הקץ לקיטורים!

הקץ לקיטורים!

עקב העובדה שאנחנו פורום "קיטורים ותלונות 2" החלטתי לפתוח שירשור מיוחד אנטי קיטורים! אתם מוזמנים לשרשר לפה את כל הדברים הטובים שבחיים בחו"ל. אני למשל, הגעתי למסקנה שאין מצב שאני אצליח לחיות את חיי שוב עם סופשבוע של יום אחד. קללה. מה כבר אפשר להספיק ביום אחד?!

מממ...

העיר מהממת. אני ממש מתחילה לאהוב אותה. ארץ הוויסקי (והאלכוהול), THAT'S WHAT I CALL LIFE חחחח
יש חיים, אחרי הכל

noa0912

New member
שונאת להרוס לך את היתרון

אבל גם בארץ, עם היציאה מהתיכון, החיים מתחילים לקבל אופי של סופ"ש ארוכים... רוב האנשים לא עובדים בימי שישי, ולמיטב ידיעתי גם באוניברסיטאות זה ככה... אני למדתי בתיכון בארץ שלא לומדים בו בימי שישי, ונראה לי שזה טרנד שהולך ומתגבר גם בתיכונים אחרים... אבל בקשר ליתרונות:
למידת שפה נוספת ברמה באמת גבוהה
הכירות עם תרבות נוספת ושונה לחלוטין (משהו שרוב האנשים בעולם לא יכולים אפילו להבין)
החיים של הכלב שלי הפכו לנפלאים... מסתבר שהוא לא יכול לסבול את החום של הארץ...

noa0912

New member
ולמה את חושבת שעושים את זה בחו"ל

אם לא ממניע כלכלי? את יודעת כמה כסף מכניסות קנדה וארה"ב משיטת הלונג וויקנדס? בזה שמגדילים את סןף השבוע (גם אם זה רק ביום אחד) מגבירים את התיירות, את כמות הצריכה, וכך המדינה מרוויחה מזה... עם כמה שהאמריקאים רואים עצמם כמכבדי תרבויות אחרות, יותר מעניין אותם הכסף...

kit k@t

New member
כי יש להם שני ימי מנוחה,

זה די ברור. כי מספיק 5 ימים לימודים..... בישראל עשו את זה רק השנה, בגלל המצב הכלכלי גרידא, לא בשביל להרוויח כסף על אנשים שקונים, בשביל לא לשלם משכורות למורים. קאט

noa0912

New member
קצת מוזרה לי התגובה שלך...

שאלתי אותך למה נראה לך שיש להם שני ימי מנוחה וכתבת שזה די ברור- כי יש שני ימי מנוחה...?!?! ובישראל לא עשו את זה רק השנה... אני מכיתה ט' למדתי 5 ימים בשבוע בתיכון, ומסתבר שגם בארץ זה הספיק... בכל מקרה, למי אכפת למה, העיקר שיהיו יומיים של חופש כל שבוע (לפחות...) נועה

kit k@t

New member
אררג

הם נוצרים אז צריכים יום מנוחה נוצרי, אבל גם יש מספיק לא נוצרים, אז גם צריך עוד יום... מה לא ברור? בבתי ספר ברוב גוש דן זה התחיל השנה. קאט

noa0912

New member
מה שלא ברור הוא שאת טועה

היום הנוסף הזה, כמו שניסיתי לומר לך בהודעה הראשונה הוסף (ונותר קיים היום) מכיוון שזה עוזר לכלכלת המדינה, ולא מכיוון שיש לא רק נוצרים בארה"ב (אגב, חוץ מליהודים לא נראה לי שיום שבת קדוש לאף דת אחרת)... לפי הטענה שלך צריך להפוך את יום שישי גם ליום מנוחה מכיוון שהוא קדוש לאיסלאם... בקיצור, זאת טעות לחשוב שמכיוון שהאמריקאים מכבדים דתות אחרות יש וויקנד של יומיים- הסיבה האמיתית היא כלכלית... ארררג....

מצד אחד

קאט צודקת. מכבדים פה את היהודים (לכן שבת) ואת הנוצרים (ראשון). אבל היא גם טועה. בבי"הס שלי בארץ מאז ומתמיד היו שני ימי סופ"ש...

kit k@t

New member
אני מדברת על הרוב המוחלט של בתי הספ

ר. בארץ, עד השנה, הרוב המוחלט של בתי הספר עבד על שיטה של 6 ימים לימוד. למען האמת, גם עכשיו הרוב עדיין עובדים על 6 ימי לימוד. הסיבה פה היא כלכלית, נכון, היא בשביל שלאנשים יהיה יותר זמן לקניות. מה שאתה לא מבין שבארץ הסיבה הכלכלית היא בשביל לחסוף כסף, יש הבדל עצום. קאט

okts

New member
רק לידיעתך...

הקולומביאנים וספרדים אחרים שומרים שבת ועושים הכל בדיוק כמונו, רק שהם נוצרים. אז יום השבת זה יום הקודש שלהם.

noa0912

New member
קולומביאנים הם לא ספרדים...

אולי התכוונת לדרום אמריקאים? או ללטינו אמריקאים? בכל מקרה, שבת הוא לא יום חופש מתוך התחשבות בבני הדת היהודית... אולי מכיוון ששבת קדושה לנוצרים, זה אני כבר לא יודעת... וכל הנקודה שלי הייתה שגם בארץ, למרבית האנשים (פעם למורים ותלמידים לא-והיום גם זה משתנה) יש חופש של יומיים בסופי שבוע, אז לא הייתי מציגה את זה כיתרון של לגור בחו"ל... נכון מה שקאט אמרה שדברים סגורים בשבת (לא בשישי אגב, ומכאן היתרון של סופ"ש ארוך יותר בארץ), אבל זה רק חנויות... בארץ, בניגוד לבארה"ב, הבילוי המרכזי הוא לא להסתובב בקניונים ולצרוך בלי הכרה וכך להעביר את הסוף שבוע, אלא יותר בילויים תכלס- כמו לשבת בבתי קפה, במסעדות, יציאות למועדונים וכו- שפתוחים בארץ בדיוק כמו פה- אלא אם כן אתם מעדיפים במכוון בתי קפה בבני ברק...

גם אם זה סופשבוע של יומיים בארץ

יום וחצי בערך הדברים סגורים, משישי בצהריים כבר אין תחבורה ציבורים - בקיצור, כמו שכבר אמרתי עד כמה שזה גם יומיים סופשבוע בכלל אין את אותה אווירה כמו פה.

SupermanZW

Well-known member
קוראים להם Sabbatarians

והם נפוצים רק בקולומביה ופנמה, כת זו היא קטנה מאוד.

maya14

New member
אף אחת מהחברות שלי לא לומדת ביום

שישי.. ככה שגם בארץ אני יוצאת בשני ערבים בשבוע

kit k@t

New member
יאי!

יש לי ביצפר שאני מאד אוהבת, בגלל שיש לי הזדמנויות ללמוד על כל מיני נושאים שבארץ לא חושבים אפילו ללמד. יש לי חבר שאני מאד אוהבת, וגם זה משהו שקרה רק בגלל שאני פה. היחסים שלי עם אחי הגדול השתפרו פלאים, אין לנו אפשרות לריב כמו פעם אז אנחנו סתם מדברים... סופי השבוע זה דבר שולט לגמרי, כי למרות שגם בארץ היה לי יומיים של סופ"ש, שם הכל סגור בשישי שבת, אז בכל מקרה אין ממש הרבה מה לעשות... קאט

okts

New member
אממממ

יש מלא דברים שאני מאפשרת לעצמי פה, וכמעט בטוח שלא הייתי מאפשרת לעצמי שם בגיל 18. כמו: * מכונית (היו לנו בתחילת השנה שעברה 3 מכוניות עד שלא הייתה לי תאונה ובינתיים יש שתיים) * כל מיני מכשירי חשמל למיניהם, הDVD, הטלויזיות, מערכות סטריאו, וכל השאר ממש זולים שאפילו עם משכורת מינימום אפשר לקנות. * יש מלא מקומות עבודה, just apply........ עבדתי שנה שעברה במשרד של עורכי דין, ואני בטוחה שבארץ לא היתה יכולה להיות לי הזדמנות כזאת. וחוץ מזה איפה בארץ תוכלו לראות אנשים עם מידה למשל M לובשים בגדים במידה XXXXL ומכנס שמתחיל להם רק מהברכיים?!---> בשבילי אישית זה מצחיק ואני לא רגילה לאנשים שמתלבשים ככה......... וזהו בינתיים......כנראה שיש עוד דברים אבל הם בטח דברים שוליים שכבר התרגלתי אליהם ולא מבחינה בהבדל.

אייבי5

New member
צודקת, אבל...

המשפחה שלי בניו יורק, והייתי שם שנתיים, ונהנתי מהחיים, אבל חזרתי, כי אין כמו בארץ! תפנימי את זה!

למעלה