בציבור אני מתפלל יחיד, וכשכן אז אני מקצר בעמידה ומשתתף בחזרת הש"ץ.
בקיצור המפתח הוא לזרום, ובכלל זה עזר לי להנות מלימוד תורה, ומקיום מצוות, כאשר התחלתי לעשות אותן לא בכפייתיות.
שיתפתי קצת מהחוויות האישיות שלי, בתקווה שתהנו מהן כפי שנהנתי לקרוא את השרשור הזה לאורכו...