הקרנבל הגיע גם לכנסת

יעקב777

New member
preacher אני מתפלא עליך

אתא כנראה גרוריר מוחלט. אילו היית קורא ולו ספר אחד של הררשקק, היית יודע שאפילו בכלב מאולף אסור להשתמש, על אחת כמה וכמה בקוף מאולף. בושה

taro

New member
את צוחקת?

ראשית, נתחיל עם זה, שמבחינת בעל המסעדה, לפתוח שני מטבחים הינו דבר יקר אף יותר מלהפסיד קהל דתי! הוא צריך שני סטים של סכו"ם, שני מטבחים, שני מקומות בהם אפשר לשטוף כלים, וכו´ וכו´. שנית, על אוכל שבושל בשבת אי אפשר לפקח. ויותר מכך - הכשרות מתבססת על אמון, שהרי משגיח כשרות לא טורח לבקר במסעדה כל יום. הוא מבקר פעם אחת, וסומך על בעל החנות על סמך מה שהוא רואה. ייתכן ובעל מסעדה באמת אוכל טריפות בביתו, אבל מכיר בכיבוד שמיים בפרהסיה, ולכן אפשר להסיק שהוא שומר כשרות במסעדה גם במשך השבוע. לעומת זאת, אם לבעל המסעדה אין כבוד כלפי חוץ, אין להם שום אמון. שלילת כשרות לא אומרת סגירת מקום אי אוסר בחוק לאכול בו, היא רק בגדר אזהרה לאדם הדתי, שלא יסכן נפשו ויקח על עצמו את הסיכון שהוא אוכל אוכל לא כשר, או בכלים לא כשרים.

rikiki

New member
או שהוא אוכל,

אוכל כשר, שיש עליו השגחת כשרות, אבל לא שילמו עליה מספיק כסף כדי שהוא יוכל לאכול את האוכל, והכסף ששולם לא מספיק בשביל השגחה שעובדת על אמון שהרי משגיח הכשרות לא בודק כל הזמן אלא רק פעם אחת

taro

New member
אם הכוונה היא לחומרנות

אזי לא זכור לי מתי נשללה כשרות של מקום שעמד בכל הקריטריונים הדתיים, רק משום שלא היה לו כסף. לא זכור לי אף קריטריון לצד "בשר כשר" ו"הפרדה בין בשר לחלב", שכלל "מספיק כסף בשבילנו". זו סתם עוד השמצה זדונית עם ניחוחות אנטישמים ("החרדים אוהבים רק כסף", כל שיש הוא להחליף את המילה חרדים במילה יהודים) של מספר חילונים. באשר לאמון - מה לעשות, העובדה היא שמשגיח כשרות לא מגיע כל יום למסעדה/בית קפה/כד´, והוא נותן אמון בבעל המקום שבשאר ימות השבוע, המקום מתפקד כביום ביקורו, שכן אין לו דרך אחרת לדעת. עם זאת, אם ביום ביקורו המקום מראה שבפרהסיה לא אכפת לו להיות לא כשר, אזי אין למשגיח סיבה להאמין שבשאר ימות השבוע בעל המקום שומר על הכשרות.

rikiki

New member
השאלה היא אם משגיח הכשרות

מקבל שכר על היום המסוים שבו הוא בא או שהוא מקבל סחר קבוע. אני מכיר עשרות מסעדות ומלון אשר עומדים בקרטיטריונים הדתיים אבל פשוט לא מוכנים לשלם על הכשרות מעבר לסכום הקבוע בחוק, והם פשוט "לא כשרים" אבל האוכל שהם מגישים הוא כשר. אני מכיר גם בעל מפעל שיום אחד משגיח הכשרות שלו ביקש להכפיל את משכורתו, בעל המפעל לא הסכים, ופנה לרבנות מאזור אחר שתבצע לו את ההשגחה, למוחורת קיבל טלפונים מנהגי המשאיות שלו שאומרים שרשתות המזון קיבלו פקס שאומר שאין להכניס את המוצרים שלו לחנויות, גם אם כתוב שהם כשרים בהשגחת הרבנות השניה (מהאזור האחר), המשאיות שלו חזרו כולם למפעל עם כל הסחורהף ולקח לבעל המפעל כמה ימים, עד שהחליט שאין לו ברירה אלא להחזיר את הרבנות הראשונה ולהסכים לשינוי התעריף. דבר שני אל תספר לי על אנטישמיות כי מה שקרה בחנות צילום בירושלים, מאוד הזכיר את האנטישמיות בתקופת הנאציזם באירופה, כשניפצו ושרפו חנויות של יהודים אז אל תספר לי סיפורים על אנטישמיות.

taro

New member
אני לא יודע איך משולמת המשכורת

של המשגיחים וממי הם מקבלים כסף, אבל לפני שמאשימים, רצוי לבדוק את זה. אני לא שמעתי על מקרים כאלו, לא כמדיניות מוצהרת בכל אופן. ובכל מקרה, אם נתון סכום קבוע בחוק, אזי נתן לתבוע את המשגיח על הפקעת מחירים. הסיפור על הכפלת בשכר, לא שונה משביתות עובדים, מורים וכו´. החנות בירושלים הותקפה ע"י מספר אנשים שלא קבלו את תמיכתו של רב מוכר (לא שאני יודע לפחות), לעומת ליל הבדולח שבוצע כפעולה מדינית. ובכל מקרה, גם שריפת מסגדים ע"י ציונים ניתנת להשוואה הזו. אנטישמיות תרבותית היא שנאה לאורך החיים השמי (קרי, היהודי, שכן המונח נתבע כלפי יהודים, לא כלפי ערבים). אורח החיים היהודי, בהתחשב בתקופה בה נטבע הביטוי, היה שונה הן בצורתו והן בתוכנו מאורח החיים של האומות; היות והציונים רואים עצמם כעם ככל העמים, הרי שאורח החיים שלהם זהה לאורח חייו של גרמני או צרפתי, בעוד שאורח החיים החרדי נשאר כפי שהיה, ולכן כאשר אורח החיים הזה מותקף מעצם מה שהוא ע"י חילונים ציונים, נתן להגיד שזו אנטישמיות תרבותית.

rikiki

New member
כל הקטע השחיתויות ובסחטנות

בנושא הכשרות שזה לא חוקי, ושמשגיח הכשרות מבקש הכפלת משכורת הוא מבקש את ההפרש במזומן, ולבעל מפעל שכל המשאיות שלו חוזרות למפעל, אין אפשרות לתבוע את משגיח הכשרות כי אין לו דרך לכסות את משכורות העובדים שלו ואת עצמו. בנושא האנטישמיות כבר התייחסתי לענין ואני חושב שעושים הוזלה של המושג, לכן אני לא רוצה להמשיך ולדוש בזה.

taro

New member
שחיתות קיימת בכל מוסד ריבוני

וסחטנות בכל מפלגה בכנסת. בעל המפעל יכול לתבוע את המשגיח בדיעבד. לא שמעתי שהדבר נעשה. לא התייחסת לעניין, בצעת השוואה דמגוגית וזולה שכבר הפרכתי (ולא ראיתי אותך מפריך את ההפרכה).

אנדרי ז

New member
בטח שהוא יכול לתבוע

ואולי אפילו יזכה. אבל אז הוא יישאר בלי תעודת כשרות. כמובן שהרבנות תתרץ את זה באיזו שהיא צורה. ואם גם בנושא הזה הוא יזכה בבית המשפט, אז הרבנות תפיץ מכתב שמסביר שתעודת הכשרות שלו לא נשללה רק מתוקף פסיקת בית המשפט. בדיוק ההתחכמות היהירה והפלילית שראינו רק בימים האחרונים.

taro

New member
מאין לך שהוא לא יזכה בתעודת כשרות?

יש לך איזו הוכחה? או שאולי רק השנאה שלך לחרדים והדמוניזציה שבצעת להם מנחות אותך?

אנדרי ז

New member
ילד בגן שעוד לא למד קרוא וכתוב

יותר טוב ממך בהבנת הנקרא. אתה רואה טענה שלי שהוא יזכה? השתמשתי במילים "אולי" ו"אם". במקרה שלך לא צריך שום דמוניזציה. צחוק רועם יספיק.

taro

New member
כן כן כן

כמה חבל שכל הטיעונים שלך מסתכמים תמיד ב"אתה טפש, אני חכם, אני צודק, אתה טועה, בלי חוקים ברזל!". אין לך שום טיעון ממשי, כל הטיעונים שלך תמיד מסתכמים בעלבונות. זה בחלט מעליב א האינטיליגנציה, וודאי את רמת הדיון של הפורום. ואם כבר עסקנו בהבנת הנקרא, נראה אם תבין את זה, כיוון שקודם לא הבנת: מן הסתם גם התגובה שלי התייחסה ל"אם", כיוון שאם הוא לא יזכה, הרי שבכלל אין לכם "קייס" נגד הרבנות. אבל כהרגלך, הרבה יותר נוח להתעלם, לעלוב, ולהראות ש"אבא שלך חזק יותר מאבא שלי". תמשיכו ככה, נהדר לראות את פניה של ה"זהות היהודית החילונית", רק חבל שאתם מוציאים לה כזה שם רע.

ינקל

New member
Taro, אני מזדהה איתך.

אתה עובד כל כך קשה במשך כל השבת. לך תנוח קצת. אנחנו נחכה שתנוח ותרגע. אולי אז יקל עליך לנסות ולהגיב בצורה ענינית. שבוע טוב.

taro

New member
תגובה חסרת טעם

בדיוק כמו ה"מחקר הסטטיסטי שלך". אבל לא נורא. הרי מי שאין לו תשובה אמיתית, הולך לחפש שלדים בארון או להכנס מהדלת האחורית. וזה בערך מה שאתה עושה. התגובות שלך מזכירות עיתונות צהובה, ואני בספק אם זה מה שאתה מתיימר להיות. באשר לתגובה העניינית - מצטער מאד, אבל על תגובה שכל מה שהיא אומרת זה "אתה טפש", באמת אין מה להגיב תגובה עניינית, פרט ללייחל שיש אנשים אחרים בזהות היהודים החילונית שלכם. באשר לנסיונית הניגוח על השבת - זה באמת לא מעליב, כי כבר עניתי לך על זה. נסה משהו אחר. כנראה שעלבונות זה התחום שלך.

למעלה