הקפצת מחירים ב-ebay

נימבו

New member
הקפצת מחירים ב-ebay

אני מבקש את עזרת המומחים אצל מי צריך להתלונן על הקפצת מחירים אני מתמודד על פריט, כמו שאריק לימד אותי צריך לנבור בהיסטוריה כדי ללמוד מה יכולות המתחרים ועד כמה רחוק ישקיעו, מצאתי פריט שבו כל פעם שהוא לא מגיע למחיר הנכון רוכש אותו צד שלישי, ושוב המוכר המקורי מעלה אותו למכירה. עצות ידידי...

® רן

New member
בצורה הזו

לך ל: http://pages.ebay.com/help/policies/seller-shill-bidding.html גלול את הדף למטה עד הסוף. בסוף יש משפט: If you believe that another member is artificially raising the price of an item by shill bidding or has artificially inflated his feedback score through shill feedback please report it to eBay המלה report היא לינק לטופס שבו ניתן לדווח ל eBay בנוגע להקפצות המחירים. תספר לנו אח"כ מה היו התוצאות - מנסיוני, הם כמעט ולא עושים שום דבר בנושא - א. כי קשה להוכיח וב. כי גם הם מרוויחים יפה מהשיטה הזו. מחירים גבוהים לפריטים משמעותם יותר עמלות ל eBay, ופריטים שלא נמכרו - עוד יותר, כי אז הם גובים עמלה שוב ושוב כל פעם שהפריט עולה למכירה. מה שפוגע ב eBay יותר זה מוכרים שדורשים מחירי משלוח מופקעים, דורשים תוספת ממי שמשלם בכרטיס אשראי או ב PayPal, וכו'. אם מדווחים על כאלה (דרך הטופס המתאים), eBay כמעט תמיד מוחקים את המכירה תוך 24 שעות. צריך להקפיד להשתמש בטופס המתאים - הם לא מקדישים יותר מ 5 שניות לכל פניה, במקרה הטוב - ואם זה מגיע למקום הלא נכון זה נזרק.

rexx

New member
האם זה לא חוקי לבקש תוספת תשלום

ממי שמשלם ב-PAYPAL? (הרי הם גובים כמעט 4% מהתשלום)

evilihi

New member
לא חוקי

איביי אוסרים לציין זאת במכירות וגם באימייל הסופי. יכולים להשעות מוכר על כך. כמו כן אסור לבקש FEE על קבלת MONEY ORDER או CHECK ראיתי מוכר מפולין שמקבל רק MONEY ORDERS והוא דורש 6$ FEE על כל אחת. היה לי מישהו מתורכיה שציין שהמוצר הוא 2.95$ ומשלוח 6$ כשרציתי לשלם הוא רצה 10$ במקום 8.95$ נכון שזה "רק" אבל הפרינציפ הוא שזה עמלה מוסתרת שזה עוד יותר אסור...

rexx

New member
שאלות

האם אתה בטוח שזה אותו פריט (לפי מספר סידורי וכו') - אולי יש לו את אותו פריט כמה פעמים? האם זה תמיד אותו צד שלישי שקונה את הפריט? אם זה אותו פריט ואותו צד שלישי - אמנם לא קרה לי דבר כזה אף פעם, אבל אולי אתה יכול להתקשר למוכר (דרך "שאל את המוכר שאלה") ולנסות לשאת ולתת איתו על המחיר - הרי כל פעם שהוא שם את הפריט הוא משלם עמלה, ואם הפריט נקנה ממנו הוא גם משלם אחוזים מהמחיר הסופי... אם כל פעם הוא קונה מעצמו את הפריט זה סימן שאין אף אחד שמוכן לקנות אותו במחיר שהוא רוצה ויוצא שהוא משלם עמלות כל פעם... אפשר לשאול איזה פריט זה?

נימבו

New member
אתם יודעים

מה אני אוסף, זאת גלויה סופר סופר מיוחדת. נכנסתי לפריט, היתה שם הצעה של X, נכנסתי להיסטוריה שלו, ומתברר שהוא רכש את אותה גלויה לא מזמן מאותו אחד שמציע אותה למכירה עכשיו... אפילו הסריקה היא אותה סריקה.

evilihi

New member
תשובה

כתוב ל[email protected] אני תמיד כותבת להם דרך שם. כבר הסגרתי מישהו שמכר דיוידי שהוא הקליט מהטלויזיה ועוד לא התבייש לבקש שיפיניג פי 6 ממה שזה יעלה לו ועוד השתמש בשם נוסף בשביל להקפיץ את המחיר. אם איביי אומרים לך בפעם הבאה לכתוב להם דרך האתר - תתעלם. גם לי הם אומרים את זה לפעמים ותמיד האימיילים שלי נענים. בתקווה שעזרתי...

שאלה טפשית אליך נמרוד.

אני יודע שזה מרגיז, אבל בעצם, למה לך לטרוח? יש לך כאן עסק עם מוכר לא ישר, שלמעשה מכניס פריט למכירה עם מחיר מינימום, רק בדרך אחרת. אם אתה יודע מה הפריט שווה עבורך, יש שתי אפשרויות: או שאתה מצליח לקנות או שלא. כך או כך - למה להתרגז על הטכניקה הלא ישרה של המוכר? נסה לקנות. אם תצליח, מה טוב. אם לא, אז לא. חבל להעניש את עצמך על חמורותם של אחרים.

evilihi

New member
היה לי מישהו שעשה לי את זה

הקפיץ את המחיר אבל אני לא הייתי טיפשה ולא העליתי חזרה. בסוף שעתיים לפני הסוף הוא ביטל את הBIDS שלו ואני בסוף זכיתי. אח"כ הוא נהיה לא רשום לכמה זמן מעניין למה.. מה שכן, לפי החוקים של איביי, ברגע שעברו אותך אתה לא מחויב יותר למוצר. נניח שעברו אותי, שמתי BID אצל מישהו אחר...זכיתי..ובאותו זמן המכירה הראשונה מישהו ביטל ונהייתי הזוכה גם שם..מה המוטו של איביי לגבי זה?? הרי אני עכשיו הזוכה באותו מוצר פעמיים... מישהו יודע??

elcool

New member
אם לא תקבלי שני דיוידי..

תגידי לאיביי שהמוכר לא סיפק את הסחורה!

נימבו

New member
זה כמו שתשאל למה להתרגז אם

אפשר להתעצבן. שלא כמו בולי מדינה שאם אתה מפסיד עכשיו יקום מי שימכור את אותו הפריט, גלויה זה סיפור אחר, חד פעמי, נראה לי שזה כך לפחות במקרה הזה. אלה חברה משלנו... מקבל עצתך, אנסה להתמודד על זה בכ"ז, ואם אפסיד אעשה מה שאבא שלי היה עושה כשלא היה לו מה לאכול,...

למעלה