הקפצת לברון

the mnm factor

New member
ארד* מהעץ.

חבוב, גם אני לא באתי לפגוע. נכון זה קל להגיד את זה? אתה רוצה לא לפגוע? דבר יפה ותתן כבוד לבן אדם שעומד מולך. אני ממש חולה על זה שאנשים מספרים על השחקנים המצוינים שהיו לג'ורדן בעונות האליפות שלו- וזה הכי מצחיק אותי כשזה בא מאנשים שאשכרה ראו אותם. אתה ראית את ביל קרטרייט משחק נכון? הוא היה נגר. פשוט נגר! ג'ון פקסון לא היה יותר מדיימון ג'ונס של היום- הוא לא היה סטיב קר שהיו לו ביצים של שור. אפילו בתור קלע שלשות הוא לא היה גדול במיוחד. כולם זוכרים אותו רק בגלל השלשה האדירה בגמר מול פיניקס (נדמה לי שזה היה אז). הוראס גראנט היה שחקן מעולה באותה שנה- זה נכון... היה סוס הגנה וכו'. אבל שחקן התקפי בינוני כרגיל. אני לא מאמין שאתה בכלל מביא למשוואה הזו את פרדו- פרדו מעולם לא היה פקטור בבולס לא סטיסטית ולא תאכלס. אני לא חושב שהוא היה אי פעם יותר מאוברטו של היום ולפי מה שאני ראיתי אפילו הגנה קשוחה לא הייתה לו. הוא סתם שחקן- אותי ממש מצחיק שאתה מביא אותו כנגד דיוואץ' נניח (שאפילו אם היה צעיר- היה טוב בהרבה ממנו). ובקשר לגדולים- אתה יכול לספר לי בבקשה איזו פציעה מג'יק סחב בדיוק? הוא סיים 79 משחקים בלי שום פציעה. הוא נתן עונת פלייאוף טובה יותר מהרבה עונות קודמות שלו. אולי הוא סחב עייפות אבל אלו פשוט שטויות. שחקן גדול לא מתעייף כשהוא עומד מול שחקן גדול אחר- וזו עובדה שזה מעולם לא קרה לג'ורדן גם כשהוא היה "קשיש מעל שלושים". אפשר פשוט להודות שמייקל טחן את מג'יק. זו לא בושה אתה יודע...

the mnm factor

New member
וורת'י נתן את אחת העונות הכי גדולות שלו

באותה שנה. באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר בכלל- אתה סתם אומר כל מיני דברים שלא קשורים למציאות... איזו פציעה וורת'י סחב? הוא סיים 78 משחקים באותה עונה עם אחד ממוצעי הנקודות, חטיפות, אסיסטים ואיבודים הטובות בקריירה שלו. הוא גם סיים 18 משחקי פלייאוף עם ממוצעים שלא נופלים מהממוצעים שלו בעונות ה"גדולות" שלו. בקיצור מג'יק וורת'י הפסידו (ביחד!) 8 משחקים מתוך 101 שהלייקרס שיחקו באותה שנה... אכן פצועים קשה.

cache

New member
אתה ממשיך וממשיך וממשיך...

הפציעות שאני דיברתי עליהם התרחשו בפלייאוף. הפלייאוף זה שונה מהעונה הרגילה שעליה אתה מדבר. אתה מוזמן לגשת לחוברות, לאינטרנט או לכל מקור שתרצה ולברר על הפציעות שאני דיברתי עליהם, פציעות שמנעו מהם לשחק בפלייאוף, כן בפלייאוף. גם וורת'י וגם סקוט נאלצו לפספס משחקי פלייאוף. מג'יק אגב נפצע ברגל, שיחק עם מתיחה כל סדרת הגמר. אתה עובר שחקן שחקן בבולס וקוטל אותו, אבל מתעלם מהעובדות. הבולס היו קבוצה הרבה יותר טובה מהלייקרס באותה עונה, המאזן שלהם היה טוב יותר, החיבור להם וההתבגרות שלהם כקבוצה. פקסון לא היה קלע גדול? אין לי איך להגיב לזה. פיפן לא היה כוכב- מה אני יכול לומר על זה??? לפחות ראנט בסדר מבחינתך. הגדולה של שיקאגו היא בניית הקבוצה, פאזל מושלם שמתאים באופן מושלם למייקל. לא אמרתי שקרטירייט ופרדו היו שחקנים מדהימים, אבל כן היו מסה וכח מתחת לסל, איזור בו הלייקרס היו חלשים. אמרת שלמג'יק היו שחקנים טובים יותר סביבו אבל זה לא היה המצב לא משנה כמה תיקטול את שחקני הבולס, שחקני הלייקרס היו גרועים יותר. נדמה שכל מה שאתה רוצה לומר זה שמייקל כפכף את מג'יק, אבל אתה במכוון או אולי בלא מודע לא מדייק בפרטים. הקבוצה הטובה יותר ניצחה, אני מסכים. ג'ורדן גדול ממג'יק שוב אני מסכים, אבל בוא נאמר שאם הבולס של אותה שנה היו פוגשים את הלייקרס של 87 או 88, אני מבטיח לך שהתוצאה הייתה אחרת. הסדרה היא תחילת שושלת מייקל והבולס אל מול סיום שושלת מג'יק והלייקרס, זאת המציאות, אלה העובדות ואין סיבה לומר משהו סתם כדי לומר אותו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הרוב נכון

וורטי אכן היה פצוע ואם אני לא טועה פספס שלושה מתוך חמישה משחקים מול הבולס או אפילו ארבעה. כנ"ל לגביי סקוט. אבל יש לי רק הערה אחת חשובה שאתה משמיט... ג'ורדן נקע את הרגל עוד לפני הסידרה מול הלייקרה וגל הגמר הוא שיחק עם רגל נפוחה וכואבת, כל כך נפוחה על שבמשחק השני פשוט חתכו לו את הנעל בשביל שהוא יוכל לנעול אותה בכלל. חוץ מזה אני מסכים איתך ברוב הדברים אבל זה לא אומר שג'ורדן לא כבש את מקומו באותה עונה בצדק. זקנים או לא...הלייקרס עדיין הגיעו לגמר.

cache

New member
כמובן שבצדק...

ראשית כל אם יש משהו שלמדנו מאייר ג'ורדן, זה שכשהו פצוע\חולה הוא במיטבו. שנית, לעולם לא טענתי שמייקל לא כבש את מקומו הראוי, להיפך אני מסכים ואף טוען (גם במאמר כתבתי) שג'ורדן עד סדרת הגמר זכה כבר בכל תואר אפשרי, פרט לאליפות, מקומו כיורש כבר סומן, עתידו כגדול ביותר עוד היה לפניו. עצם כך שהאליפות הראשונה שלו הייתה בהתמודדות מול מג'יק הוסיפה ויצרה תסריט של העברת הלפיד, תסריט שחיפה על סדרת גמר בינונית ולא שוות כוחות.

HisAirness

New member
אני לא חושב שמישהו ישכח את ג'ורדן...

כל המהלכים של הגדולים היום (קובי לברון וכו') מתבססים על המהלכים של ג'ורדן, אפילו הם אמרו את זה... קבל עוד עובדה, הנעל של ג'ורדן היא עדיין הנעל הנמכרת ביותר בעולם ובארה"ב לכדורסל, אז באמת עם כל הכבוד ל"חיקויי ג'ורדן" ויש כבוד! את אלוהים אי אפשר לשכוח.

Molchansky

New member
אממ..

אני גם לא מת על לברון אבל אין כמו המשחקים של פעם, אני חייב לציין שלמרות שאני עדיין נהנה מהמשחקים באן בי איי אני פחות נהנה ממה שנהניתי בעבר אני זוכר את התקופה עם מג'יק, בירד, ג'ורדן, כדורסל הרבה יותר יפה ומרגש ממה שיש היום, אולי אני השתניתי יותר ממה שהאנ בי איי השתנה, לא יודע לא יעזור כמה שישוו את השחקנים של היום לשחקנים הגדולים מהעבר, אף אחד לא ישתווה אליהם קובי ענק, לברון מצויין (למרות שגם אותי הוא לא מעניין, כנראה שיש בו משהו) ויש עוד שחקנים שנראים טוב. אבל פשוט אין את הקסם שהיה פעם אולי זה בגלל שכיום המשחק הוא יותר פיזי ופחות חכמה לא יודע מה שכן שמתי לב שבשנים האחרונות קצת מהאנ בי איי דלף אל אירופה, אבל החכמה של הכדורסל האירופאי נשארה, מה שגורם לי לחשוב שאולי עוד כמה שנים לקבוצות מהאנ בי איי לא יהיה סיכוי מול קבוצות מאירופה, סתם מחשבה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
האמת...

שלא ברור לי איך לדיון שהיה אמור להיות על לברון עברנו לג'ורדן. אבל זה כבר קרה אני אגיד רק דבר אחד בנושא... העובדה שכמעט בכל דיון בנושא כדורסל שקיים (לא רק פה, אלה באופן כללי) עולה השם מייקל ג'ורדן והעובדה שכל שחקן שמתחיל לככה מייד זוכה להשוואות האלה רק מוכיחה כמה ג'ורדן באמת גדול. בנוגע לשאר הדברים שנאמרו פה אני מעדיף לא להגיב

OrEl74

Well-known member
מנהל
יש לי דעה ברור ומוצקה

ואני לא חושב שיש פה מישהו שלא יודע את דעתי אבל אם תתעקשו להכנס ועובדות גם את זה אפשר לעשות, בעיקר בכל מה שקשור ל"בשנת 88, אני לא זוכר שדיברו על ג'ורדן". וזה שאני סנוב לא אומר שאני מורם מהעם.

Molchansky

New member
כנראה

שלברון באמת לא מעניין, אם ישר עוברים לדבר על שחקנים אחרים...
לא רק שהוא לא מחזיק קהל, הוא גם לא מצליח להחזיק דיון...

למעלה