הקץ לכליון

הקץ לכליון

שכחתי לומר לכם, אבל בשבוע שעבר רוביק רוזנטל הביא רשימה של מילים מקראיות שאינן בשימוש, ואחת המילים היתה מנלה שפירושה "מסיים, משלים". אם כך, מעתה, איננו גומרים (כמובן), איננו מסיימים ואף לא מכלים. אנחנו מנלים.

גנגי

New member
וכך מוריק שלדו של ב"י מתחת למצבה...

נכון, הוא החייה אי אלו מילים חסרות חשיבות. אבל תראה אילו מילים אתה מחייה!!! וננלה רגע חגיגי זה בשירת "התקווה" (כתב והלחין צביקה פיק).

Idan91

New member
פתאום אני קולטת!!

באופן מפתיע, שמתי לב לדימיון בין "ננלה" לבין גזרת נל"י-נל"ה
.

Idan91

New member
ר-גע! ר-גע!

כל דבר בעתו! אני סמוכה ובטוחה שגם זמנו של הנילוי (?!) יגיע, אבל עוד לא נתתם לכליון להתפשט(ולסיום להיכנס לחדר המיטות)! לא יודעת, בי עדיין תוקעים מבטים מוזרים כשאני שואלת "כבר כילית?" או שואלת "עוד כמה זמן תכלו?", ככה סתם, באופן תמים. השימוש הסיומי של השורש כ-ל-י/ה עוד לא נתקבע בשפה, ולכן, חבר'ה, יש להמשיך להפיץ ולהמתין.

גנגי

New member
גמרת?

החלטתי שאני מתנגדת, עקרונית. ככה, כי בא לי (זה לא יום שלישי, אם שמת לב). אני בעד "לגמור" הישן והטוב, כך שבזמן שאתם תכלו את כוחותיכם ותסיימו את ענייניכם, אני לפחות איהנה!

Idan91

New member
ורק אתמול

דיברתי על ילידי מזל דגים חלשי האופי. נו, באמת!
בין כה וכה אכזבת אותי כבר עם התמיכה שלך בדגשים, כך שאת הגמר שלך אני לוקחת פחות קשה.

shellyland

New member
עוד לא גמרנו עם לסיים

וכבר אתה רוצה שנכלה את לנלן? נורא מבלבל! אני מעדיפה לגמור, ואם אפשר ביחד, ואם אפשר כמה פעמים וכמה שיותר פעמים.

shellyland

New member
עוד משהו:

רוביק כותב תחת "מילים שאין לאף אחד מושג מה פירושן" אם המילה כלח. אם זכרוני אינו מטעני, פעם דיברנו עליה כאן וסגרנו שזה משהו כמו "יבש" או "יובש". איך זה שרוביק לא יודע את זה? מילה נוספת שמפתיע אותי שהוא לא יודע מה פירושה היא המילה פוצי, שהרי לפי המשך המשפט ניתן לראות בבירור שמדובר בשם חיבה לתופס עוגב: "פוצי יובילון מנחתי". ודבר אחרון: פעלתי זה שם נפלא. חבל שאינו בשימוש.

אוֹחַ

New member
בֻּקִּי בֶּן-יָגְלִי. איך הוא פספס

את השם הזה... ועוד דבר - לגבי המילים שנמוגו, את 'זעיכה' אפשר למצוא גם מאוחר יותר: "... זועכים אף בלחשם - חימה עצרו בשוועם".

ס ק א ל י

New member
OK. ניליתי להסתכל ברשימתו

של רוביק, והופתעתי לגלות שברשימת ה"מילים" שנמוּגו" הופיעו רק מילים שאפילו לא ידעתי על הימוגותן, ומצד שני הוא לא איזכר מילים מוגיות נפוצות יותר, כמו: "אלפמאות", "מגביהים אוּף", "גוגד", "תוגרמנית" וכאלה. בחירה מוזרה.

מוגג

New member
אוקיי. הוסיפי מילה חדשה.

הרי לא ייתכן כי ידידינו האוקסי, יישאר בלועזיותו המנוכרת. לפיכך התכנסנו חברי הועד הלצון וניסינו למצוא לו חלופה עברית. ההצעות זרמו ביובש: "בהפוכה" "הפיכון" "דברבד" אך ברוב קולי נבחר לבסוף מִ ס ת ר - שמשמעו - מכתם המסתיר בפנוכו סתירה פנימית. בקרוב - שרשור מסתרי. הכינו את האצבעות.

ס ק א ל י

New member
הוספתי מיניה וביה.

אהבתי מאוד את מס(תר תי דסתרי). מחכה בכליון אצבעות לרושרש.

מוגג

New member
אוקיי. אם זה נשלח פעמיים זו טעות.

(פשוט התפוז סירב לקבל את ההודעהראשונה). הרי לא ייתכן כי ידידינו האוקסי, יישאר בלועזיותו המנוכרת. לפיכך התכנסנו חברי הועד הלצון וניסינו למצוא לו חלופה עברית. ההצעות זרמו ביובש: "בהפוכה" "הפיכון" "דברבד" אך ברוב קולי נבחר לבסוף מִ ס ת ר - שמשמעו - מכתם המסתיר בפנוכו סתירה פנימית. בקרוב - שרשור מסתרי. הכינו את האצבעות.

למעלה