הקפצה

עזורא

New member
עוזב את אירגון../images/Emo150.gifאולי.

יש לי שאלה (אבי 359 אל תענה בבקשה) מה קורה עם נכה רוצה לעזוב את האירגון האם הוא מפסיד משהו? האם מפסיד ותק או זכויות מיוחדות למינהן. למעט הביטוח הסיעודי שחייב לחול על כל חבר אירגון או באם יש לו הלוואה כמובן שצריך לחסלה. חוץ מיזה מה האירגון נותן לנו חוץ מהקיזוז החודשי?.מאוד מאוד מעניין אותיץ עזרא הסופר עכו

ברק 188

New member
הבלדה לעוזב האירגון-הוא עוד ישוב...

היי עזרוא אז נתחיל בכך שהוא מפסיד עזרה, "וחבר עזוב-רע" יעוץ ותמיכה,ולחץ במקומות שלפעמים לבד נתקעים (כמקום עבודה וכ'ו) עידכונים,...
ולפעמים גם עצבים (כן לא הכל חלק שם) אבל בשורה האחרונה ידידי מקצת ניסיון שעברתי =בכל זאת להשאר כל עוד אין תחליף אחר.

לעזוב או לא לעזוב

אז ראשית, נכון אין את הסיוע והגב של הארגון, ואחכ, אם תרצה יום אחד לחזור לשורות האירגון, תצטרך לשלם רטרו אקטיבית את תשלומי החבר של הארגון, ע"מ "שתקנה" את זכויותך חזרה (חלק מהתקנון של האירגון) וזה עשוי להיות לא ככ משתלם מבחינה רנטבילית, ועשוי לצאת שכרך בהפסדך. אולי תחסוך קצת הוצאות בכך שלא תצטרך לשלם את מיסי החבר שנהוגים בכל ארגון, אך לטווח הארוך לא בטוח שזה יהיה חסכון. לא תוכל לקבל הלוואות מהארגון, לא תוכל לקבל מילגות לימודים או מילגות יוצרים, לא תקבל סיוע ממשרדי המחוז לו הנך שייך, לא תקבלאת הביטוח הסיעודי, משפחתך לא תזכה לקבל את ביטוח החיים שלך (ח"ו במקרה של פטירה), במידה ויש לך מעל 35% לא תצא למישלחת לחו"ל, לא תצא לנופש באילת (אם האחוזים שלך תואמים את הזמנת המארח), והרשימה עוד ארוכה, והאמת.........אני בטוח שאתה מכיר את כולה,,,,,,,,

עזורא

New member
ושוב אני שואל../images/Emo150.gif

כל שאלתי בתימצות היתה האם יש מה שנקרא נכה ותיק שיש לו יותר זכויות באירגון מאשר נכה טירון. סליחה אה. איפה האירגון לי אין 35 % נכות יש 34% פחות אחד אז אני ליד הבאר ולא יכול לשתות ממנה מים משמע איני יכול לצאת למשלחת. נו טוב הייתי כבר מספר פעמים בארה"ב ובאירופה ועל חשבוני והיה מתוק. מה נותן הביטוח הסיעודי שמסתבר שהוא לא כל כך הי הי . עם נעשה חשבון קר ופשוט נגיד כל חודש אני משלם במספר עגול 50 שח" בשנה 600 ש"ח ב24 שנה סכ של 14.400 ש"ח זה נותן לי תעשו את החשבון כמה כרטיסי נסיעה לחו"ל משמע שעוד בהתחלה הייתי צריך להמנע להיות חבר באירגון ואולי הייתי חוסך את כספי .תתארו לכם כמה כספים נכנסים לקופה של האירגון שנראה לי שלא כל כך יוצאים ל....... אני כרגע אסיר של האירגון ל 4 שנים כי לקחתי הלוואה של 7000 ש"ח ומה עוד אחרי שישבו בוועדה שהסכימו לתת לי את כספי שלי. איני בא לכאן חלילה לירוק לבאר ששותה ממנה מים (כרגע)אך יש לי טעם קצת מריר בפה. הייתי רוצה אירגון שמלקק את הנכה ומיצגו בכל צעד שרק ירגיש טוב. זה שיש אחד כמו אבי אלברט בחיפה זה הזוטא שהאירגון הרוויח. אבי אלברט אל תיכעס עלי אבל אני המליץ בחום בפני חברים חדשים מלהימנע להיות חברים באירגון. סליחה אה. עזרא הסופר עכו

AVI359

New member
עזורא

עזרא שלום רב כמובן שלא נגמור כלום כאן בפורום מכובד זה. את הענין הזה אנחנו צריכים לגמור על כוס קפה או בירה או יין או אם יש לך הצעוה טובה יותר.מחר בין 17:30 ל 20:00 אני עסוק במפרץ חיפה אם יש לך הצעה מוקדמת יותר או מאוחרת יותר אני אצלך וגומרים ענין. טיפול בסגנון אבי. בברכה אבי

עָנת

New member
עזורא../images/Emo24.gif מצטרפת לדברי חבריי

הארגון הוא יד שתומכת,עוזרת,מכוונת
חבל מאוד להפסיק את החברות עקב הסיבה מה הוא נותן לי? כי ברגע שצריך אותו(הארגון)(מכול סיבה שהיא, מרגישים יפה מאוד כמה הארגון הוא חשוב! אבי שלנו,הוא דוגמא מצוינת שבארגון יש מלאכים שעוזרים מכול ה
.

עזורא

New member
מה אמר הנשיא קנדי../images/Emo150.gif

אמר הנשיא הדגול פתגם יפה מאוד "אל תשאל מה המדינה נותנת לי שאל מה אני יכול לתת למדינה" נכון אני לא שאלתי כי נתתי וכולנו נתנו. שאלתי היא עקרונית ומאוד רצינית מה האירגון נותן לחברים היכן סוגי הסיוע שהוא מסייע לנכה. חוץ מהלוואה כזו או אחרת או נסיעת משלחת או ייעוץ כזה או אחר . באמת ובתמים אני לקחתי את האירגון פרטתי אותו לחלקים ולא מוצא משהו תחלס רציני רדיקלי למען הנכה הוא. חוץ מלאייש משרות מסויימות . בתי הלוחם הם עסק לכל דבר ועיניין כך שאין מה לדבר על זה. זה שהאירגון יצא למלחמה למען לא יקזזו לנו בתנאים שאנו מקבלים ממשהב"ט ולא מהאירגון נו ניחא. אגרת הטלויזיה או הנחה בארנונה לדעתי זניח טיפולים הורידו והחזירו לאחר שביתה ומאבק נו החזירו אבללללל ראבק אני ממש לא מוצא אולי עיני סומות בערפל ופה אולי יפקחו לי אותן. אני רוצה שכל חבר באמת יישב עם עצמו יחשוב ויענה את אשר על ליבו ושייתן דוגמה לסיוע של האירגון שקיבל. ישנם נכים רבים שהאירגון זה רק משהו שקיים ושעובר לידו ותו לא. אגב כשישבתי עם עצמי הסתכלתי על הסיגריה שבידי ושאלתי אותה מה את נותנת לי ? ופתאום גיליתי שהיא למעשה לא נתנה ולא נותנת כלום קמתי עם הסיגריה והחפיסה שהיתה כמעט מלאה והלכתי לכיור פתחתי את הברז ,וזהו, בלי סיגריות כבר חודשיים ברוך השם . אותו הדבר לגבי האירגון. נכון שישנם נכים שיודעים היכן "לחלוב" על מנת שייצא להם משהו מהאירגון כמו טיולים או סופי שבוע ולאלוהים פיתרונים. אין מערכת שאין נהנתנים והם כמובן שיגנו על האירגון. אני אישית לא נגד האיגון רק רוצה לדעת איפה אני ? אגב המלאך אבי כבודו במקומו מונח לא יכול לשאת את כל האירגון על גבו ושאחרים יתהדרו בנוצותיו של אבי. אבי זה אחד יחיד ומיוחד .ואני שואל על כלל האירגון. ברגע שאני רואה נכה צה"ל נובר באשפה או הוצא מביתו בגלל שעשה שטויות עכב נכותו ולא משלם משכנתא פה אני רוצה את האירגון. הייתי מצפה שנותני השירות באירגון לסניפיו יקבלו את הנכים כי למענם נבחרו. ראו דוגמאות שמובאות לנו פה על קורות הסניף בתל אביב בושה וחרפה. צריך לדעת דבר בסיסי מי שפונה משמע שהוא בבעיה .ותגידו שאתם לא מסכימים איתי. עזרא הסופר עכו תגידו לי בבקשה תחנות הדלק הם פועל יוצא של האירגון או של משהב"ט.

עזורא

New member
נזכרתי../images/Emo150.gif

נכון שיש בתי הלוחם בארץ אבל לא כולם חברים בהם. כן הייתי רוצה מועדוניות לנכים בפריפריה . לפני הבחירות למשל היה בעכו סניפון /חדרון בבנין העיריה היינו מתכנסים אחת לשבוע קצת פקה פקה בלה בלה מטלפנים לחברים יעני על מנת לשמור על קשר.ויום לאחר הבחירות אין סניף ואין בטיח . הייתי רוצה לראות יוזמה של האירגון לכיוון בית אבות .יש לנו אתר בנוי לתפארת בנהריה בית קיי שהוא עומד בשיממונו שיכול לשמש כבית אבות מפואר. שאלתי פעם מישהו מהמרכז שפגשתי בתל השומר בעל תפקיד בכיר באירגון למה לא עושים משהו בנדון והוא אומר לי שזה עולה הרבה כסף בייחוד הארנונה . הסתכלתי עליו וממש ריחמתי .ועניתי לו יאאללה אנו אירגון ממש של מיסכנים לא יכולים להרים בית שכזה. נכון יהיו הוצאות אבל גם הכנסות והכל שלא לשם רווח כי אם לרווחת הנכה בבגרותו. פה אני אולי הרגיש שהאירגון עושה משהו ולא משחק בנידמה לי עזרא הסופר עכו

STONE2

New member
למי שייך האירגון?.......

למעשה כולכם צודקים אפשר לתמצת את העניין בזה שכרגע יש אי אילו חריקות באירגון ואולי גם יותר מזה במחוזות שונים ומשונים... אבל אנשים בשורה התחתונה חישבו בהגיון-- הארגון הזה שיך לכולנו!! הוא שלנו. וגם את מנהליו וקובעי נהליו אנחנו קובעים(מי שהצביע כמובן) הרי לא יעלה על הדעת שבגלל כמה דגים מסריחים תזרקו את כל האקווריום שנבנה בעמל רב שנים רבות... צריך לתקן לשנות ליעל להטיס כל מי שלא יעיל אבל לא הייתי עוזב את הארגון ולו בגלל זה שכפי שאמרתי הוא שייך לנו.

סוף שבוע בתחנת דלק

אז לא אכנס להתפלמס עים איש, אבל, אין דבר כזה באירגון שמכונה סוף שבוע, לא היה ולא יהיה, ותחנות דלק, זה פועל יוצא של לחץ האירגון על משהב"ט לשיקום של נכים קשים, האם זה צודק או לא?? לא כאן הפורום לדיון, לפחות לא כרגע. ויש הרבה "אבי" באירגון שעוזרים לאנשים , נכון אבי כבודו במקומו מונח, אך יש עוד כמה כאלה. ואין לך ידידי מושג , אך אני מודיע לך כי האירגון מחלץ אנשים שמורשעים בדין, שמסייע לטיפול בכיסוי חובות, שעוזר לאנשים חסרי דיור ועוד כהנה וכהנה, היריעה קצרה מלפרט את מה שנעשה. ואני חושב שאתה נוטה לזלזל בעשיית האירגון מחוסר ידיעה, הביטוח הסיעודי שאתה משלם, עלותו 10 ש"ח לך, ואתה מקבל מוצר שבשוק שוויו עשרת מונים יותר, שלא תטעה, יש המון מה לעשות, השמים הם הגבול ויש המון מה לשפר וצריכים המון כוח להמשיך ולראות את הצרכים העתידיים שלנו הנכים עמ לכוון לעשייה נכונה ומועילה.

עָנת

New member
איש,לא ידעתי שלארגון יד בדבר../images/Emo163.gif.

השרשור הזה מחזק אצלי את המסקנה,שהארגון חיוני,וטוב שהוא קיים

עזורא

New member
האירגון מסייע לנזקקים אני שמח../images/Emo150.gif

טוב לשמוע דברים טובים שמחממים את הלב אני איני מזלזל רק אומר בקול רם מה שאני חושב ישנם אנשים שחיים על פי שושו והכל חסוי ונסתר אצלם ואני לא, זה עושה את ההבדל. אולי חוסר הידיעה שבפרוטרוט הוא שמביא אותי למסקנות שכאלה על פי ליקוט טרוניות מפי חברים בפורומים. אני יודע דבר אחד והוא יושר ויהי מה. מי שנבחר וסיפר ואמר לפני הבחירות אני ואני עכשו אני רוצה את האני שלו . ללא כחל וסרק. איני רוצה לקרוא או לשמוע שנכה שמגיע לאירגון כי הוא צריך עזרה אומרים לו שצריך לתאם ולא עכשו מאוחר יותר או כל מיני אמירות שכאלה. יש לי שכן נכה 55% לא עובד שמונה שנים כי הוא לא הצליח להישתקם לאחר שהוא גמר למעשה את מכסת אפשרויות השיקום. פעם סוכן של חומרי ניקוי ופעם סדרן של תחנת מוניות. האיש מקבל דמי קיום ואחזקת ריכבו וזהו זה.היה באין ספור של וועדות על מנת לקבוע לו שעות עבודה פעם קבעו ארבע שעות והתחילו לחפש מקום עבודה משלא מצאו החליטו באגף להזמינו לוועדה חוזרת ובזו קבעו שמונה שעות עבודה וגם כך לא מצאו לו עבודה. האיש כיום לא נורמלי כי הוא לא מוצא את עצמו. פה אני מצפה מהאירגון שיזעזעו את אמות הסיפים של משהב"ט ויהפו עולמות על מנת לתת לבן האדם ומשפחתו לחיות בכבוד. הוא לא בחר לקבל פגז ישיר לזחל"ם שלו בעליה לרמת הגולן בששת הימים. אתם מבינים למה אני מיתכוון. עזרא הסופר עכו

דן ארבל

New member
תשובה חלקית לסופר

לסופר הנכבד מעכו, אין זה סוד כי מרבית חברינו אינם יודעים וגם אינם מבינים כיצד מערכת אגף השיקום עובדת וגם כיצד פועל אירגונינו.כל שיאמר כאן על ידי אלו דברים שפורסמו,מתפרסמים ויפורסמו גם בעתיד בכתובים.צריך רק לדעת היכן ניתן לקרוא החומר ורק אח"כ לגבש עמדה בנושא. אנסה להסביר בקצרה כי הנושא רחב יריעה. 1. אגף השיקום פועל מתוקף חוק הנכים וע"פ חוק זה.החוק במהותו הוא מצומצם ביותר(רצוי כי תעיין בחוק).לחוק ישנם תוספות והרחבות הנקראות "הוראות".ההוראות אינן חוק והן בנוסף לחוק(ניתן לשנותן בכל רגע).כל הוראות האגף הינן למעשה מעשה ידי ארגון נכי צהל.(דוגמה להוראות- רכב,דיור,חמי מרפא,דמי ביגוד,הנעלה,חימום,קרור......)ועוד מאות רבות של הוראות בנושאי החיים השונים. לאגף לא היה וגם אין כל אינטרס לתת מאומה שאינו ע"פ החוק.האגף אינו יוזם כל נתינה.מאז קום המדינה יושב הארגון כל שנה עם ראשי האגף ומגיש רשימת תביעות ,הנוגעות בכל פעם לסוג מסוים של פגימות.התביעות הללו נובעות מלחצים המופעלים מלמעטה ע"י החברים כתוצאה מעצם החיים עצמם והמגבלות שחוק יבש אינו מסוגל להכילן.לשמחתינו מרבית הבקשות שהוגשו התקבלו והן מיושמות בחיי היום יום. אנשים הנפגעים היום חושבים כי דברים אלו הם מקדמא דנן ושוכחים כי כל ההטבות הושגו בעמל רב ובמשך שנים מרובות.(לצורך דוגמא בלבד אתן את נושא הרכב הרפואי.לנכי מלחמת העצמאות לא ניתן כלל רכב,עד שעשו שביתה גדולה בנושא.עד מלחמת ששת הימים אושר לקטועים רכב הילמן,לא אוטומטי,1400 סמ"ק. האם פעם ראיתה רכב כזה?.היום מאושר לנ"ל רכב ששויו כמחצית דירה.מי דאג לכך .האגף? מי שדאג הוא ארגונינו.). נכון הוא כי מירב ההטבות קשורות לפגימות הקשות ולאנשים הזקוקים באמת לכך.בעלי פגימות של עד 40% אינם זוכים להטבות רבות. 2. בשנים האחרונות רווחת ההרגשה של רבים מחברינו כי לא חשוב מהות פגימתם וכי חייבים לתת לכל אחד קדילק,וילה ו1 מליוןִ דולר בבנק,לפחות. אנשים שוכחים כי המערכת עובדת באופן דיפרנציאלי.בעל 20-30% אינו יכול לקבל מה שמקבל בעל 80-90% .זה נכון וצודק. 3. אגף השיקום אינו משקם ואף פעם לא שיקם. אגף השיקום נותן את כל הכילים הנחוצים לשיקום,ואם אתה יודע להשתמש בהם נכון אזי הצלחת.השיקום תלוי בראש ובראשונה בפרט הרוצה להשתקם או להיות מחובר לעטיני הפרה כל חייו.(תתר,חפר,נצרך וכו'). בנוסף לאמור לעיל יש לבדוק את הפרט וכל מקרה לגופו(קימות פגימות קשות שהנפגעים תלויים כלכלית באגף). כיום העומס באגף השיקום אינו נובע מבעלי הפגימות הקשות .אלא דוקא מבעלי ה% הנמוכים ,וזה נושא למחשבה. 4. קיימים מקרים בהם כשלון אישי בעבודה,עסקים מתורגם ישירות כתוצאה מהפציעה.לא תמיד קיים קשר בין הדברים ויש לבדוק כל מקרה לגופו.(זה שאנשים אינם מוצאים מקומם בעבודה,מחליפים מקומות עבודה תכופות,או שאינם מוצאים פרנסה זה לא בהכרח כתוצאה מפגימתם). 5. להיות חבר בארגון זאת זכות ולא חובה.מי שאינו רוצה להיות חבר זאת זכותו המלאה.אבל בל נשכח כי רק בעזרת החברים הושג כל מה שקיים קיום. 6. אם אינך יודע במה הארגון עוסק,אנא פנה יום מזמנך שב שם ותראה במו עינך במה הם מתעסקים.לאחר שתווכח תחווה דעתך. נראה לי כי בתור התחלה זה מספיק.

עזורא

New member
לדן ארבל ../images/Emo150.gif

דן! תשובתך או יותר נכון חלק מהתשובה השלמה הינו חכם ומחכים. עכשו לאחר קריאתי היטב את אשר כתבת נותן לי הרגשה של לימוד .שמראה באמת שחסר לי הרבה ידע על האירגון בפרוטרוט. בכלל ובפרט בנושא מעורבות האירגון על השגיהם מול האגף. לומר את האמת לא ידעתי ולא הייתי מודע לזה ובטוחני שעוד רבים כמותי. דן ארבל היקר ואם התחלת אז אולי תמשיך לחלקה האחר של התשובה כי אמרת שהיא רק חלקית למען נשכיל יותר. רק תסביר למה לא כולם יודעים על מעורבות האירגון בנושאים שהצגת. מאחל לך שבת שלום עזרא הסופר עכו מודה ועוזב ירוחם

moti portal

New member
../images/Emo13.gifדן ארבל היקר../images/Emo13.gif

שלום לך בו ותסביר לי דבר אחד קטן לכולם וענק לקטועים. אתה אמרתה שיש מה שנקרא "הוראה" ופה הבעיה של הקטועים. באו אנשי האגף ובנו מחירון של תותבות ושרירותית הוצאו כל הטכנולוגיות הכי חדישות והחזירו אותנו 25 שנה אחורה. השאלה שלי למה בזמן הישיבה עם האגף או לפני הישיבה לא יושבים עם הקומץ הזה שנקרא קטועים ובוחנים את הצרכים שלהם? היה נסיון בחיפה אבל אין לי מוסג איפה זה נתקע. היום אני בבעיה בקשר לכף רגל. ועל זה יבוא הסיפור הגדול "מעשה בכף רגל" עם צילום מכתבים מהרופאים הראשיים. מוטי עכו

moti portal

New member
../images/Emo13.gifתגובות יתקבלו מכולם../images/Emo13.gif

הכוונה היא כל מי שיכול להסביר או ללמד אותי יקבל בברכה מוטי עכו

דן ארבל

New member
למוטי- מעכו

בעיתך אינה ברורה כלל.רבה הנסתר על הגלוי. במידה ויש לך בעיה פרטית לגבי כף רגל שאתה רוצה אך האגף אינו מוכן לתת,קיימת דרך למימוש רצןנך.כמובן שזה דורש זמן ,אורך רוח,ורוח "לחימה". לעניין "ההוראה"- אין בהוראה הכתובה שפורסמה (ניתן לקבל מאבי אלברט) כל התיחסות לנושא כספי.(הכוונה להוראה בעניין פרוטזות לקטועים). אבל ע"פ ההגיון הצרוף קיים גם קיים תמחור של האגף לגבי כל נושא זה.אני מניח כי הארגון אינו שותף בתימחור זה ואם קיימות בעיות ספציפיות לפרט זה או אחר הן נפתרות במישור האישי (וזה הוגן). לגבי הנסיון בחיפה ,ע"פ ידיעתי היה נסיון לפתוח סניף של "המכון לקטוע". אבל מאחר ומס' הקטועים בחיפה ובאזור לא הצדיק זאת,העדיפו לגנוז הרעיון. (הקטועים מחיפה יסעו לתל השומר למכון ).

moti portal

New member
../images/Emo13.gifדן ארבל היקר../images/Emo13.gif

בעייתי אינה ברורה??????????? זו בעייתם של כל הקטועים לא רק שלי רק שאני נתקלתי בבעיה זה מקרוב כף רגל שביטוח לאומי נותן לנכים הקטועים ללא בעיות. לא נתנת לנכי צהל? ובמקום נותנים כף רגל לא יציבה שגרמה לי לנזק בריאותי לא קטן למה צריך להלחם? ואורך רוח? אני לא ביקשתי את הקטיעה ליום הולדת ולא קניתי אותה בסופר אני פשוט רוצה להתהלך. ולא יותר כלום. מוטי עכו

למעלה