הקפצת שרשור

גוליגל

New member
שאלה על מיקום ארון חשמל

בבית המתוכנן חתכנו את המרתף ואנחנו נאלצים למצוא מקום חדש לארון החשמל, שמידותיו נכבדות (עומק 60 ס"מ, רוחב לא מבוטל). מישהו יודע (או יודע איך לברר) מה המגבלות על התקנת ארון חשמל? חייב להיות בתוך אזור מקורה? יכול להיות בתוך חניה מקורה בתקרה קלה, או לא מקורה בכלל? יכול להיות על קיר חיצוני של הבית אם רוצים? תודה!

מאגר

New member
מיקום ארון חשמל

מספר שאלות האחת למה עומק 60 ס"מ טמה הכוונה לרוחב לא מבוטל ארון ל-168 מקומות גודלו 1250X550X185 מ"מ ארון ל 336 מקום גודלו 1250X1100X185 מ"מ אז היכן כאן הבעיה היכן מתכנן החשמל והתאום שלו עם האדריכל / ית משהו כאן לא מסתדר לי אשמח מאוד לעזור אם אראה תוכנית של הבית כי סה"כ בכל קומה יש ארון קומתי אז הארון הראשי לא צריך להיות כל כך גדול כי אם כל קווי הזינה יגיעו לארון הראשי והם יהיו ארוכים תשלמו גם הרבה חשמל שאתם לא צורכים.

גוליגל

New member
חצאי תשובות

קודם כל הארון שאנחנו מחפשים לו מקום הוא גם הראשי וגם הקומתי של קומת הקרקע שלנו (בית עם 2 קומות; יש 2 ארונות, אחד בקומה עליונה שיש לו מקום, ואחד בקומת הקרקע שאנחנו צריכים למצוא לו מקום). לא הבנתי את המספרים שלך. עם זאת - העומק שאנחנו צריכים (טעיתי - הוא 45-50 ס"מ) לוקח בחשבון גם את הכבלים שרצים מאחורי הארון, גם את המרווח בין המפסקים לדלתות, גם את עובי דלתות הארון.

מאגר

New member
נישה לארון חשמל

נישה לארון חשמל ראשי צריכה להיות רוחב 60 עד 70 ס"מ גובה מהריצפה עד הגג ובעומק לא עד 40 ס"מ שזה כבר המון בדרך כלל מספיק גם 30 ס"מ כאשר החלק התחתון משמש לתקשורת והחלק העליון לארון חשמל שלך לי תוכנית של הקומה ואני כבר אמצא לך את המקום הטוב ביותר והאסטטי ביותר לארון החשמל. אתה יכול גם ליצור איתי קשר טלפוני ל-050-5271788 ואשמח לעזור לך

גוליגל

New member
אין לי תכניות אלקטרוניות שאני יכולה להעלות

תודה על הצעות העזרה. אבל אשמח לתשובה לשאלה שנראית לי פשוטה אבל לא הצלחתי למצוא תקנה לגביה: האם מותר שארון חשמל יהיה מותקן על קיר חיצוני של הבית, בלי קירוי בכלל? או עם קירוי "קל" כמו גג של חניה / חצר משק? בבתים ישנים הרי נהוג שארון החשמל נמצא במבואה שאינה סגורה מכל הכיוונים (שם הרי השארנו תמיד את המפתח לאורחים
). האם זה מותר גם בבתים חדשים?

מאגר

New member
תקנות לארון חשמל

את יכולה לעשות את הארון בחוץ על הקיר החיצוני בתנאי שהוא יהיה ארון פח עם דלת אטומה. ברם זאת לא מומלץ בכלל לעשות את הארון מחוץ לבית הן מסיבות בטיחות והן מסיבות נוחות אם יהיה לך קצר חשמלי בחורף יהיה צורך לצאת את הבית בכדי לבדוק למה באותה מידה יכול מחפש רעתך לכבות את החשמל וכאשר תצאי לבדוק למה הוא יבצע את זממו יהיה אשר יהיה את יכולה לשלוח לי את התוכניות מהאדריכל בקובץ DWG או לצלם את מה שיש לך בהקטנה ולשלוח בפקס. אילו היה יועץ חשדשמל צמוד לפרוייקט הזה כל השאלות האילו היו נפתרות אם בכלל היו עולות חלק מתפקידו של יועץ החשמל הוא לסגור את כל הפינות האלה מול האדריכל ובטוח שיש מקום בבית לעשות את הנישה הדרושה אין מצב שאין מקום. אם תשלחי לי את התוכניות או בקובץ בטוח שאמצא מקום מתאים שיניח את דעתם של כולם. אני כאן אם תרצי לעזרתך

גוליגל

New member
דוקא יש יועץ חשמל שמלווה את הפרוייקט

ויש לנו תכנית חשמל מפורטת עם כל המעגלים וכל הלוחות. אלא שהקטנו את הבית וטרם עדכנו את תכניות החשמל. ועכשיו היועץ בחופש (מותר לו
) ואנחנו מעוניינים לקדם דברים אחרים. שוב תודה על העזרה.

רשר

Well-known member
מנהל
ארון חשמל

יכול להיות בגדלים שונים בהתאם לגודל הבית ולדרישות התפעול של הדיירים, מומלץ מאוד להתקין ארון בתוך הבית למרות שמותר בחוץ כי זה מקשה מאוד על החיים לרוץ החוצה לכל דבר (בטחון/בטיחות כבר כתב מאגר), מאחר ואתם נאלצים למצוא מקום לאחר התכנון אתם חייבים לחזור לאדריכל/ית ואולי אף לקונסטרוקטור כי יתכנו שינויים גדולים בגלל זה, אפשר להפריד בין ארון התקשורת וארון החשמל דבר שעשוי להקל מאוד במציאת מקומות להתקנה, בצילום ארונות חשמל בוילה בארץ אחד לכל קומה ובשתי הקומות הופרדה התקשורת בגלל גודל הארונות (כוללים פיקוד חכם),

מאגר

New member
אם היו משתמשים הלוח של VAGA-D

אפשר היה את הגודל הזה לעשות בחצי אם לא ברבע השטח גם כאשר מדובר בפיקוד חכם היתרון של לוח VAGA-D הוא שהוא גדל לפי הצורך בצורה מודולרית ולא צריך משאית מנוף בכדי להביא אותו למקום.

רשר

Well-known member
מנהל
אין לי אפשרות להגיב לעניין

לא היה לי כל קשר לתכנון או ביצוע החשמל במקום, איני מכיר את הלוח שהבאת ולא מצאתי כלום עליו ברשת "VAGA-D",

מאגר

New member
קבל לינק לאתר של הגר

http://www.molco.co.il/Products_Details.asp?cid=3313&title=Hager&TitleCat=לוחות%20חשמל%20עה'ט&SubCat=לוחות%20חשמל%20עה'ט%20Vega%20D&Globaly=3154&OpenedCatID=3234

מאגר

New member
אם בונים נישה עדיף על הטיח

מאחר וזה נותן אפשרות לסדר את הצנרת בצורה יפה יותר ממוינת יותר ואסטטית יותר

רשר

Well-known member
מנהל
תודה

אם אני ההיתי מתכנן את הלוח שבצילום לא היה עולה בדעתי להשתמש בלוח כל-כך צפוף וממש לא מתאים לרמת הציוד והפיקוד שלו, (ראשי 3X160A משני קומה א' 3X80A לצערי איני יכול להציג את הצילום במלואו בגלל חוסר אישור ולכן נראה כאילו זה גדול מדי), ללא הבסיס עם המהדקים לא היה ניתן להתחבר ללוח,

מאגר

New member
אתה מדבר על בית עם חיבור של 3X160 ?

מזה מפעל תעשיתי ובקומה א' 3X80 מעניין מה יש שם בבית הזה שדורש כמות כזו של חיבור חשמל זה ניראה מוגזם ע"פ כל קנה מידה אני בבנין משרדים בתל אביב בן 4 קומות נתתי חיבור של 3X100A שכלל בתוכו כמעט 25% רזרבה לפיבקשה מיוחדת כאשר בהחלו אפשר היה להשתמש ב-3X83A אך מאחר וחח"י הבטיחו לו תעריף מיוחד על יחידת מניה הוא ביקש 3X100A בלוח כמו שאתה אומר צריך יחידת מניה כולל שנאיים וקבלים לתאום קוסינוס FE ושעון אקטיבי ראקטיבי זה ניראה ממש מוגזם לבית.אלא אם זו חווה עם חמש ברכות שחיה וחימום תת ריצפתי חשמלי על שטח של 300 400 מ"ר והשד יודע מה עוד במקרה כזה הייתי מזמין לוח פח סגור עם דלתות ופנלים מסודרים ופסי צבירה מובנים ולא מקופסאות CI

רשר

Well-known member
מנהל
בסוף התיאור שלך אתה מתקרב למציאות

במיוחד בנושא "השד יודע מה עוד"! כל הציוד שאתה חושב שצריך אכן ישנו בלוח הזה, לקח לי שלושה ימי עבודה (לא בחשמל) להציץ ולהבין למה ואז גיליתי שבעה"ב מכיר כל מפסק וכל פריט יותר טוב מהמתכנן,

גוליגל

New member
כלומר -

טכנית אפשר למקם את ארון החשמל איפה שרוצים כל עוד הוא אטום, וצריך לקחת בחשבון נוחות הפעלה שלנו ושל הגנבים
תודה לכם.

fireman

New member
קראתי את ההודעה, את התגובות

ואת התשובות שלך לתגובות ועדיין אני לא מבין כמה דברים: מה הופך את לוח החשמל לכזה שמידותיו נכבדות? עומק הוא לא רלוונטי ואם את שואלת אותי, מוגזם לכל דבר ועניין גם אם מדובר בארגזי CI שהעומק הכולל שלהם הוא כ20 ס"מ ואותם יש להתקין עה"ט.... לקלאפות פתיחה של מפסקים צריך עוד חזית של 10 ס"מ והגענו ל30 ס"מ.....לאן הולכים עוד 30 ס"מ? מרחק בין הדלת של הנישה לבין הלוח? למה כל כך הרבה? בהמשך לשאלה....מדוע הלוח מתוכנן להיות גדול כל כך? כמה מעגלים? מי הכתיב את המצב הזה? האם יש מתכנן למערכת החשמל? יש מישהו שהגדיר מידות מינימליות למיקום ארון החשמל? אצלי בבית יש 60 מעגלים בשני לוחות שאחד מהם נחשב ללוח ענק בבית מגורים פרטי ללא מערכות "בית חכם" ובנוי בתוך ארגזי CI (7 במספר כאשר אחד מהם מוקדש לפס ההארקות) כולו נכנס לתוך נישה בעומק של 45 ס"מ ויש עוד ימבה מקום בחזית..... כל הצנרת שנמצאת עה"ט הוסתרה באמצעות גבס חסין אש וכל הצנרת מסוג כבה מאליו בהתאם לדרישות התקן..... נישה של 60 ס"מ היא מוגזמת באופן פראי לכל מצב ועניין שכן העומק אינו נדרש בלוחות חשמל ביתיים שבד"כ לא נכללים בהם פסי נחושת או מפסקים גדולים במיוחד שדורשים עומק רב.....היום אפשר להתקין גם מפסק 150A בלוח שמיועד לשימוש ביתי מבחינת מקום....

גוליגל

New member
יש ועוד איך מהנדס חשמל אחראי ../images/Emo4.gif

אם אפשר לקרוא לזה "אחראי". הוא תכנן לנו ארון חשמל אדיר מימדים שיחד עם ארון התקשורת מידותיו הם 0.40 (עומק) * 2.50 (גובה) * 4.25 (רוחב). זה תומך בכמה עשרות מעגלים (שזה אולי לא היסטרי) אבל גם בשנאים ל-12V ול-24V (בשביל לדים, ספוטים, תאורת גינה - לא מעטים) שזה אולי מה שתופס הרבה מקום (אוורור לשנאים, למשל). לא ברור לנו אם לוח החשמל הוא הסחפות; הוא השתולל עם שלוש פאזות של 80 אמפר (נכון שזה המון?) ודברים נוספים שנראים כמו הגזמה. אם הוא הגזים, אנחנו בטח נוריד חלקים נרחבים מהתכנית שלו, ונישאר עם תכנית שמתאימה לבית נורמלי. אבל עכשיו אנחנו פשוט מנסים להחליט את המיקום של לוח החשמל בשביל לסגור את התכניות הארכיטקטוניות
.

למעלה