הקרב על הפסטה

פנומן 72

New member
הקרב על הפסטה

עדנה כזו לא זוכרים תושבי הקריות. מאז שרמי לוי פתח את הסניף שלו הוא נכנס למאבק איתנים מול מחסני להב במלחמת מחירים של ממש. דוגמאות אפשר להביא למכביר, ובכל זאת דוגמא אחת קטנה. בשנתיים האחרונות כשהייתי קונה נאמן של מחסני להב, היה מבצע על פסטה של "המותג" של 3 ב-10 שנמשך ללא סוף. שמחתי שאפשר לקנות שקית פסטה במחיר כל כך זול. בסופ"ש קפצתי עם הצלע השניה לרמי לוי כדי לעשות סיבוב ולהתרשם והופתענו לגלות שרמי לוי עשה מבצע משלו: 4 ב-11... חשבון זריז ויש לו שקית במחיר הנמוך מ-3 ש"ח. אז קנינו 4 שקיות מסוגים שונים. והנה אתמול נוחת בתיבת הדואר העלון הפרסומי של מחסני להב שמודיע לנו - קחו 4 ב-10 ! 2.5 ש"ח לשקית פסטה. ושלא תחשבו שמדובר באיזה מוצר נחות. הוא לא נופל במילימטר מהתוצרת היקרה של אוסם. פשוט חגיגה לחך ואנחת רווחה בארנק ...

restסF

New member
התחרות תמיד משתלמת ליצרנים ../images/Emo13.gif

בהחלט מחכה שרמי לוי יפתח סניף גם באיזור שלי.. מישהו צריך להכניס את הסופרים כאן קצת למתח.

הפסטה מתוצרת "המותג" מיוצרת בתורכיה

אין לי בעיה עם מוצרי "המותג" עד שזה מגיע לתוצרת חוץ [ובמיוחד מתורכיה].

נועם@בת

New member
לא אומרים איכס על אוכל

אז אני אגיד על הפסטה הזאת בלעעעעע. אני רחוקה להיות בררנית, אבל הפסטה של מחסני להב ממש לא טעימה. קניתי כמה פעמים, כל פעם מוצר שונה, ובכל פעם התאכזבתי ונתקעתי עם 3 או 4 שקיות של בלעע שחייבים לאכול כי לא זורקים אוכל. בתיה

פנומן 72

New member
ואני מוכן להתערב איתך בכסף

שאת לא תוכלי לשים לב אם אני אאכיל אותך בפסטה של המותג מול פסטה מתוצרת אחרת.

kdr

New member
4 בעשר, זה המחיר הרגיל שאני משלם

כבר שנים, עוד בימי "ענק המזון" ז"ל בשפרעם. בכל שקית 400 גרם. עכשיו בדקתי, יש לנו פסטה מפולין, כתוב BABUNI, אולי זה מיוצר לבבונים ונמכר לנו. אין פסטה בעע, יש פסטה עם בעעזיליקום שמעלים כל טעם אחר, קצת שמנת בישול ובצל מטוגן ומי חושב על בעע. אגב, לא אומרים "בעע" על אוכל, אומרים "איכס". את הפסטה לא המציאו באוסם, את מחירים הדמיוניים כן. גם לשלם משכורות הם לא אוהבים (שיטת חברות כ"א, מה פתאום הם).

פנומן 72

New member
ומה תגיד על הפרסומת של פרימור

אנחנו לא עושים כלום חוץ מלשחק עם בובות, לעשות מירוץ מלגזות ולהיכנס להריון. אז אם אתם לא עושים כלום חוץ מלשחק בבובות, מלגזות ולהזד*** אז למה המחירים של המיץ כ"כ יקרים ? במחירים כאלה אני יכול להמליץ לבעל המפעל להצטרף לעובדיו וללכת להזד***

kdr

New member
לפי הבטן, להזד.. הם כן עושים

לדברי חבר שעבד במפעל לפני הרבה שנים, התרכיזים ה"טבעיים" שהוכנו אז, לא בדיוק היו טבעיים. הבחור כימאי שהשתתף בהכנת מיצים אמריקאים שרוססו בויאטנם. חוץ מזה, תחשוב על קיבוץ של בטלנים, מי יפרנס אותם ? מי שהמציא את הפרסומת הזו, עשה את שלו, הרי אנחנו מדברים על זה. אני קונה שקית תפוזים וסוחט, לא מאמין להם שמיץ יכול להחזיק כל כך הרבה זמן בלי כימיקלים. במקרה חרום, אם אני באזור העיר התחתית אני שותה כוס מיץ בשוק התורקי או בשוק בעכו כשאני שם.

tsaa5

New member
kdr - בעעע ואיכס - אותו הדבר

כשמבטאים אותם.....שמעת פעם ילדים אומרים זאת?......ממש לא בא לי לאכול באותו רגע חחחחחח

kdr

New member
אחח, ימי הצנע

לא היה על מה להגיד כלום. היום הילדים מפונקים.

Master Stav

New member
בסופר סל ביג

4X10 במגה = 3X10 במרקדו ( גאולים ) 4X10 כל השקיות 400 גרם

מאקי

New member
סלח. לי תסלח לי.אבל אוסם זה לא ממש פסטה איכות

ממש לא... אני באמת חושבת שאו שגרים פה אנישם בלי חיך מבחין או שכשנכנסים לישראל מוכנים לאכול הרבה דברים שלא ממש דומים לפרודוקטים איכותים או מקוריים. וזה לא רק קשור לעלות. ואם פסטה אז רק של קולינה טוסקנה ודומיה... או פסטה בייתית שעשויה עם קמח נכון... בתאבון. אצלנו יש רביולי עם בטטה ורביולי גבינה.

פנומן 72

New member
רף הפלצנות עולה מרגע לרגע

הכי כיף לראות בתוכנית של גיא מרוז ואשתו את פינת הפלצנות השבועית. הקטע בתוכנית האחרונה עם היין היה פרק מאלף. חובה לראות ! ההקשר הוא שפסטה זה פסטה ואין הבדל בכלל !

kdr

New member
לצערי עשיתי ניסוי דומה

היינו מגישים רוטב חמוץ מתוק אדום עם האגרולים. הצבע מגיע מאבקת צבע מאכל. החלטתי לעשות צחוק (מי אם לא אני) מהלקוחות אניני הטעם. ביקשתי מהטבח להפריד ליטר רוטב ללא צבע אדום והוספתי אבקת צבע כתומה. הגשנו ללקוחות היותר קבועים 2 צלוחיות, אחת בכל צבע ובסיום הארוחה ביקשתי חוות דעת. כמעט כולם פסלו את הרוטב "החדש", לטענתם היה לו טעם שלא מתאים (חמוץ מידי, מלוח מידי, מתוק מידי, בקיצור - לא פסחו על אף טעם), כמובן שהיה מדובר באותו רוטב. לאבקה אין טעם, היא נייטרלית לחלוטין. הטעימה ה"מקצועית" (פלצנית עם מילים גבוהות) של היין בתכנית החזירה אותי לבדיחת הרוטב.

מאקי

New member
פסטה זה לא פסטה....

כמו שבמקצוע שלך יש הבדל ורמות בין מוצרים. ו... בוא אני אקח את זה למשהו אחר. טוב? שמן... שמן זית לסלט?או שמן תירס? ועכשיו נערבב קצת בריאות בעניין... האם הית שוקל לשים שמן תירס בשמן ברקסים שלך? למה לא?זה נראה אותו דבר... מה שנכנס לגוף שלך ואיכותו הוא הנגזרת של בחירה שלך. יקר לא בהכרח שווה טוב יותר.. ולהיפך... ההשואה הנכונה היחידה מבחינתי.. היא השוואת מוצר זהה ולא דומה ל... ומתחפש ל... למה הדבר דומה? אולי נתחיל.. מלסוסיתא ולאוטו שלך יש 4 גלגלים שניהם מגיעים בסופןו של דבר... לאוטו מקום... והנאת הנהיגה? סתם פלצנות... אז למה כל הגבריםן הלא פלצנים לא נוסעים בסוסיתא? כי בגלל ביקוש יתר סגרו את המפעל????????? ותיכף נעבור...ליתר. ובהארה נוספת אומר... שלפעמים לייחס למישהו פלצנות נובע מהבורות שלנו.. חוסר ידע... פעם אם מישהו היה מספר לך שהלך ברחוב וראה מישהו פנה אליו וההוא? לא ענה לו...וגם היה נדמה מדבר לעצמו וגם עונה.. היית אומר משוגע... פלצן או השד יודע מה היום כשאתה מכיר את הפלאפון את האייפוד כבר היית חושב אחרת אז השואת מחיר רק לגבי אותו דבר... תמיד כאמפירי זוהי ההשוואה.. היתר? סתם קישקושי זקנות בטלות שמערבבות רגש ואמוציותבמפרט פשוט.. אה.. ואני מאוד אוהבת את גיא מרוז... באופן אישי ומההיכרות עימו הוא מקסים.

BiggPoppa

New member
../images/Emo45.gif מסכים ב 100%

ולעניין הפסטה - לא קונה פסטה של אוסם - פשוט לא טעים. אלי הבייתה נכנסת רק פסטה תוצרת איטליה. מה לעשות - אף אחד לא עושה את זה כמוהם. היום בד"כ קונה ברילה - בעבר אהבתי מאוד פסטה זארה - אבל אין יותר בשום מקום.

פנומן 72

New member
אין שום קשר לכלום

עירבבת דברים שלא קשורים אחד בשני. המזון נמדד במרכיבים שלו. אם המוצר מורכב בדיוק מאותם המרכיבים (חיטה + מים + דברים נוספים) אז גם הפסטה תצא בקירוב של 99%. האחוז הבודד הזה הוא משהו שהלשון לא יכולה להבחין בו. יכול מאוד להיות שבפסטה עם השם האיטלקי המפוצץ מכניסים מרכיבי אקסטרה שגורמים לך לאהוב את זה יותר אבל אז הוא לא פסטה רגילה אלא פסטה אקסטרה ואז אי אפשר להשוות ביניהם כמו שאי אפשר להשוות ארטיק רגיל מצופה שוקולד לטילון בוואפל עם שוקולד ופצפוצי אגוזים... כדי לערוך השוואה הוגנת יש לקחת שני מוצרים של חברות שונות אשר מורכבים ע"י מרכיבים זהים לחלוטין.

מאקי

New member
אני לא עירבבתי כלום...

אתה יקירי... טרם לשת... יש הבדל בקמח יש הבדל שחבל"ז וזה לא קגשור לאחוז.. אפילו ה"טועמים" ההזויים של גיא ואורלי.. לא היו אומרים על פסטה עבודת יד שנעשתה עי מיש מבין שזה אותו דבר לפסטה של 4 בעשר.. ואיננו חלוקים ברצון לקבל מוצר טוב במחיר הכי טוב... אני רק שואלת שוב... מאיזה שנה הסוסיתא שלך? וגם.. האם בסלון שלך יש טלויזיה משנות ה 80? אני מחדדת נקודה של בורות או חוסר ידע.. שזה דרך אגב קבוצת הטועמים או כל מיני סוקרים... השוואה .. חייבת שיהיו לך פרמטרים.. כמו גם תקינה.. ויסלחו לי כל כותבי הכתבות למינהם... שעושים השוואה בלי ממש בסיס..

akavishon

New member
דוגמא לא מתאימה

קח מתכונן זהה, מרכיבים זהים ותן לשני אנשים שונים להכין את אותו המתכון. אתה יכול להתחייב על הבדל של 1% בין שני התוצרים? לא בטוח...

למעלה