הקשר הגנטי

לאב

New member
הקשר הגנטי ../images/Emo20.gif

אם האוסידי נגרם מגורם פיזיולוגי ולא פסיכולגי, נראה מאד סביר שנמצא כמה כמונו בכל משפחה אצלי במשפחה היו כמה אנשים עם נטיות ל"טיקים", וכמה עם דכאונות שהשורש שלהם די דומה, אני לא יודעת על מישהו שיש לו ממש אוסידי אבל סביר להניח שאם יש מישהו שיש לו אוסידי הוא יסווה את זה היטב כמו שאני עושה מה קורה אצלכם - יש קשר משפחתי?

.YUD

New member
ועוד איך יש..

אמנם לא נהוג לדבר על כך במשפחתי, אבל אני יודעת שאמי סבלה וסובלת מהפרעות חרדה שונות (לא בטוחה שהוגדרו כאוסידי דווקא) ומטופלת גם היום בסרוקסאט (מה שחיטוט בארון יכול להעלות..) ובקסנאגיס (נדמה לי שככה קוראים לזה). גם לאחי יש תופעות במידה מסויימת. ממש
משפחתי..

ההורים אשמים בהכל!

אני קיבלתי את ה"מתנה" הנהדרת שקרויה OCD מאבא´לה... מה שמעניין הוא שבמהל השנים הבחור (אבא שלי) פיתח אובססיה כלפי האובססיה שלי... מעין הפוך על הפוך מעוות שכזה... אז תודה לך אבא שהבאת אותי עד הלום!
שעון חול.

סיזי

New member
גם לי נראה שיש משהו

ביחוד מצד אחד מסויים- אבל זה משפחתי, כלומר נוכחתי לדעת שזה משהו שנלמד באותה משפחה כנראה, שכך צריך להיות. ובהתאם הם לא חושבים שמשהו לא בסדר בזה, כי כך זה הרי צריך להיות... פעם מישהו הזכיר בפורום האב את ה-OCD הנרכש, עם איזה אות לועזית נוספת בין האותיות OCD,לא זכור לי כרגע, אולי P?

לאב

New member
דיכאון?! ../images/Emo10.gif

אתם חושבים שזה שיש לנו היום אוסידי זה אומר שיתכן ויש לנו יותר סיכוי בעתיד לקבל דיכאון?

סיזי

New member
לא נראה לי שזה כך בהכרח, אצלי זה

היה להיפך ,קודם דיכאון ואח"כ אוסידי.

עמית_

New member
דיכאון ו-OCD

באופן כללי, באוכלוסיית הסובלים מ-OCD, יש יותר סובלים מדיכאון מאשר באוכלוסייה הכללית. לפי התאוריה המקובלת היום, דיכאון, OCD והפרעות חרדה אחרות נובעים מבעיה במערכת שמווסתת את "זרימת" הסרוטונין בתאי עצב במוח. ולכן התרופות שרושמים לטיפול בדיכאון ממשפחת ה-SSRI (כמו פרוזק למשל), נרשמות גם ל-OCD (בדר"כ במינונים גבוהים יותר). התרופות הללו פועלות לאיזון המערכת שעליה דיברתי. כמו שסיזיפוס אמר, לפעמים קודם בא הדיכאון ורק אחריו OCD. וזה יכול להיות להיפך. קודם OCD, ואח"כ דיכאון (מה הפלא - OCD זה מדכא, לא?). זה לא אומר שכל מטי שסובל מ-OCD יפתח בעתיד דיכאון. אני מציע לך לא לדאוג יותר מדי בקשר לזה, יש לך מספיק דאגות עם מה שיש לך. מצ"ב קישורים למצגות בנושא.

עמית_

New member
"יותר סובלים" - באופן יחסי

כלומר באחוזים, ולא באופן מוחלט.

לאב

New member
תודה על המידע

היה מעניין, ואני מקווה שהעניין שלי ישאר בתחומי התיאוריה...

למעלה