הקרנת סרט

zamit

New member
הקרנת סרט

כולנו מכירים את האזהרות למינהן על סרטי הוידאו והדי.וי.די ע"פ הקלטת נמכרה/הושכרה לשימוש ביתי בלבד וכי אסורה להקרנה ציבורית/פומבית. השאלה היא מכמה הופכת ההקרנה מביתית לפומבית ? 10 ? 20 ? 100 ?

ציפי ג

New member
אולי זה פונקציה של גודל הבית שלך?

אצלי בבית יותר מעשרה צופים זה כבר המון. אני מתארת לעצמי שיש בתים שגם מאה איש ירגישו שם בודדים. בכל מקרה, הרעיון הוא שלא כל מאן דבעי ישאל סרט ויפיץ אותו, או יקנה סרט ויקרין אותו לכל העולם ושכניו. לפי זה יש קנה מידה של פחות או יותר. לא הייתי אומרת שעשרה זה לא בסדר, אבל מאה זה כבר הרבה יותר מדי.

shaio

New member
לא הכמות אלא האיכות

הקרנת הסרט בלובי של בית-מלון עם צופה יחיד -- פומבית. הקרנת הסרט במפגש משפחתי בליל שישי לשמונה נכדים ושלושה-עשר נינים נ"י -- פרטית.

אתה לא מציאותי ...

משפחה שיש בה שמונה נכדים ושלושה עשר נינים - קרוב לוודאי שלא תראה סרט בליל שבת (אלא אם התכוונת באמת ל"ליל ששי").

זה לא כמות האנשים, אלא באיזה

נסיבות ההקרנה - אם כל אדם יכול להכנס בתנאי שהוא משלם אז זה פומבי. אם זה לקבוצה מוגדרת של אנשים, על בסיס קשרים אישיים - זו הקרנה פרטית.

לאה_מ

New member
קבוצה מוגדרת על בסיס קשרים אישיים

בהחלט יכול להיות הקרנה פומבית. למשל, כל בוגרי מחזור ג´ של האוניברסיטה העברית או מחזור י"א של גימנסיה הרצליה - אלו קבוצות אנשים מוגדרות, עם קשרים אישיים, אך ההקרנה עדיין תהיה פומבית. מצד שני, גם העדר תשלום בכניסה אינו מעיד בהכרח על זה שהמדובר בהקרנה פרטית -ואם כל אדם יכול להכנס בחנם - אז זה פרטי? ודאי שלא. אני מצטרפת לדעה של ציפי, שאין מספר מדוייק, אלא הכוונה לכמות לא גדולה של אנשים בצירוף הקרנה שלא על בסיס מסחרי, הכל בהתאם לנסיבות.

למעלה