הקפצת שרשור

מאגר

New member
ניראה לי שהוא היגזים בצורה פראית

בשביל לדים לא צריך היום שניים של 12V הוא כנראה נשאר מיושן במקצת היום יש כבר לדים 220V עבור תאורת גינה אין צורך ב12V זה לא נותן כלום אפשר להשתמש בספוטים PL ו-SL ו-EL כולם עובדים על 220V ולא ניראה לי שבית פרטי צריך חיבור חשמל של 3X80A זה ניראה לי מוגזם בכל קנה מידה יבור לבית שיש 7 חדרים בכל חדר מזגן בסלון בגלל גודלו מיני מרכזי עם שני מטבחים מקווה 4 מדיחי כלים 2 בויילרים 4 תנורי אפיה שתי מכונות כביסה ושני מישבי כביסה החיבור שהוזמן הוא 3X63A ויש עדין מספיק רזבה כדאי מאוד שמישהו יעבור על החישוב כי ההפרש הוא באלפי שקלים לחח"י ואלפי שקלים בלוח

fireman

New member
והבית 700 מ"ר בנוי, כן?

בחנות שעבדתי בה, ששטחה 1200 מ"ר היה חיבור של 80 אמפר בשלוש פאזות.... תשלחו את המהנדס הזה הביתה ותעסיקו אחד חדש....

גוליגל

New member
פחות מחצי מזה ../images/Emo4.gif

כבר שמענו ש-80 אמפר זה מספיק בשביל מוסך בגודל בינוני כולל הג'קים ההידראוליים והכל
מצד שני כבר שילמנו למהנדס החשמל הזה הרבה כסף ולא ברור שאפשר לקבל משהו מזה בחזרה... תמיד הוא יכול לטעון שעשה את מלאכתו נאמנה. אז מעדיפים ללכת איתו לשפצורים. (אלא אם כן מישהו פה יכול לייעץ איך לקבל ממנו את כספנו בחזרה?)

מאגר

New member
טוב אז אני חייב לתת לכם סדרי גודל

אני סיימתי בשבוע שעבר לתכנן חשמל לבית בגודל של 450 מ"ר עם בריכת שחיה בחצר שני חדרי קולנוע שני מטבחים ומכון כביסה אמריקאי מערכת מזגנים משולבת נקודתיים מיני מרכזיים עם חוות מנועים על הגג והחיבור שהוזמן לבית לאחר חישובים ולקיחת רזבה רצינית הוא 3X63A אז תחשבו טוב ניראה לי שהמהדס חשמל שלכם דורש החלפה מהירה ביותר

גוליגל

New member
ברור ש-63 אמפר יספיקו לנו

המהנדס אומר שעדיף 80 שיהיה "ליתר בטחון". אני אישית סבורה שבטח גם 45 (?) יספיקו ואולי אפילו פחות. הבית לא כזה מסובך ולא מרובה מערכות.

מאגר

New member
סביר להניחשגם 40A יספיקו

אבל צריך לראות את התוכנית ואת החלוקה

fireman

New member
אז שהוא ישלם את ההפרש

"ליתר ביטחון"..... בבית עד 300 מ"ר עם מערכת חשמל רגילה ללא צרכנים מיוחדים (מעליות למשל) אין צורך בחיבור של יותר מ40 אמפר ב3 פאזות. עלות חיבור 3X40 - כ8500 ש"ח. עלות חיבור 3X80 - כ13500 ש"ח. זה הפרש של 5000 ש"ח, 5000 ש"ח שאין שום סיבה שתוציאו כי אין שום מצב בחיים שתגיעו למצב שגם אם תפעילו את כל מוצרי החשמל שיש לכם בבית ביחד תצטרכו אי פעם 3 פאזות של 80 אמפר..... אני מבטיח לך.....גם אם תחברו את כל הבית לפאזה אחת של 80 אמפר ותפעילו את הכל בבת אחת, לא תצליחו להפיל את המפסק בגלל עומס. לי יש בית של 180 מ"ר ומערכת חשמל מסועפת (כבר העליתי תמונה של אחד הלוחות אצלי בבית) ועדיין לא הצלחתי לגרום לחיבור של 3X25 ליפול. כמו שכבר כתבתי קודם, גם אם תשלחי את המהנדס הזה לדרכו, עם כל הכסף שלקח ותשלמי למישהו אחר עדיין לא תגיעי להוצאה שאת הולכת להוציא על מה שהוא תיכנן שם שהוא הצליח להגיע איתו לגודל חיבור של 3X80 אמפר. אם סדר גודל של עבודת חשמל בוילה "מחושמלת היטב" מגיע לכדי 40-50 אלף ש"ח.....קחי בחשבון הוצאה כמעט כפולה ויותר.

fireman

New member
תראי, את צריכה לעשות את החשבון בראיה הכוללת

ולחשוב כמה תחסכי בחסכון ביטול הצורך בחיבור של 80A שיעלה לכם הון תועפות מחברת חשמל, כמה יחסוך לכם הביטול של כל השטויות שהוא הכניס לתוך הלוח...(שנאים?!) אני בטוח שהחסכון שתצליחו להוציא עם יועץ חשמל שמתכנן בגבולות הסביר יהיה זול יותר מיציאה לביצוע של המפרט של החלומות באספמיה האלה..... עזבי את עלות התכנון, את אפילו לא מתארת לעצמך לאיזה הוצאה את מכניסה את עצמך בנוגע לביצוע. התכנון הזה מנותק מההיגיון הסביר ומנותק מפרופורציות ולי זה נראה נימוק מספק מאוד בכדי לומר לו שאינכם מעוניינים בשירותיו שכן הצעות התכנון שלו אינן תואמות בית פרטי אלא אולם חתונות\מוסך\מפעל תעשייתי קטן\חנות על שטח של 1000 מ"ר והרשימה עוד ארוכה. ואני חשבתי שאני משוגע.

fireman

New member
הקפצת שרשור

מאחר והשרשור עדיין פעיל ועבר לעמוד השני מצאתי לנכון להקפיץ אותו בחזרה.

למעלה