הקרחונים נמסים...

WINTERLOVE

New member
הקרחונים נמסים...../images/Emo10.gif

בכתבה הבאה http://www.a7.org/news.php3?id=22250

בועז ד

New member
הסיבה כמובן-אפקט החממה-לדעתי לפחות.

בקישור הבא כתבה נוספת מ-יאהו בועז

idansof

New member
בועז, מספר פרטים חשובים

הקרחון שאוזכר נמצא בפנינסולה, איזור המהווה כאחוז מכלל היבשת. רישומי טמפרטורה מצביעים שהוא מתחמם במהירות רבה, הרבה יותר מהממוצעים הגלובליים, שהם לדעתי מעוותים כלפי מעלה, כך שאין ממש קשר לאפקט החממה. מדידות בשאר היבשת מצביעות דווקא על התקררות, ולא רק שהקרחונים לא נסוגים, הם אף מתקדמים מעט. מדוע הפנינסולה מתחממת? זאת שאלה טובה. יכול מאוד להיות שזרם מים חמים(בדומה לזרם הגולף) חימם את האיזור. הפרדוקס הוא שהמים המתוקים מהמסת הקרחון יכולים להוות חלק ממשוב שלילי שינתק את הזרם, ואז הטמפרטורה באיזור תצנח שוב.

בועז ד

New member
לעידן ערב טוב,יש לך במקרה מפה טמפ?

של אותו אזור-מפת טמפ ממוצעת תודה בועז

בערהראו תמונות של הניתוק והנפילה

של הקרחון זה נורא אני חושש כי כבר בעוד 10 שנים אנטרטיקה תיעלם ,אים לא יכולו שינויים חיצוניים במעטפת האוזן וע"י כך תהיה התקררות של הכדור לצערי הדבר לא מעניין את גדולי האומות ולכן אין מין הנמנע להכריז על קרחוני אנטרטיקה כעל אוצר טבע בתהליכי העלמות...אני מתפלל כי העולם לא יהפוך מדבר חייבים לפעול למען הסגרות חור האוזון זה מצב חרום ישראל תהפוך מדברית לגמרי עד 2021 ואפילו לפני אבל כאמור אולי יש תקווה אים לא אז ברור כי יהיה סיוט לגור בעולם כזה יצצו מחלות חמורות הטפילים יתעצמו במערכות הטבע היערות יעלמו וערים רבות בעולם והראשונה בהן וניציה צפויות ללהפוך לחלק מהים ... עלינו לפעול מיד

הלו, להרגיע.

אתה קצת נסחף, זה מאוד מעניין את גדולי האומות, בוש כבר מוציא תוכניות לפועל ומגביל הרבה אזורי תעשייה אי אפשר לומר שהם יושבים בידיים שלובות... העולם לא ייחרב, אנטרטיקה לא תעלם בעוד 10 שנים, היא גם לא יכולה מכיוון שהרבה ממנה זה גם סלע ולא רק קרח..! קח בחשבון שיכולים ליהיות הרבה השפעות מכדור הארץ לאקלים, למשל הרי געש במיוחד, אם הטבע באמת אוהב לשמור על איזון, הוא ישחרר איזה הר געש או יביא לידי כך שהעולם לא ייחרב למדבר אחד ענק, וזה לאלה שמאמינים בעניין הזה... צריך לפעול וזה נכון, מאוד נכון, אבל אני מציע שלא תכניס את כולם ובמיוחד את עצמך לפאניקה...תעשה את החלק שלך ותשפיע על אחרים לעשות את שלהם - ככה נבנה עולם טוב יותר, אבל להכנס להסטריות - מיותר. דניאל.....

It´s about time indeed ../images/Emo127.gif

אגב ניקולאי אני קרוב מתמיד לקנות תחנה... עדכונים בהמשך! דניאל....

laserjet

New member
אנטרקטיקה אינה יכולה להעלם ../images/Emo13.gif

קודם כל בגלל שבניגוד לארקטיקה (הקוטב הצפוני), זוהי יבשת של ממש עם סלע ואדמה מתחת לקרחונים... ומעבר לכך, ידוע שאנטרקטיקה היא המקום הקר בעולם.. ושטחה בערך 15 מליון קמ"ר.. תהיה צריך לקצת יותר מ 10 שנים כדי להעלות את הטמפרטורה בצורה כזאת כך שכל קרחונים באנטרקטיקה יומסו עד קו רוחב 90 דרום.
מה איתך.. יש שם בחורף חמישים מעלות מתחת לאפס. מה שכן, אולי ארקטיקה תעלם, וגם אז לדעתי 10 שנים זהו טווח קצר מדיי.

למעלה