הקשר שלנו זה לא מה שהיה

גנימדס

New member
הקשר שלנו זה לא מה שהיה

אתמול דברתי על זה עם מכר וירטואלי, וחשבתי להעלות את זה כאן.
הוא שאל אותי "האם אתה דתי".
ונוכחתי לדעת שזו שאלה שמאד קשה לי לענות עליה.
אני לא מרגיש שום קשר לה', כאלו היינו חברים טובים בעבר, וכיום אנחנו בקשי מדברים.

אני אמנם שומר שבת, ומתפלל תפלה קצרה ביותר מידי בוקר, אבל זה לא מה שהיה.
היתה תקופה ארוכה מאד שכעסתי על ה', אבל עכשיו זה לא כעס. יותר אדישות.

רציתי לשתף, אני לא יודע אם העליתי את זה כמו שצריך על הכתב.....מקוה שהובנתי....

בכל מערכת יחסים יש עליות וירידות :)

אני חושב שהריחוק לאו דווקא מראה אם אתה דתי או לא. עובדה שאתה עדיין חושב ומדבר עליו.

בכל מקרה, במקרים כאלו חשוב דווקא לעבור חוויה רוחנית מעורר: ללכת שיעור תורה טוב, לנכוח בשבת מלאת תכנים דתיים, ביקור במקום מעורר השראה, לקרוא ספר באמונה ובמחשבת...

מעבר לכך, אולי כדאי לדבר יותר לה'. לפנות אליו ישירות.

גנימדס

New member
ואם אין עליות?

תודה , ח. פ..... אני לא כל כך רואה את העליות..... זו אדישות מתמדת.... למרות שישנן אופציות להכנסת מקום טיפה שונה ביחסים שלנו. משהו שדי קשה לעשות עם מישהו שלא תמיד עונה לך בחזרה....

avitano

New member
זו שאלה שגם לי קשה לענות עליה

ואני שואל אותה בעצמי

יש את הרגעים האלה שאני מהרהר
ולפעמים עצם ההרהור אני מתחיל לחשוב, למה אני מהרהר? מאיפה נובע חוסר הביטחון הזה באמונה?
כל חיי גדלתי כאדם מאמין
אבל לפעמים הסביבה משפיעה, בשיחות ודיונים שאני שומע, אני מקבל דעות אחרות ואין מה לעשות... דברים מחלחלים

כדי שהקשר יתחזק צריך שיתוף פעולה
תחשוב שה' שולח לך סימנים, מדבר איתך, קורא לך
אבל אתה לא עונה ולא שומע... זה נסתר ממך
תנסה לדבר איתו בעצמך וגם להקשיב בחזרה
זה קל להיכנס לאדישות ובמיוחד כשאנחנו לא מרגישים את ה "צורך" הזה בקשר, כי טוב לנו ואנחנו עסוקים בשגרת היום
וכמו שחולפי אמר, תמיד יש עליות וירידות, ירידה יכולה גם להימשך שנים... וכך גם העליה
תנסה לחדש את הקשר

יש מי ששומע :)

גנימדס

New member
ואיך זה עובד אצלך?

אשמח גם לשתופים... אך אתה לא חיב אם אתה לא רוצה. יש משהו בדבריך. היתה לי תקופה מאד קשה , שתודה לאל היא מאחורי... אולי עכשיו כשטוב לי אז @ וישמן ישורון ויבעט״? יגול להיות . או שסתם התבגרתי נתתי לזמן לשחק קשר חשוב שכזה.....

avitano

New member
נראה לי שתגובתי לאדורם1 מכסה די הרבה מאיך אני

היום

:]

אדורם1

New member
אני גם מוצא שקשה להחזיק מערכת יחסים חד-סיטרית

(או חד-סיטרית לכאורה, אני לא באמת רואה את התמונה המלאה).
בתקופת יציאת מצרים בני ישראל זכו לראות נסים ונפלאות: עשרת המכות, קריעת ים סוף, עמוד ענן ואש, מן מהשמיים, מים מהסלע וכו'.
כל זה לא הפריע להם לקטר בלי הפסקה ולהיות קטני אמונה.
אנחנו לעומת זאת כבר אלפי שנים בלי שום סימן על-טבעי דומה או נביא.
מה אני אמור לפרש כמסר מאלוהים? משהו טוב שקורה לי? או אולי משהו רע? אני לא חושב שיש תשובה לשאלה הזאת.
ח"פ סיכם זאת יפה - "בכל מערכת יחסים יש עליות וירידות", ואני חושב שזה נכון גם כאן.

avitano

New member
אני חושב שזה קצת קשה להתייחס לניסים שהיו אז

ראשית אנחנו לא יודעים איך הם בדיוק התבצעו
אולי אנחנו מתארים, וגם מתארים לנו - שהניסים היו עצומים במימדים שלהם ובקול תרועה ורעם

ניסים קורים כל הזמן, נכון שהם לא כמו קריעת ים סוף ועמודי ענן ואש
והתחושה שלך מוכרת, הרבה אנשים אומרים "אלוהים עזב אותנו"
יכול להיות שהירידה הכי תלולה מגיעה לפני העליה הכי גדולה?

:)

אדורם1

New member
שבוע טוב!

הנסים בזמנו היו חייבים להיות גדולים ועצומים. הם התרחשו מול קהל של מאות אלפי אנשים ולכן ניתן להסיק שהם היו גדולים בעוצמתם, וזאת על מנת שכולם יוכלו לראותם.

אין לי ספק ולו הקל שבקלים בקיומו של בורא עולם. אני פשוט תוהה לגבי האופן שבו אנו חיים את חיינו עכשיו ללא הדרכה והכוונה.
למשל היום, בביה"כ בתפילת שחרית הייתי על סף אובדן שפיות! יותר מ-3 שעות תפילה. בשבילי זה יותר מידי והיות והתפילה כולה נכתבה ע"י בני אדם (חכמים בתורה ככל שיהיו), אני לא יכול שלא לשאול את עצמי האם ככה זה צריך להיות? האם זה מה שאלוהים רוצה? (ועוד מעט גם חנוכה מגיע, זה בכלל מחרפן אותי, תפילות שחרית של שעה וחצי כל בוקר).

וגם כל ההקפדות המוזרות האלה (אני לפחות רואה בהן ככה) כמו "אסור לשים מפתחות בכיס בשבת! תחביא אותם מתחת לעציץ!" (מדברי הרב בביה"כ) -
איפה זה כתוב בתורה? מתי זה נאמר בתורה שבע"פ? אני באמת רוצה לדעת האם לזה אלוהים התכוון כשברא את העולם והחליט על החוקים של אסור/מותר בשבת, ואת התשובה לזה הייתי רוצה לקבל ממישהו שבאמת מקושר לעניינים (כמו אליהו הנביא בזמנו או משה רבינו..), ולא מאיזה בבא-בובה...

שיהיה שבוע טוב לכולם

avitano

New member
וואו אדורם! :)

אני קורא את מה שאתה רושם עם חיוך ענק

ראשית, היום למדתי למבחן, המבחן הוא על כל החומר שמלמדים בכיתה ז'
ורוב רובו זה ספר שמות
יצא שקראתי כמעט את כל ספר שמות, וכל פעם הייתי מופתע מחדש
עברו הרבה שנים מאז שלמדתי את הספר...
אני קורא על הניסים הגלויים והעצומים שקרו...
הסנה, המטה שהופך לנחש, המטה שהופך לתנין ובולע את שאר המוטות של החרטומים
עשר המכות, קריעת ים סוף, המים המתוקים במרתה, המן שירד מהשמיים, מעמד הר סיני, עמוד האש, עמוד הענן
והרשימה לא נגמרת...
הרגשתי כאילו השאלה המתבקשת היא "איפה ה' היום?!"
בשמות, אם פשוט קוראים.. בלי פירושים ובלי מדרשים... ה' משוחח עם משה, ה' כועס - משה מנחם אותו! והרי ה' צריך שמשה ירגיע אותו?
הקריאה נתנה לי תפישה שונה פתאום לגבי הרבה דברים, הרגשתי שוב חיבור למקורות הללו, ממש דמיינתי את הסיפור, ואני מדמיין אותו כמו שדמיינתי אותו שהייתי ילד

לגבי האופן בו אנחנו חיים היום, הוא שונה לגמרי
ההלכה, החוקים והשינויים שנוספו ומתווספים כל יום - לצערי עיוותו את התורה
אסור שמפתח יהיה בכיס - גם אני שואל שאלות כאלה, זה באמת מה שה' רוצה?! זה מה שמעסיק אותו? אם המפתח בכיס או לא?
האם חכם ככל שיהיה, מי שכתב את התפילה, התפילה הזו נכונה לי?

אני הרי רואה בבית הכנסת עשרות אנשים קוראים בחוסר ריכוז, כמו רובוט, מי יספיק יותר מהר...
מתפללים ועיניהם בכלל מסתכלות במקומות אחרים, חושבים על דברים אחרים
האם תפילה ישירה מהלב לא עדיפה?

אני כבר שנים לא הולך לבית הכנסת, רק בכיפור וגם זה כי אבא שלי לא רוצה ללכת לבד
השלב בו עושים מכירה פומבית! בכסף!! ביום כיפור (ובכל שבת) פשוט מקומם אותי
זה השלב שאני יוצא החוצה, כי אחרת מה שעובר לי בראש חמור יותר מכל יום הכיפורים...

יש הרבה דברים יפים בדת, מדהימים אפילו
אני עושה עכשיו בתואר הרבה קורסים במקרא, ואני לומד את התנ"ך בצורה אחרת
זה פשוט מדהים
יש לי קורס על מגילת אסתר, מרתק! כל כך הרבה דברים שמעולם לא שמתי לב אליהם פתאום נגלים לפניי

אז... אחרי כל החפירה הזו
אני מסכים איתך, ואני חושב שאכן הניסים בזמנו היו גדולים ועצומים, אבל יש מקום לניסים כאלה גם היום
במיוחד שהקהל היום הרבה יותר גדול... והפיתויים לסור מדרך הישר גם גדולים יותר

:)
שיהיה לנו שבוע טוב!

גנימדס

New member
מתוסף ומהנהן בהסכמה

ההקפדה הזו על הפרטים הקטנים נראית כמו הקפדה יתרה ומוגזמת. , כשמתוכחים בית הכנסת האם צריך להגיד חצי קדיש או קדיש שלם אני מגלגל עינים, כאשר מקפידים חלילה לא לערבב סכין לדגים עם סכין לבשר זה נראה לי מוגזם. ואסור הקטניות הוגרף של פסח הוא בכלל משהו שיצא מפרופורציה-ואין ספק לאף אחד שהוא לא ניתן בהר סיני.אני זוכר שיום אחד קלטתי שנטילת ידיים זה משהו שהומצא על ידי בני אדם- בגלל שלא כולם רחצו ידיים לפני האוכל....שזה נוהל יפה מאד. אך עדיין מכאן ועד תילי תילים של הלכות נטילה יש מרחק עצום.

אבל........אני כן זוכר שהיתה תקופה מאד קצרה בגיל העשרה בה האמנתי שהפרטים הקטנים הם חשובים ביותר ,שצריך לעשות הכל לפי הספר. ולא לסטות ימין ושמאל. ההקפדה הזו עברה לי, אך אני מבין איך אפשרות בקלות להגיע למקום הזה- כי אתה רוצה לעשות כמה שיותר דברים בצורה "נכונה" וברגע שיש משהו אחד קטן שהוא לא "נכון" מספיק זה נראה כאלו הכל קורס.........

avitano

New member
השאלה מי קבע מה נכון.. והאם זה שהרוב עושים כך

אז זה נכון? אין טעויות?

דווקא הדברים הקטנים והפרטים הקטנים לדעתי הם שוליים
מה זה לפי הספר? כי בספר, ספר הספרים... יש הרבה דברים שלא כתובים

אני חושב שזו בעיה, כמו שאמרת "הכל קורס"... קשה לי עם העובדה שהרבה אנשים פשוט מקבלים את הדברים כפי שהם, לא שואלים שאלות
אני רואה את זה אצל אמא שלי
כשאני בא ואומר לה דברים שהיא לא הכירה, היא מסרבת לקבל ולהאמין

סתם בדוגמא הכי פשוטה, אמרתי לה שבהתחלה בהתחלה... איסור לא תבשל גדי בחלב אמו לא דיבר על עוף, וחכמים אסרו על בישול של עוף וחלב, בעיקר בגלל שאפשר להתבלבל בקלות בין עוף לבשר

היא לא הייתה מוכנה לשמוע, היא אמרה שאסור להגיד דברים כאלה
אמרתי לה שזו עובדה, האיסור הוא איסור מאוחר יותר... אין פה כפירה, לא אמרתי לה לאכול עוף עם חלב
אבל היא לא הייתה מוכנה לשמוע.. רק כששאלתי אדם בקיא יותר והוא התפתל ואמר לה שאני צודק, היא קיבלה את זה עם הסתייגות :]

וכמו שאמרת, זה הרגיש כאילו הכל קורס בשבילה, ערערתי לה בסיס שהיא נאחזה בו.. אפילו שזה בסיס שגוי

אדורם1

New member
לא יודע אם "נעלם" זו המילה המתאימה,

אני רואה בקיומה של מדינת ישראל סוג של נס.
במהלך שנות קיומה ניסו להשמידה מספר פעמים (מלחמת העצמאות, ששת הימים, יום והכיפורים) ללא הצלחה, וזאת למרות היתרון המספרי העצום שהיה לצבאות האוייב על המדינה הצעירה.
עם כל הכבוד לצה"ל, אני בטוח שיש כאן גם השגחה עליונה.

פורטי40

New member
שאלתי את עצמי: כמה זמן אפשר להמשיך לקוות

ולחכות ולהמתין להתגלות כלשהי.
לא חוויתי שום התגלות ושום הארה עד גיל 26. ואז... אמרתי לעצמי שפשוט אין שם שום דבר.
ובעניין ההקפדה על מצוות טרוויאליות, התבוננתי בבוז על התחרות האינסופית בין תלמידי הישיבה שלי, איך כל אחד מנסה להאריך את הציצית, להגדיל את הכיפה, ולהמריץ את ההשתחוויות בזמן התפילה. ובעיני זה נראה רק כדי להרשים - לא את השכינה , אלא את שכנך. נקעה נפשי.
לכן ה- למ"ד ש"ין שלי בדתל"ש.

McBrownie

New member
מזדהה איתך.

זה כל הקטגוריות האלה שעושות את החיים שלנו קשים. דתי, לא דתי, ארון, לא ארון [מה זה ארון בכלל? מי קבע שיש ארון? להיות מחוץ לארון הכוונה להכיר בקיומו וכו']...

אני מדי פעם חושב כל מיני מחשבות סותרות ותיאוריות מנוגדות, אבל כרגע (וכבר הרבה זמן, האמת) אני מאמין שהקשר שלי עם הקב"ה הוא משהו אישי שלי, ואף אחד, שום רב, לא יכול (כלומר, לא צריך) להתערב לי ולהגיד לי (בטח אם הוא לא בנעליי) אם מה שאני עושה בסדר או לא. זה רק אני יכול להגיד. ואנחנו יודעים שכבר הרבה איסורים זה בגדר "גדרות" ו"הרחבות".

לענ"ד כל אחד צריך להשתדל לעשות ולערוך חשבון נפש עם עצמו. לא נראה לי שאפשר לנצח בכל ה'מלחמות', אבל עצם היותי "דתי" (בהגדרה) זה שאני מנסה כמיטב יכולתי. יש דברים שקל לי לשמור (נניח כשרות), יש דברים שאני חושב שמיותר לי לשמור (נניח קול באישה) וכן, יש דברים שממש קשה לי או שאני לא מצליח לשמור.

אבל בכל מקרה, אי אפשר לשמור על 613 מצוות [שזה גם ככה מספר שנוי במחלוקת], גם אם ממש רוצים. מתי לאחרונה פדינו פטר חמור?

avitano

New member
אני ממש מסכים איתך!

אנחנו חיים בעולם וחברה של קטגוריות ותוויות, זה אין מה לעשות...

המחשבות שאתה מתאר מוכרות לי, וגם אני מרגיש לפעמים שאנשים מתערבים לי
יש דברים שאני עושה ויש דברים שלא
מישהו היום בלימודים אמר לי, בשיא חוצפתו, נו מה אתה לא עושה ככה וככה? "דתי בלאי"
העמדתי אותו במקומו, הוא התנצל
אבל אני יודע שיש עוד אנשים שחושבים ככה... כי מבחינתם אם אני לא עושה בדיוק מה שהם חושבים שצריך לעשות
אז זה לא נחשב

ובחייאת... לא פדית פטר חמור???

McBrownie

New member
חח כן!

דתי בלאי, דתי לייט, דתי דל-שומן, דתי ללא גלוטן..

סתם, אבל האמת שאותי זה דווקא משעשע. זה מצחיק שכמו שבעולם הדתי יש תפיסות מוטעות לגבי הומוסקסואלים, ככה בעולם החילוני [גם בדתי, לגרסתי] יש תפיסות מוטעות לגבי דתיים

זה ששאל אותך היה דתי?

כשאני מסביר לרוב האנשים את אותו קו מחשבה שציינתי לעיל הם דווקא נורא מבינים ומתחברים לזה.

avitano

New member
לא, זה ששאל אותי כל הזמן אומר

"אין אלוהים אחי, תבין כבר"

אבל גם דווקא מדתיים אני מקבל יותר ביקורת

וגם כשאני מסביר את קו המחשבה לרוב יש הבנה ותמיכה :)

למעלה