הקפצת לברון

OrEl74

Well-known member
מנהל
דיון לסופ"ש - לברון ג'יימס

בשנתיים האחרונות אנחנו מקבלים לא מעט מלברון בשידורים בארץ וכמו כל פריק NBA גם אני יושב לראות את המשחקים האלה. ואני לא יודע למה אבל משהו בבחור הזה פשוט לא מצליח לסחוף אותי, כאילו שמשהו פה חסר או כמו שאומר הרב צדי צרפתי "זה לא זה, זה על יד". שלא יהיו אי הבנות, מדובר באחד הכשרונות הגדולים בהיסטוריה ובטח שמדובר באחד משלושת השחקנים הטובים בעולם כיום, אם לא הטוב ביותר. אבל בכל זאת זה לא מספיק "מדבר" בעיניי. אולי זאת הקלות שבה הוא עושה כל דבר וגורם לזה להראות כאילו הוא מאוד אדיש למה שקורה ואולי זאת פשוט חוסר הכריזמה שלו, אני פשוט לא מסוגל להניח את האצבע במדויק על מה שמפריע לי אצלו. מה דעתכם? כמה לברון באמת גדול וכמה גדול הוא עוד יהיה? והאם גם אתם שותפים לתחושה שלי שבכל זאת משהו אצלו מאוד מקשה על האוהדים להתחבר אליו, או שאני סתם נטפל אליו?

o f r o n

New member
לברון שחקן ענק

יכולת החדירה שלו והכוח שלו פשוט מדהימים אותי כל פעם מחדש. אבל לפי דעתי לג'יימס יש שני חסרונות מאוד בולטים שמבדילים אותו מהגדולים באמת: 1. קליעה מ-3 ומחצי מרחק: החדירות של ג'יימס זה הנשק ההתקפי הכי יעיל כיום בNBA, אבל זה הופך את המשחק שלו ליותר מדי חד גוני, אם לברון רוצה טבעת הוא חייב גם לפתח את הקליעה שלו, שלא לדבר על אחוזי העונשין שלו שעומדים על 70 ממוצע קריירה. 2. לפי דעתי כוכב לא רק נמדד בכמה נקודות הוא קולע אלא גם (ובעיקר) בכמה הוא משפר את השחקנים שלידו, ובתחום הזה לברון הוא האנטי-תזה של כוכב, לארי יוז היה פעם שחקן של 20+ PPG, העונה הוא עומד על 10.6, לפי דעתי גם אילגאוסקאס וגודן מסוגלים לתת הרבה יותר ממש שהם נותנים. עד שלברון לא ישפר את שתי הנקודות האלה לפי דעתי אי אפשר להגיד את השם שלו באותה נשימה עם מייקל ג'ורדן, לארי בירד ומג'יק ג'ונסון.

לדעתי ללברון חסר את החן שהיה לקודמיו

זה נושא קצת בעייתי להסבר. לברון עושה הכל מצויין, אבל חסר לו את הסטייל שיהפוך את זה למשהו בלתי נתפס. אני התחלתי לעקוב אחרי ה-NBA בערך בגיל 13, ג'ורדן עדיין היה צעיר, עדיין בלי טבעת, עדיין חיכה לרגע שהוא יוכל לקחת את הקבוצה עד הסוף (די דומה למה שלברון היום).מהיום שבו אני התחלתי לראות NBA ג'ורדן שידר איזה סטייל בלתי נתפס. הקלטות של ג'ורדן שהגיעו לארץ, נשחקו עד דק מרוב צפיות בהן. הוא שידר איזה משהו אלוהי, שכולם חלמו להיות. כשהיינו משחקים בשכונה, כולם היו מושכים את המכנס למטה, כולם הוציאו לשון החוצה וכל מי שהיה לו כסף קנה נייקי אייר ג'ורדן. ג'ורדן שידר איזה משהו מושלם, הוא היה הכי טוב, הוא היה הכי יפה, הוא היה הכי חכם והוא דברים שאף אחד לא עשה לפניו ועשה את בצורה ובחן שגם אף אחד לא יעשה אחריו, כי אלוהים יש רק אחד. ללברון חסר את הסטייל הזה, הוא יכול לעשות הכל, אבל המשחק שלו משדר אגרסיביות ולא סטייל ובטח לא משהו קסום. הוא גדול חזק ודי מכוער עם לסת ענקית, לא דמות מושלמת כמו ג'ורדן שכולנו רצינו להיות (הפעם הראשונה שגילחתי את הראש היתה בגלל ג'ורדן). אלא אם כן תבוא איזה פציעה או שערוריה שקשורה אליו, לברון כנראה ירשם בהיסטוריה כאחד מגדולי השחקנים אי פעם, אבל אני לא רואה אותו מצליח להעביר את הקסם שהגדול מכולם העביר בזמן שהוא שיחק (דיברתי רק על ג'ורדן אבל זה נכון גם בהשוואה למג'יק והקסם שהוא העביר כשחקן) .

Puskas

New member
דווקא לא מסכים..

ראיתי מס' תוכניות TV שלברון הופיע בהם והוא היה גם לדעתי בסטרדיי נייט לייב...שמע הוא מותק והוא סמל בארה"ב היום... למשל..משהו שהוא אמר בתוכנית שהוא סוג של הנחה.. "אני לברון ג'יימס מהקליבלנד קאבס ושנה שעברה שיחקנו בגמר הפלייאוף נגד הספרס..למי מכם שלא מבינים בכדורסל או שלא ראו ת'משחקים ולא יודעים מה נגמר אז אני יעדכן שדרסנו אותם 4-0 סוויפ..ולאלה מכם שכן עוקבים וכן ראו....shut up!" חח מבין? יש לו הומור והוא סוחף את מי שמסביבו..ועל היכולת כשחקן אין עוררין...להוביל את הקאבס לגמר הNBA זה לא פחות גדול ואולי יותר גדול משיקגו האפורה שג'ורדן הוביל לגמר NBA... לברון היה רוצח בשביל איזה פיפן או רודמן או קוקוץ' בקבוצה שלו... אז אני חושב שללברון יש את החן הזה והוא גם שחקן ענק ולכן יש לו פוטנציאל להיות יותר גדול ממייקל גם בשיווק ומסחור..

tristan79

New member
לברון יותר טוב ממייקל ג'ורדן

ועכשיו אחרי שעיצבנתי את ניר ניגש לנושא...
רובנו גדלנו על ג'ורדן, מג'יק ובירד שמלבד היותם שחקני כדורסל אדירים הם גם היו אנשים עם מקדם LIKEABILTY וכריזמה בשמיים, ויש משהו קצת לא פיירי בלהשוות כל שחקן אחר אליהם. מעבר לכך אני חושב שאפשר (כמו תמיד) להאשים פה את התקשורת - דווקא בגלל החשיפה המאסיבית וההזדמנות של הקהל לראות את השחקנים האלו מדי יום (חס וחלילה לא בארץ, אבל באופן כללי) אני מניח שיש כיום יותר רתיעה של השחקנים מהתקשורת ומחשיפה עצמית. חוץ מזה הנהלת הNBA עושה כמיטב יכולתה להכשיר את השחקנים הצעירים להתמודד עם התקשורת ועם הפרסום כך שאנחנו מקבלים חבר'ה שמתראיינים בצורה מאוד נוסחאתית וקלישאתית, הצצות מבוימות מראש אל מאחורי הקלעים ובעצם הפעמים היחידות כמעט שאפשר לחדור מבעד למסיכה הזו קורים ברגעים לא נעימים (איזה אגרוף ששולח כרמלו אנתוני לדוגמא). אבל זה עדיין מוקדם מכדי לשפוט את האימפקט של לברון ושות' - חלק מהשחקנים "משתחררים" עם השנים ואז באמת אפשר להעריך אותם גם מעבר לסטטיסטיקות (הראיון המשולש של פירס, אלן וגארנט בתחילת העונה היה דבר שלא זכור לי שאי פעם ראיתי את אחד מהם מתראיין כך בעבר). מה שכן, עם כל ההצלחה שלו והדברים המרשימים שהוא עשה (לקחת את פלייאוף המזרח פחות או יותר לבד, בשנה שעברה) באמת עדיין חסר לי איזה "רגע מגדיר" שלו - יש לו את הקטע הזה של העפת הטלק לפני המשחק, ויש לו את סלי הנצחון החשובים שלא לדבר על "סתם" סלי היילייט, אבל היה יכול להיות טוב לראות אותו עושה משהו שחורג מהתבנית הקבועה, רק כדי להוכיח שיש אישיות מאחורי השחקן. וזה דבר שצריך לעשות אותו פעם אחת, בבמה המתאימה וזה "נדבק" והופך להיות האופן שבו זוכרים אותך תמיד (ואם אתם חושבים שאקט מקרי אחד לא ישאיר כזה חותם תשאלו את כריס וובר מה חושב על בקשת הטיים-אאוט שלא היה בגמר ה NCAA ותדמית ה"לוזר" שלו...) מבחינת המספרים אין ספק שכל עוד לא יקרה משהו חריג, לברון הולך להשאיר חותם רציני על הליגה. בינתיים הוא עושה דברים מדהימים לבד ואם וכאשר יזדמן לו לעשות זאת עם קבוצה מסביבו אז יש סיכוי טוב שגם ברמת ההישגים הקבוצתיים הוא יספק את הסחורה, אבל זה לא דיון שעוסק בכדורסל אלא בשיווק...

OrEl74

Well-known member
מנהל
זה שאתה אדום לא מעניק לך חסינות חסימה

אני מניח שמוקדם לשפוט אותו, בסה"כ יש לו עוד קריירה מאוד ארוכה לפניו. אבל בכל זאת, ג'ורדן כבר בעונתו השלישית השאיר את חותמו והיה משהו שאיפיין אותו כהגדרתך וזאת היכולת להגיע למשחקים גדולים, ע"ע משחק 63 הנקודות מול בוסטון בפלייאוף. אפילו קובי כשחקן צעיר שחסה בצילו של שאק השאיר את חותמו בזכות היכולת שלו ברגעי הקלאץ'. אבל זה לא רק העניין הזה. כשמסתכלים על השחקנים האלה יש סוג של "חשמל" שמרתק אותך למשחק ובמקרה של לברון זה פשוט לא קורה (לפחות אצלי) וכפי שכבר ציינתי אני אפילו לא יכול להסביר למה. משהו במשחק שלו פשוט לא עושה לי את זה ולמרות שאני באמת משתדל (מגוחך להגיד את זה אהה?) אני לא מצליח להתחבר אליו. בלבלתי את עצמי

HisAirness

New member
לברון..

לברון לדעתי אחת החידות ב-NBA , כלומר הוא קולע ממוצע של 30 נק' כל לילה ועדיין חסר משהו... כמו שניר אמר גם אני מרגיש את זה כאילו אתה יודע שהוא טוב אבל זה לא זה, זה לא החומר שממנו בנויים אגדות. חס וחלילה אני לא אומר שלברון הוא לא טוב שלא תבינו אותי לא נכון, הצעד הראשון שלו זה הצעד הראשון הכי טוב שהיה בהיסטוריה של ה-NBA אבל זאת גם אחת הבעיות הצעד הראשון זה כל מה שיש לו, נכון מדי פעם הוא יקלע כמה שלשות אבל חוץ מזה, כלום! לברון הוא טוב אפילו מפחיד כמה שהוא טוב לגילו(אתה יכול לדמיין את זה הוא רק בן 23) אבל הוא "רק" טוב ואילו למייקל יש את הניצוץ הזה של הגאונות שאתה יודע שלא משנה מה תעשה לא משנה כמה תפיל, תשבור, תרסק אותו הוא עדיין יעמוד עם הלשון שלו והחיוך הכריזמתי. ולכן לדעתי גם אנשים לא מתחברים ללברון כי "הוא לא כל יכול" כמו הגדולים באמת, הוא "רק" בן אדם, ומייקל...מייקל א-ל-ו-ה-י-ם!!!

QuickSilverAviv

New member
ללברון לא היו רגעים מכריעים שנזכור?!

מה עם טריפל-דאבל במשחק הראשון בפלייאוף? מה עם הדאנק על הפרצוף של ראשיד(להזכירם, ה-תמנון של ה-NBA) במשחק הרביעי(או השלישי, אני לא זוכר), בסדרת גמר המזרח של שנה שעברה? ואיך אפשר לשכוח את הפאקינג 48 נקודות בפאלאס על הפיסטונס במשחק 6 של גמר המערב, כולל כל ה-23 הנק' האחרונות של הקבוצה שלו, וסל ניצחון ענק(הוא הגיע ללייאפ אחרי שהוא זינק בערך מקו העונשין, מקו העונשין!)???? אלה רגעים שאנשים לא יישכחו הרבה זמן. בעוד 20 שנה, על ידברו בתור ההיסטוריה של אחד מהשחקנים הגדולים ביותר ב-NBA לדורותיו. למה לאנשים קשה להתחבר אליו? משתי סיבות: 1) קשה לקלוט כמה השחקנים מסביבו עלובים. יצא לי לראות את הקאבס כמה פעמים השנה, ובאמת זה עצוב. יש שני נגרים בעמדה 4 שכדורסל זה בשבילם רק בגלל המסה והגובה, יש את Z שאין לו ניתור והוא יום אסל יום בסל(ומשחקים בשבילו הרבה), יוז הוא חושך(צל חיוור של מה שהוא היה בוויזארדס, והוא מקבל בקליבלנד הרבה הרבה יותר כדור והזדמנויות, הוא פשוט חושך), ובובי הוא נחמד, אבל צעיר עם ידית ותו לא. 2) "אף אחד לא אוהב את גוליית" - ווילט צ'מברליין. לברון, למרות שהוא לא סנטר אימתני ולא טוחן שחקנים מתחת לסל, הוא המפלצת של ה-NBA של היום. מדובר על 120 ק"ג שנפרשים על 2.06, עם אתלטיות חולנית ומבנה של טנק. הוא משחק מאוד פיזי, מאוד אגרסיבי, אין לו ג'אמפ יפה או נקי, ולמרות שהוא מפתח קליעה מבחוץ הנשק העיקרי שלו הוא עדיין היכולת להגיע מתי שהוא רוצה לטבעת, פחות בגלל יכולת שליטה בכדור וניתור(כמו שג'ורדן הצעיר היה עושה), אלא בעיקר בעזרת כח אדיר ברגליים(שמאפשר לו למנוע משחקנים להפריע לו לזרוק) ובידיים(שמאפשר לו לזרוק מתי שהוא רוצה בשעה שבה הוא נמצא באוויר). זה פחות יפה, זה פחות מושך, זה פחות מוכר ואנשים פחות מתחברים לזה, אבל זה מנצל את היתרונות שלו וזה יעיל לא פחות.

yuvalgolanorgil

New member
אם כבר הולכים...

אם כבר הולכים על הקונספציה של ג'ורדן את פיפן- ומנסים להתחקות אחריה אז לדעתי לברון הוא הפיפן ויש למצוא לידו איזה שחקן שלא מזכיר את פיפן אלא יותר את ג'ורדן ולכן שחקנים כמו ברנדון רוי הם היעד ולא שחקנים כמו ג'וש האוורד(פיפנים) וכו'... אולי אנתוני פארקר יכול לעזור כאן במשהו...

עם כל הכבוד ללברון

הוא עוד לא שם. נכון להיום הוא בין השחקנים הטובים ביותר בליגה, אבל לא הטוב ביותר. אילו היינו עושים היום דראפט <B>לעונה אחת בלבד<B/> הרבה מנהלים ומאמנים היו מוותרים עליו בבחירה ראשונה כדי לקבל גארנט, דאנקן או קובי. פוטנציאלית, לברון יכול להיות ענק. ושיפסיקו להגיד שאין לו שחקני משנה מספיק טובים - הקאבס של היום ללא לברון היו אוכלים את החברים שהיו למייקל ב-91. פיפן של 91 היה טוב, אבל עוד לא סופרסטאר וחות ממנו היתה קבוצה מאוד בינונית. זי שווה כמו 4 קארטרייטים והוראס גראנט לא היה ברמה של גודן. אולי של ורז'או.

קינג גיימס

לברון עדיין צעיר, לכן אין מה להשוות עדיין משום בחינה לשחקני עבר, כולל כמה הוא סוחף. הוא צריך קודם לקחת אליפות. מצטער, אותי מייקל לא סחף עד האליפות הראשונה שלו, ואחר כך בדרך כלל רציתי שיפסיד
(חילול הקודש?) אבל אין ספק, הוא היא מגנט. מבחינת נתונים, המלך עושה דברים שאף אחד לא עשה בגילו. מג'יק נגיד לקח אליפות אבל בא לקבוצה מוכנה. לברון זה כמו מראדונה של 86. לבד מוקף בחוטבי עצים. מדובר כאן באחד הכשרונות הגדולים ביותר שצמחו ב*ספורט* מאז ומעולם. לאן זה יתפתח אני לא יודע, הנבואה ניתנה לראשיד. אם גם אחרי אותו משחק אגדי על דטרויט אשתקד יש לאנשים ספקות, אז פשוט יש בהם התנגדות פנימית לתופעה שמאיימת על הזכרונות שלהם(?) לברון גם לא צריך להתנצל על מה שהטבע נתן לו, הגוף שלו הוא חיבור של ג'ורדן עם מג'יק. ברור שהוא ינצל את הכוח שלו לנקודות קלות כשצריך. מבחינת הראש עדיין לא ברור כמה הוא ישתלט על משחקים לאורך זמן כמו הגדולים ביותר. כבר יש לו כמה רגעי פלייאוף מגדירי קריירה, כמו שהיו לגורדן בדרכו לטופ. אני לא רואה איפה הבעיה. בכל אופן, אני כן מתחבר אליו (ובכלל לא לקליבלנד). הבעיה היחידה היא שהוא צפוי לשחק בפלייאוף נגד דטרויט בשנים הקרובות

cache

New member
ג'ורדן-מג'יק-לברון: הפרשנות שלי (ותגובות לעונ

אחד המשפטים השכיחים ביותר כשמדברים על מייקל ג'ורדן ועל יורשיו הוא: "אבל לג'ורדן היה את פיפן" או "תן ללברון שחקן כמו פיפן...". כל הזמן עוסקים בהשוואות כשלפעמים שוכחים את התמונה המקורית. כשמדברים על היכולת של שחקן גדול להפוך את הסובבים אותו לטובים יותר, לגדולים יותר, פיפן לטעמי הוא הדוגמא הקלאסית לכך. פיפן לא בא לשיקאגו ככוב על האמור לעזור לג'ורדן, הוא הפך לכזה בעקבות האימונים והמחשקים לצד ג'ורדן, אני לא רוצה לקחת כלום מפיפן עצמו, אבל אין ספק שהמשחק לצד ג'ורדן הוציא ממנו את הטוב ביותר. כפיפן עזב, או אפילו קודם לכן, כשג'ורדן פרש, יצאו מפיפן דברים לא טובים, כשהשיא היה הסירוב שלו לעלות למגרש במשחק הפלייאוף נגד הניקס, כשפיל ג'קסון שירטט תרגיל שבסופו קוקוץ ולא פיפן יקח את הזריקה המכריעה. השקנים ששיקאגו רחשו היו תמיד רול פליירס משלימים ולא כוכבים, הכוכב האמיתי שלהם נוצר וגדל לצידו ובחסותו של מייקל. לגבי הגיל, נכון לברון צעיר, אין טעם להשוות אותו לגדולים ביותר בגיל כה צעיר, במיוחד כשאין לו עוד תואר. מג'יק אגב, בגיל צעיר יותר כבר זכה באם-וי-פי של סדרת הגמר , כאשר הוא הוביל את הלייקרס לניצחון על הפייבוריטית הגדולה (פילי) בחוץ, כשג'אבר (השחקן המצטיין שלהם) נפצע ומג'יק משחק את משחק מספר שש כמחליפו בעמדת הסנטר. השאר ידוע, 42 נק 16 אס ו-8 רב אם אינני טועה. אגב, כשמג'יק עבר לליקרס הם לא היו קבוצה גדולה. מגי'ק הוביל את הלייקרס עם חיוך גדול למצלמות ושימחת חיים שכמוה לא הייתה בליגה על המגרש, השאוטיים היפנט את העולם, בייחוד כשממול הופיע בירד הלבן והראה מה קשיחות וחוכמה יכולה לעשות כשהיא פוגשת בזוהר. ג'ורדן שהגיע אחריהם הכיל בעצם את השליוב של השתיים, במייקל היה קמת ממג'יק וקצת מבירד, הנתונים הפיזיים שלו, היכולות האתלטיות שלו, הביאו את אותם יכולת לרמה של אומנות. מייקל התחיל לשוטט באוויר, לאחר מכן למד לחתוך הגנות, ההגנה לא איחרה לבוא, לאחר מכן היכולת לקלוע מחוץ לקשת, פיתוח הפיידאווי ג'אמפ שוט לרמה של שלמות, ולבסוף האופי והרצון הבלתי נכנע והבלתי מתפשר שהוביל לשישה זכיות בלי אף הפסד בסדרת גמר. מייקל התפתח, זו גדולתו, מייקל של תחילת הקריירה אינו מייקל של סוף הקריירה. מייקל הוא מותג שגדולתו פורצת את גבולות מגרש הכדורסל, הריק שהוא השאיר עם פרישותו הוא המחיר של ההשוואת הבלתי פוסקות שנאלצים קובי ולברון לעבור. לברון עוד מימי התיכון מסומן כדבר הגדול הבא, בזכותו העבירו לראשונה בארה''ב את משחקי התיכון (לא המכללות, התיכון) בשידור ישיר מחוף לחוף, הכל על מנת לראות את התופעה הבאה בעולם הכדורסל. ביננו, למי שיצא לו לראות את לברון משחק בתיכון ואת לברון משחק היום, פחות או יותר אותו שחקן. ללברון יש עוד המון מה לשפר, הדרייב שלו לנציחון לא נראה חזק מספיק, היכולת שלו לשלוט במשחק לוקה עוד בחסר, ההגנה רשלנית, הקליעה מבחות לוקה בחסר, ויכולת הפייד אווי אינה בשיאה, אך מנגד יש לו המון המון ייתרונות ומעלות. אחת הבעיות המרכזיות של לברון כפי שציינו היא האופי, יש אופו, אין אופי? מייקל לא רק בנה את המשחק שלו אלא גם את האופי שלו, אותו אופי שנבנה בעקבות קבלת הפנים הקשה של אייזאה ומגיק ואין ספור ההפסדים לבד בוייס של אייזאה (דיטרויט). שנה אחר שנה ג'ורדן הפסיד כשדיטרויט מוכיחים שאפשר לעצור את הפנומן עם מרביצים לו (בערך מה שבוסטון ניסו לעשות לליקרס בשנות ה-80). ג'ורדן חזר רעב יותר ונחוש יותר כל שנה, עד שהביס את הפיסטונס 4-0 ודהר לתואר כשבגמר הוא מנצח את הלייקרס של מג'יק. האם אצל לברון רואים את אותו הדחף, את אותו הרעב? האם לברון נראה השנה רעב יותר בעקבות התבוסה בגמר אשתקד? האם הוא באמת נתן את כולו? האם הוא ימות על המגרש בשביל הניצחון? האם הוא מראה אמוציות? המון שאלות עדיין פתוחות. אני מניח שהעתיד יהיה החכם מכולם.

HisAirness

New member
כל מילה זהב! לא הייתי מתנסח טוב יותר!../images/Emo45.gif

וגם כן הזכרת לי נושא מאוד חשוב, לברון עכשיו טוב בגלל המסה הפיזית שלו ובגלל שאין שום דבר ביקום הזה שיכול לעצור אותו הכל טוב ויפה ואני לא מאשים אותו על זה אבל השאלה שלי היא האם הוא יהיה גם טוב עוד 10 שנים, כאשר הגוף שלו כבר לא יהיה כזה מהיר כמו בעבר ולא יהיה חזק כמו בעבר. הגדולה של מייקל היא שגם אחרי שהוא עבר את שיאו מבחינה גופנית הוא המשיך להתפתח מנטלית ואיך לא שיפר הוא גם את הקליעה שלו (בקפיצה לאחור) לרמות של שלמות, אף אחד לא יכל לעצור את זה כלומר לא משנה כמה זמן עבר הוא נישאר עדיין כלי נשק מאוד מאוד מסוכן גם כשהוא היה צעיר וגם כשהוא "הזדקן" ואני חושב שזה הכי טוב מתבטא בממוצע הנקודות המפלצתי שלו 30 נ'ק !! האם גם לברון יכול לעשות את זה?!? האם אתם מאמינים שלברון עדיין יקלע 30 נקודות למשחק בלי המסה שלו!??! אני לפחות בספק...

משמך אני מבין שאתה אוהד של ג'ורדן

ואין סיבה בעצם שלא לאהוב את ג'ורדן. הוא הגדול מכולם. זהו, סגרנו את הנושא עכשיו בוא נעבור ללברון הוא לא אמור לקלוע 30 כל משחק. תחשוב על מג'יק, או סטוקטון בזקנתו, או קיד שממשיך עם טריפל דאבלים חזק גם העונה. לברון הוא לא סקורר טהור, כמו קובי למשל, כמו אייברסון. האפקט שלו על הקבוצה לא אמור להיות 35 נקודות כל משחק פלייאוף כמו שמייקל עשה זמן רב. הוא אמור לגרום לכל הקבוצה לשחק טוב יותר, להשתלט על המשחק בסוף, ולהביא מספרים של טריפל דאבל פחות או יותר (מה שמייקל לא עשה, כי הוא בעיקר היה סקורר). הוא חצי-רכז. ותוחלת החיים של רכזים ארוכה יותר. מבחינתי על זה הוא יישפט, ולא על נקודות למשחק. עכשיו יש לו עשר שנים לפתח רפרטואר התקפי מגוון יותר, ולהביא סביבו שחקנים טובים יותר. שחקנים שלא יאלצו אותו לקלוע כל כך הרבה, ולשחק כל כך הרבה דקות, אלא דווקא יביאו אותו ל20 אסיסטים לפעמים, כי הם קולעים! את ההשוואה שלך צריך לעשות על קובי, מה הוא יעשה עוד כמה שנים, ואיך הוא ישמור על יכולת הקליעה שלו. קובי, אגב, לפני כמה שנים פיתח את הזריקה מבחוץ שלו לרמה גבוהה מאוד, וכבר מוכן לגיל המעבר

cache

New member
המרכיב המנצח- ניצחונות

לטענתך לברון- אמור לגרום לכל הקבוצה לשחק טוב יותר, להשתלט על המשחק ולהביא מספרים- האם זה לא תפקידו של כל כוכב על? במה שונה ג'ודרן ומג'יק, ברור שמייקל ילקע יותר, מג'יק ימסור יותר ולברון יאסוף יותר ריבואנדים, אבל שכחת את הפרט החשוב מכל, האם הוא ינצח? החוכמה להביא את כל מה שאמרת ברגעי האמת ועל כך הוא ישפט. במדיה ולברון לא יזכה בכמה תארים, הוא לעולם לא יוכל להיות ממוקם אם הגדולים באמת. לקובי אגב יש פיידאויי שמבטיח לו צבירת נקודות גם בגילו המופלג (בדומה למייקל).

אה ברור, נצחונות זה אלף בית

אם עוד עשר שנים לברון עדיין יהיה באותו מקום מבחינת נצחונות ותארים, חבלז על הזמז
הוא יישב על הספסל לצד סטוקטון וקיד, בלי תירוצים חלק מהעניין הוא גם הבנת הליגה ומהלך הקריירה גארנט הבין מאוד מאוחר שהוא צריך לצאת ממינאפוליס הקפואה קליבלנד היחסית קטנה עשויה להיות אותה מלכודת בדיוק מכיוון שהוא צעיר, עדיין אפשר להשתמש בתירוץ הזה של מאמן, שחקנים, הנהלה, שופטים, מזג אוויר...

משהו אחד יש לי להגיד בנושא

מוקדם עדיין לשפוט את לברון. נחזור לנושא בעוד 10 שנים. אני צריך להזכיר כמה זמן לקח לג'ורדן להשיג את הטבעת הראשונה שלו? וזה לא שלפני זה הוא לא היה פנומן. אז תנו ללברון ולהשוואות את הזמן המגיע להן.

אני חושב שהבעיה היא בשיווק ובנו

בוא נתחיל בנו. כשאני ואתה התחלנו לראות NBA, ג'ורדן היה משהו ראשוני. לא שמענו ולא ראינו את וילט לפניו, לא ראינו את ד"ר ג'יי. היה שם משהו שאי אפשר היה להסביר. שחקן כדורסל, עם יכולות תעופה, ומבט של רצח בעיניים. מבחינתי לפחות זה היה פשוט זה. לא היה כמוהו ולא יהיה כמוהו. אלא שהליגה והשיווק של הליגה סירבו להרפות. וכל דבר שידע להטביע שווק כג'ורדן הבא. החל מהרולד מיינור (לזקנים שבינינו הוא זכור מהמכללות) שכונה בייבי ג'ורדן, וכלה בקובי ברייאנט ולברון ג'יימס. וזו פשוט פחיתות כבוד. האמריקאים אוהבים להשוות את הגיבורים שלהם, אבל הגיבור הופך לגיבור רק כשהוא עומד בזכות עצמו. לברון כבר עומד בזכות עצמו, אבל עוד לפני שהוא דרך על הפרקט הוא שווק כג'ורדן הבא. רובנו ציפינו להתאכזב. אנחנו עדיין מצפים, כי האכילו אותנו מרורים עם ההשוואות הטפשיות האלו. העובדה שההישגים של לברון גדולים מההישגים של ג'ורדן לגילו (בחלק מהמקרים) לא משנה כבר. אני אישיתי רוצה שיניחו את ג'ורדן הכדורסלן על משכבו בשלום ויתנו לי להנות מכדורסל בלי לקפוץ להשוואה הזאת. קח למשל את משחק מספר 5 של הקאבס מול דטרויט. כולם הללו (כולל אותי), אבל כשהוא הולך ועף בסוויפ בגמר מה זה שווה? וחוץ מזה, ישר הולכים להשוואה, כמה משחקי גמר פלייאוף כאלה היו לג'ורדן? עשרות. אז על משחק אחד שלא הביא אליפות מזה מתלהבים (ומייד לברון ככדורסלן מוחמץ, ומוגדר כלא זה, ליד)? עכשיו, קח ליגה שיש בא כוכב על אחד ברור, כמו מייקל. וקח את הליגה היום שבה יש לך כל כך הרבה שחקנים שמקבלים משכורת מקסימום, כל שחקן חושב שהוא הסופרסטאר הכי גדול שדרך על הפרקט, ולכל שחקן כמובן יש את האוהדים שלו. אז הליגה דוחפת לך את לברון עמוק בצוואר, אבל יש כאלה שיעדיפו את כרמלו, יש כאלה שיעדיפו את מקגריידי, יש כאלה שיעדיפו את וייד, וכמובן, קובי. ולא רק את מה שיש דוחפים לך, גם את הדבר הבא (לברון שווק הרבה לפני שהגיע לליגה, כך גם כרמלו, דוראנט, אודן) ולא נותנים לנו להינות מהדבר הנוכחי, זה הולך להיות תמיד ליד. אני חושב שזו גם הסיבה שוייד, בוש, פול, דרון, רוי ועוד, יותר אהודים. לא פמפמו אותם כמו סמים עד שיצאו לנו מכל החורים. הם פשוט היו הפתעה מאוד מאוד נעימה. זה כבר נהיה שיווק ולא כדורסל ( ואנחנו בסך הכל רוצים כדורסל) אז נכון שג'ורדן הוא זה שפתח את השער עם חוזה המליונים שלו בנייק, אבל אצל ג'ורדן הכדורסל היה תמיד במקום הראשון, והיו לו רק שני דברים בראש : נצחון ונצחון. היום השחקנים נהפכו לסלבריטאים שכל אחד מהם יש תעסוקות נוספות. שאקיל אוניל משחק בסרטים, מוציא דיסקים ושוטר לעת מצוא. לברון ג'יימס פותח את SNL, ועושה עוד דברים, שחקנים של אינדיאנה יורים על אנשים, רון רון מרביץ לאשתו ועוד. הכדורסל נהפך אצלם לעבודה, בעוד אצל ג'ורדן הוא היה קריירה. כשג'ורדן השתעמם הוא פשוט קם והלך. וכשחזר לו הרעב הוא חזר. העניין הוא שכשהוא שיחק כדורסל הוא היה עסוק בכדורסל. קארטר למשל משתעמם כבר שנים, אבל עדיין מגיע לאסוף את צ'ק המליונים שלו כל חודש. ובסופו של דבר אין מה לעשות. כשיש לך גיבור בתור ילד, זה לעולם לא יהיה כמו גיבור בתור מבוגר. התום שבו אתה מסתכל עליו, הראשוניות, זה בלתי ניתן לחיקוי. זה בלתי ניתן להשוואה. בגלל זה דווקא אלו שמצטרפים לליגה היום לא מבינים מה הפאס על ג'ורדן כשיש לברון, כשאני לא הבנתי מה הפאס על בירד כשיש ג'ורדן. ככה זה. אנשים וגם אגדות נשכחות. בשבילי ובשבילך לא יהיה עוד כמו ג'ורדן, וכל דור חדש שמצטרף לליגה משכיח את דמותו קצת יותר. את זה השיווק של הליגה לא מבין, וממשיך לפמפם לנו את חיקויי ג'ורדן העלובים, שמין הסתם בקרוב יהפכו לחיקויי קובי ולברון.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא השוותי אותו לג'ורדן

ולרגע לא אמרתי שלברון לא שחקן טוב ואף הדגשתי שלא רק שהוא טוב אלה הוא אחד מהשלושה הכי טובים היום בליגה. הבעיה שלי עם לברון היא משהו שאני לא יכול להגדיר. בעוד שתמיד ידעתי למה אני לא אוהב את קובי (הג'ורדן וונבי הזה) במקרה של לברון אין משהו שאני יכול להניח עליו את האצבע. וזה לא שאני לא אוהב אותו כשחקן אבל פשוט משהו בו מאוד מקשה לי להתחבר אליו כמו שאני מתחבר לגארנט למשל או אפיעלו לקובי. כאילו שיש בו איזה משהו אנמי כזה... כבר אמרתי שאני לא יודע להסביר את זה?

למעלה