הקפצת לברון

Malcolm X

New member
המילה ג'ורדן לא שייכת לדיון

לא היה ולא יהיה שחקן כמו ג'ורדן, מכל הבחינות - מקצועית, שיווקית, כלכלית ואפילו תרבותית. לגבי לברון ג'יימס, מבחינתי הוא השחקן הכי טוב בליגה כיום - מנהיגות, כריזמה (גם כישרון משחק אדיר), אתלטיות, ראיית משחק ורצון (והיכולת) לשדרג את העצמו בכל קיץ. חבל שיש סביבו סנטר קשיש שרק לוקח זריקות מחצי מרחק, מידג'ט רך העונה לשם דרו גודן ומולטי-מיליונר כושל בדמות לארי יוז. בנייה פשוט כושלת סביב הקינג, שנאלץ לעשות הכל לבד. אני מקווה שהוא ינחת בניקס בעוד שנתיים וישחק עם קרופורד, רנדולף ורכז שלא מוכר נעליים ב-15 דולר לזוג.

סלים וארזה

New member
מנהל
התשובה היא אופי הבחור לא סוחף את החברים שלו כמו שמג'יק או בירד עשו הבחור לא משחק עם רצח בעיניים ברגעים הגדולים כפי שג'ורדן, קובי או רג'י מילר הבחור מחפף בהגנה ועם גוף כזה הוא אמור להיות סטופר הגנתי לפחות כמו רון ארטסט בימיו הגדולים וכמובן למרות הסטטיסטיקה, יש תחושה שעדיין הוא עוד לא מצא את הנישה בה הוא מרגיש נוח על המגרש. גם הפימפום האינסופי של הליגה מעורר אנטגוניזם. אצל ג'ורדן זה קרה אחרי שהוא הביא קבלות. לברון כרגע אחרי 4 שנים יכול להיות מושווה לג'ורדן בשנת 89. עם כל ההצלחה של ג'ורדן ב-89, היו כוכבים גדולים ממנו ב-NBA וזה נתן לג'ורדן את האפשרות להתבגר עם פחות לחץ. אצל לברון זה לא קיים כי הוא כבר מסומן כדבר הגדול הבא.

Malcolm X

New member
ג'ורדן היה מסומן מהשנייה הראשונה

הוא היה אחד משחקני המכללות הכי מעוטרים של שנות ה-80. אחרי הזריקת קלאץ' בצפון קרוליינה היה ג'ורדן-מניה. מייק היה הראשון שקיבל חוזה פרסום מנייק לפני שהוא הוכיח משהו באן.בי.איי. כבר בעונת הרוקי הדביקו לו תוויות וסימנו אותו כדבר הבא. אחרי כל הפסד לדטרויט, הוא חטף על הראש מכל הפרשנים. אמרו עליו ONE MAN SHOW וכו'. לא היה לו קל בכלל. הטיעון שלך מצחיק. הלחץ עליו היה גדול כפליים מכל שחקן אחר כי ציפו ממנו להדיח את מג'יק ובירד (ודטרויט) מהצמרת. וכך הוא עשה. גם לגבי לברון את טועה לחלוטין. הוא אחד המנהיגים הגדולים ואחד משחקני הפרנצייז הדומיננטיים בליגה. בסה"כ הביא חבורה של שחקנים כושלים לגמר הליגה בגיל המופלג של 22. לא היה צידו אף שחקן שראה פלייאוף גבוה בחיים שלו (למעט סנואו העגלה). יש לו עוד 10 שנים לתת ברמה הזאת. אני אשאיר לקינג לדבר בשמו. העובדות בשטח מדברות בעד עצמן.

cache

New member
ג'ורדן מעולם לא סומן כיורשד של מג'יק ובירד

אני לא יודע מעיין אתה לוקח את הנתונים הללו, אבל בתור אחד שגר בארה''ב באותם שנים ועקב באדיקות אחר הליגה, לא היה ולא נברא. זה נכון שמייקל היה שחקן מוכר, הרבה בזכות סל הניצחון שלו בגמר המכללות, אבל רק לרענן את זיכרומך, ג'ורדן עצמו לא נבחר אפילו ראשון בדראפט, כך שעצם בחירתו כמספר 3 מראה אולי יותר מכל על מעמדו כשחקן באוצם ימים. כולם ידעו שג'ורדן כישרוני, אבל כולם הופתעו מעונת הרוקי המטורפת שלו. בנוסף כשג'ורדן הגיע לליגה, עדיין לא חיפשו יורשים למג'יק ובירד, ג'ורדן מגיע לליגה כשהשניים בשיאם ומגי' מתחיל להשתלט על הליגה (שליטה שתגיע לשיאה באליפות מספר 4 ו-5 כשמייקל כבר 3-4 שנים בליגה). אין ספק שג'ורדן ספג המון ביקורת במשחקים מול הפיסטונס ואין ספק שדווקא הפגישה שלו את מגי' בגמר עזרה להכתיר אותו בתור היורש. באותה סידרת גמר, מגי'ק מביא את הלייקרס הביינוניים לגמר (לאחר שניצחו את הבלייזרס החזקים בשש משחקים כשמגי' מבצע את אחד המהלכים הגדולים בתולדות המשחק- גילגול הכדור לצד השני של המגרש ועל ידי כך ביזבוז השעון), הוא עצמו משחק פצוע, הלייקרס נראים כבויים אל מול השוורים הזועמים, מייקל מנצח את מג'יק בסידרת הגמר שמבססת ומכתירה בעצם את חילופי המשמרות והעברת הלפיד ממג'יק (שעתיד לפרוש באותו הקיץ) למייקל.

סלים וארזה

New member
מנהל
בשנת 88, אני לא זוכר שדיברו על ג'ורדן כעל אחד שכבר עכשיו צריך לשלוט. לא לשכוח שהשושלות של בוסטון והלייקרס היו לקראת סיום וג'ורדן היה בעיקר בצד. החבורה של דטרויט היתה מגובשת ואף אחד לא ציפה מג'ורדן שיקח את הבולס לגמר ה-NBA בתקופה ההיא. שוב, אנחנו מדברים על שנת 88/89. ממש לא ציפו ממנו אז להדיח את בירד/מג'יק או איזיאה. ג'ורדן היה ידוע בסוף שנות ה-80 בעיקר ביכולת האתלטית ובריחופים כמו דומיניק וילקינס (שהיה מלך הסלים בעונת 86). הוא היה נחשב כסקורר ענק, אבל עדיין לא חשבו שהוא יהיה הטוב ביותר אי פעם. הרי גם ג'ורג' גרווין היה מלך הסלים מספר פעמים ולא זכה באליפויות ולא נחשב כטופ של הטופ. תוויות בדראפט הודבקו גם לקוואמי בראון, ללברון ג'יימס ולמיליצ'יץ' - זה לא קריטריון לכלום. לגבי זה שיש ללברון בטופ עוד 10 שנים לפחות, אני מסכים. אבל הדיון הוא על לברון עכשיו, לא על מה שיהיה בעוד 10 שנים. תיקח 10 שנים קדימה משנת 88/89 של ג'ורדן ותגלה שהוא פרש כגדול מכולם. ג'ורדן לא ויתר לעצמו והשקיע 100% בכל משחק גם בהתקפה וגם בהגנה עד שהגיע לאן שהגיע. אצל לברון אני לא רואה את זה עדיין.

המ,

ג'ורדן כבר זכה בMVP לקראת סוף שנות התשעים, והיה יותר מסקורר ענק - הוא היה סקורר שאף אחד לא התקרב אליו. כל זה, אולי בזכות ואולי למרות העובדה שהוא הוקף בנגרים. הוא לא היה מג'יק ולא בירד, אבל לא עוד שחקן טוב, כמו מקגריידי או אנתוני היום. הוא היה, בהרבה מובנים, בערך כמו לברון היום. אז, מה זה אומר, שלברון יהיה ג'ורדן? לא, מהסיבה הפשוטה שקצב השיפור הוא לא ליניארי. עובדה, ג'ורדן היה בחירה שלישית בדראפט, ולמרות התפקידים השונים ולמרות שגם האקים היה שחקן גדול, ג'ורדן היה גדול יותר, די בהרבה. מה שמיוחד בג'ורדן (טוב, יש הרבה) זה העובדה שהאתלטיות והיכולות האישית, שכנראה שמו אותו מס' 1 בליגה בתחומים האלו, נשארו, ואליהם הצטרפו ניסיון, ראיית משחק, טירוף בהגנה, קליעה מטורפת מחצי מרחק (וקצת מהשלוש), ווינריות, ובעיקר - יכולת לשמור על כל אלה במשך המון זמן עד לגיל מטורף. סדרת גמר המזרח של לברון נגד דטרויט לא היתה מביישת את ג'ורדן. אבל לברון נתן רק אחד כזו - אם כל סדרה שלו תראה ככה, בסוף הוא גם יקח אליפות. אצל ג'ורדן - כל סדרה נראתה ככה. כרגע, ההישג שלו לא יותר גדול מסדרת הגמר של וייד נגד דאלאס.

סלים וארזה

New member
מנהל
שכחת את ההגנה ג'ורדן היה בחמישית ההגנה של עונת 87/88 וגם של 88/89. לעומת זאת בעונת 86/87 הוא אפילו לא היה בחמישיה השניה של ההגנה. על זה אני מדבר שג'ורדן שיפר אספקטים במשחק שלו והשקיע את כולו כדי להוציא את המקסימום. אתה באמת חושב שלברון הוא אפילו מועמד לחמישית הגנה שניה כרגע?

the mnm factor

New member
דעתי על לברון ידועה כאן לכולם- אבל בקשר להגנה

טיישון פרינס רון ארטסט ג'ראלד וואלאס ברוס בואן ג'וש סמית' שון מריון אנדריי קירילנקו שיין באטייה קרון באטלר ג'וש הווארד סטפן ג'קסון אלה כל הסמול פורוורדים שללא ספק טובים מלברון ג'יימס הגנתית. אני אשמח לראות אם מישהו כאן חושב אחרת. ולטעמי גם לאמאר אודום, פול פירס ואנדרה איגודאלה טובים ממנו בלא מעט- אבל על זה אפשר להתווכח.

הכפפה

New member
ועדיין

כשמשווים מבחינת הישגים בחתך גיל (כלומר כשהם באותו גיל, מי הגיע ליותר) - לברון כרגע לוקח. העתיד, כמו בכל דבר - לא ידוע.

cache

New member
סליחה אבל זהב באולימפיאדה לא נחשב????????????

שווה יותר מכל מה שלברון השיג עד היום, אה סליחה, תוסיף גם אליפות מחללות, רוקי השנה ו... יש צורך להוסיף?

WorldCenter

New member
מה הוא עשה? להדיח את בירד ומגיק???

הוא לא הצליח בזה, בירד פרש ב92 ומגיק ב91 שניהם כבר היו בשלבי סיום של הקריירה, אני לא רואה כאן הדחה. גם דדרויט לקחה 2 אלפויות לפני שהיא התפרקה ב92, 3 הקבוצות האלו התפרקו והכוכבים שלהם פרשו בתחילת שנות ה90 , ואז מייקל נכנס לעניינים. אם מייקל היה זקן ב5 שנים ומשחק מול החבר'ה האלה, אני לא בטוח שהיה לו כרגע מעל ל2 אלפויות.

the mnm factor

New member
לא יודע מה זה "להדיח" אבל ג'ורדן קבר את מג'יק

בסדרה ישירה שהייתה בין שניהם. מג'יק בשיאו וג'ורדן היה לקראת שיאו וג'ורדן היה טוב בהרבה. וכן, אתה יכול להגיד שמג'יק פרש שנה אחרי- אבל מג'יק פרש מסיבות שבכלל לא קשורות לכדרוסל. באותה עונה הוא היה בשיאו ואפילו היה לו צוות מסייע טוב יותר מלג'ורדן ובכל זאת ג'ורדן לקח 4-0. אז כן, אפילו אם לא בא לך להודות בזה ג'ורדן כמעט קבע סופית שהוא היה שחקן טוב יותר וחשוב יותר לקבוצה שלו ממג'יק. מה שכן ניתן לומר זה שג'ורדן היה רעב לאליפויות בעוד למג'יק כבר נחו בארון כמה. מול בירד באמת לג'ורדן לא היה איזה מאבק ברור- אבל ההשוואה בין בירד לגורדן כמעט לא אפשרית בעייני כי מדובר בשני הפכים של כדורסל. בירד לא ידע מהי אתלטיות גם אם היא הייתה מתפשטת מולו מול הפנים וג'ורדן לא ידע שלשה מהי ב5-6 עונותיו הראשונות בNBA. אבל עזוב, אם יש כאן בן אדם אחד שבאמת חושב שלארי בירד הוא השחקן הגדול בהיסטוריה יהיה אפשרי לערוך השוואה בינו לבין ג'רודן.

WorldCenter

New member
זה היה 4-1 ומגיק לא היה בשיאו

וגם הכוכבים שהיו סביבו הים זקנים מדי (וורתי) או צעירים מדי (דיבאץ) קארים לא היה שם כנ"ל גם פט ריילי.

the mnm factor

New member
אז מה?

נכון שלא היה לו סגל מעולה כמו כמה שנים לפני כן אבל אם משווים את הסגל של הלייקרס לזה של הבולס באותה שנה מגלים שהסגלים היו או שווים ברמתם או נוטים לצידו של הקוסם. ומג'יק ועוד איך היה בשיאו- באותה שנה הוא היה מועמד לMVP ונכנס גם, כמדומני, לחמישיית העונה. אז איך אפשר לומר שהוא לא היה בשיאו? זה כמו שגם אני אגיד שמייקל לא היה בשיאו כי היו לו עונה או שתיים טובות יותר.

cache

New member
דבריך הם שערוריה!!!

לומר שמגיק היה בשיאו בסידרת הגמר מול הבולס זו שערוריה. אין לי מילה מתאימה יותר, אותו הדבר נוגע לסגל שחקנים שאמרת שמקיף את שני הכוכבים. הלייקרס לקראת חילופי משמרות, קארים עזב, וורת'י הזקן בדרך החוצה, מג'יק אגב היה פצוע באותה סידרת גמר. הלייקרס הפתיעו את הבלייזרס שהיו בעל מאזן טוב יותר, בזכות הניסיון של מג'יק. הבולס היו רעבים יותר, חזקים יותר, טובים יותר מכל הבחינות. מג'יק בשלב הזה חבול ופצוע וכבר בעונתו ה-12 בליגה אחרי חמש אליפויות ואחרי שלוש שנים שלא היה כלל בגמר, הוא מעל גיל שלושים, מעבר לשיא ואין ללייקרס בסגל אף כוכב. לא ברור לי מאיפה לקחת או הגית את שאמרת. הסדרה אגב נגמרה 4-1.

the mnm factor

New member
רד מהעץ שלך בן אדם

ותפחית קצת בסימני הקריאה שלך ואולי אז אני אוכל להתייחס אליך ברצינות. אני יודע שאתה משוכנע שהכינוי שהדבקת לעצמך (ההנהלה או משהו כזה?) הוא כינוי סופר מגניב אבל זה לא נותן לך זכות לקבוע מהן שטויות ומהי שערוריה. אני פשוט ראיתי את כל המשחקים בסדרת הגמר וקבעתי מי מהם היה טוב יותר- כדי לקבוע מי מהם היה בשיאו ולמי היה סגל טוב יותר פשוט הסתכלתי בסטיסטיקה. למייקל דווקא לא היה אף שחקן לידו- פיפן התבסס כסטאר רק שנה אחרי כן, הוראס גראנט היה סתם שחקן סולידי ומעבר לזה כולם היו או זקנים או סתם לא מועילים במיוחד. למג'יק היה סגל טוב יותר וזה למרות חילופי המשמרות. מג'יק היה "מעל שלושים"? אוווווווו- ממש קשיש! רוצה להזכר בכמה אליפויות מייקל לקח אחרי שלושים?

cache

New member
אני ירד מעץ, אתה תרד מהאוורסט...

ראשית כל, לא התכוונתי להעליב ולא לפגוע, אבל יש משהו בלזרוק משפטים ולהחשיב אותם כעובדות שמרתיח אותי. לא יודע מה הקשר בין התגובה שלי, לכינוי שלי ולתגובה שלך, אבל המשכת לזרוק משפטים פשוט לא נכונים. סקוטי פיפן בשנת האליפות הראשונה של הבולס נתן את עונתו הטובה ביותר של הבולס, כך שמוזר שאמרת שהוא עוד לא היה כוכב. ממוצע הנקודות שלו 21.6 היה הגבוהה בקרירה, פרט לעונה בה מייקל פרש ולא שיחק. בעצם ממוצע הנקודות של פיפן לשם השוואה, גבוה מזה של מג'יק באותוה עונה. החלטתי בעקבות השרשור הזה לכתוב על סדרת הגמר של 91, אפרט בו קצת יותר על הקבוצות והשחקנים, אני מקווה שאתה זוכר שהלייקרס מגיעים בלי ג'אבר, עם וורת'י בעונת פרישה וסוחב פציעה, עם סקוט פצוע, ועם סגל שכולל שחקנים כמו תומפסון, פרקינס, דיווץ וזהו בעצם, בעוד שלג'ורדן יש את פיפן בשיאו, פקסון בשיאו, גראנט, קרטרייט, לוויגנסון, פרדו, ווילאמס וארמסטרונג. מג'יק אומנם לא היה סוס מת, אבל הגיל כן עשה את שלו, מג'יק עצמו היה פצוע וכבד בפלייאוף, מה לעשות שהגוף שלו לא כמו של מייקל ומגי'ק בשלושים פלוס הוא לא מייקל בשלושים פלוס. בכל אופן, אני ירחיב על כך בשרשור. חבל שבמקום להקשיב אתה בוחר לצווח ולהיות קטנוני...

למעלה