הקצפת חלב

• פותח הנושא Alto
  • פורסם בתאריך

Alto

New member
הקצפת חלב

(ההודעה המקורית כבר לא קופצת אז התחלתי שרשור חדש) קודם כל תודה לערן ושלמה על התגובות, כשאני שם מעט חלב יוצא שאחרי ההקצפה אין כמעט חלב אלה רק קצף, אני שם כ1/3 ספל חלב בקנקן ומתחיל להזרים קיטור, לאחר זמן קצר אני מקבל המון קצף אבל חלב פושר מינוס. במכונה אין ברז לקיטור אלה רק כפתור. ניסיתי להוריד את כיסוי הגומי שיש על צינור הקיטור אבל אותו הדבר. תודה, ארנון

carmonle

New member
כלומר במצב קיטור אנו מדברים על

פתוח או סגור בלבד (אין דרך לשלוט על זרימת הקיטור). מאחר ומדובר במכונה עם דוד אחד צריך להמתין עד שהדוד יתחמם ויווצר מספיק קיטור להקצפה. הרושם שלי שלא נוצר אולי מספיק קיטור ואתה לא ממתין מספיק זמן. תנסה להכניס את צינורית הקיטור לתוך החלב בכד ורק כאשר אתה מרגיש שהוא מתחיל להתחמם (כבר לא קר) תביא את החלב למצב סירקולציה (הקצפה) כשהוא מתנפח. אין לי רעיון אחר להציע בשלב זה. בהצלחה ערן

ludwig cafe

New member
ואולי הפוך

לאחר ההקצפה הכנס את צינורית האדים עמוק יותר לחלב על מנת לחממו.

sstern

New member
אכן הכנס יותר עמוק

אבל תוכל גם להכניס קיסם לתוך הצינורית ולהקטין את כמות הקיטור מה שיגרום להקטנת ההקצפה. מנגד יגדיל את זמן החימום. תנסה. שלמה

Alto

New member
תודה לכולכם ../images/Emo96.gif

ניסיתי את כל ההצעות ומה שפתר את הבעיה זה להכניס את צינור הקיטור עמוק יותק, בשביל זה אני צריך להחליף קנקן חלב ליותר שטוח כדי שיוכל להיכנס מספיק גבוה אבל מה לא עושים למען קפוצ'ינו. תודה שוב, ארנון

למעלה