הקפצה

silverhawk

New member
אני מניח שפה את גולשת כבר

לתחום ההגדרה. אילו תכנים מדחיק תת המודע בצורה כה קיצונית עד שהתמודדות מולם עשויה להזיק?

Lir האחת

New member
ממ

למשל, משאלות ודחפים אסורים שהיו לך בילדות ועצם המחשבה עליהם עוררה בך חרדה, והם נדחקו אל התת מודע..

silverhawk

New member
ואת חושבת שפגישה בהם תגרום

להלם כה רציני עד לרמה של פגיעה ממשית? קצת קשה לי להאמין בזה.

די, די לקשקש

אין שום משמעות למילה "הופרכו" כשמדובר על תיאוריות פסיכולוגיות.

silverhawk

New member
בגלל שאין שחור ולבן

ואין תשובה ודאית? האם אין תיאוריות בתחום הפסיכולוגיה שאוששו, ולעומתן תיאוריות שהוכחו כלא נכונות?

Shohi

New member
דעתי

את התאוריה של פרויד את הסברת בצורה טובה אבל ישנו אי דיוק קטן... לא כל חלום שלך מגיע מהתת מודע! הסתמי (האיד) הוא התת מודע של האדם. הוא יכול לעלות בחלומות, היפנוזות ודברים כאלו- אבל הוא לא עולה בכל חלום! לפעמים את באמת חוולמת חלומות תמימים. המקרים הנדירים יותר הם כאשר האדם חולם על התת מודע שלו ומעלה את החרדות והפחדים לידי ביטוי. על כן בחלום צלול אין שום דבר מהתת מודע

Bluescale

New member
מצדיק את אשר את אומרת

זה נכון מאוד וגם התת-מודע זה לא ר ק פחדים שנדחקו תת-מודע זה BANK של זיכרון ש"נהדף" למטה מרוב נתונים חדשים שהגיעיו מלמעלה. תביטו בספרון שלי בסכימטיקה - www.geocities.com/seodam2000 פבל.

Lir האחת

New member
תת מודע?

"הלא מודע מכיל את התכנים שהאדם אינו יודע על קיומם, משום שאילו היה ער לקיומם, הוא היה חווה חרדה עזה " זה על פי התיאוריה של פרויד לפחות.

Lir האחת

New member
...

אני מסכימה עם זה שלא כל חלום מבטא את מה שקיים בתת מודע, נשמע הגיוני. אבל יש שני דברים שמעניינים אותי, מהיכן המידע שרק במקרים נדירים חולמים על תכנים מהתת מודע? ואיך הסקת מזה שלחלום צלול אין שום דבר מהתת מודע?

Bluescale

New member
אההה... תיקון טעויות

החלום מורכב מתמונות/הרגשות/זכרונות רנדומאליים שנשלפים מהתת-מודע וזיכרון קצר טווח-ארוך טווח והאיזור האפור של הזיכרון. רוב המוח פועל על התת-מודע ולא מודע נכון? ולכן רוב חלומותינו נוצרים משם. חלום צלול הוא חלום שבו ישנו שיתוף בין המודע לתת-מודע - מנסיון אישי וממחקרים שביצעתי אם עצמי ועם סובבי. מעוניינת לקרוא על כך? הלינק מלמעלה. פבל

silverhawk

New member
מסכים

וגם אני חולק על הקביעה שאין בחלום מן התת מודע (וזה עניין ודאי...).

TFlash

New member
כוחו של תת המודע

מישהו קרא את הספר ? אני עכשיו התחלתי ... בינתיים ספר נחמד מאוד ומעניין אבל יש בו יותר מדי תפיסה רוחנית שאני ממש לא מאמין בה.. כל התפיסה של המחבר מאוד נשמעת לי וזאת התפיסה שלי בערך (תחשוב טוב, ויהיה טוב - בקיצור) אבל כותבים בספר שהתפקיד הראשון של התת מודע זה להיות אחראי על תפקוד הגוף שלנו, הכליות הלב הריאות ועוד מיליון דברים. התת מודע שלנו לא מורכב אך ורק מפחדים או זיכרונות.. אני מדבר על דברים יותר מורכבים... כמו שאתה מזהה מישהו מאחורה ממרחק יחסית גדול.. למה זה ? זיכרונות של ההליכה שלו, של שפת הגוף שלו, של הצבעים שלו של ההתנהגות שלו.. כל זה נמצא בתת מודע ועוזר לך לזהות אנשים מרחוק עובדה שמכונה לא מסוגלת לעשות את זה. זה גם עוד אלף ואחד הרגלים... התת מודע שלנו מתמקד בכל התמונה שאנחנו רואים בכל רגע נתון וקולט זיליון דברים ברגע דברים קטנים שבכלל לא ידענו שהם קיימים.. שמעתם על השיטה שאפשר לקרוא מיליון מילים בדקה בעזרת הכוח של התת מודע ? אם תרצו יש לי קישור. לפי דעתי, כל תוכנו של החלום נבנה מהתת מודע, מופיעים בחלום רק דברים שנמצאים בתת מודע (כנראה) בדרך כלל לא תמצא את עצמך עושה פעולה חדשה או מתנהג בצורה שאפעם לא התנהגת. בכל אופן זאת רק דעתי כמישהו שמתעניין..

Lir האחת

New member
מה קשור?

לזהות מישהו ממרחק גדול? זה קשור לתהליך זיכרון פשוט. אתה מנסה להתאים את מה שאתה רואה מולך למה שקיים בזיכרון ארוך הטווח, חיפוש ושליפה. זה מערב תהליכי top-down ו- bottom-up. מה קשור התת מודע?

למעלה