הקפצה

ethnix1

New member
סימנים כחולים, התיקון שלי ../images/Emo12.gif

אישה מוכה? ממש, אבל ממש לא נראה לי.. לפי דעתי, הצבע הכחול בשיר הוא כצבע של קדושה, של משהו מעל הטבע, הרי כחול ידוע כצבע שמסמל שלטון שמיים. בשיר הזה, הפירוש של אישה מוכה לא מסתדר לי, כי הרי כל השיר הוא מדבר על איך שכל העולם כפוף לשלטונה, גם הכוכבים והשמיים, במובן זה יש בה משהו אלוהי (ושוב, כחול כצבע שמסמל אלוהות) בשיר היא בכלל לא מוצגת כאישה מסכנה, ואין שום משהו שמרמז על כך שמכים אותה, אלא על אהבה רבה שחש כותב השיר לאישה הזו. <כמובן שיכול להיות שזאב בחר בצבע הכחול כי פשוט זה הצבע האהוב עליו, אבל אינני מאמינה שזו הסיבה היחידה> ואם תסתכל על מכלול השירים של אתניקס תראה שהאשה מוצגת שם כמי ששולטת (אדם ונחש, קלמנסי, קלנדיה, 531, עד מתי? ועוד רבים אחרים), כזו החזקה יותר מהגבר, מה שגורם לכך שהטענה שמדובר באישה מוכה נראה קצת מופרך. לדעתי גם בשיר זה האישה מתעלה מעל הגבר, ובעצם מעל העולם כולו, ברובד האלוהי, השמימי שבה. הציטוט שהבאת לא נראה לי קשור, כי בבית האחרון הוא הופך את המשפט מ"תהיי לי לעולם" ל"אהיה לך לעולם", ז"א שגם הוא שלה..

s b e

New member
עוד קצת אור על השיר

במשך שנים שאתניקס נשאלו על הדימויים המדבריים בשירים שלהם זאב ענה שזה על מנת לתת צבע לשירים. אני חושבת שכל המנגינה של השיר נשמעת שמימית כזו והצבע הכחול נועד לתת נדבך נוסף של צבע לשיר. מעבר לכך שהשיר מדהים אני מעולם לא שמעתי התבטאות חריגה של זאב לגבי השיר הזה ואני מניחה שאם היה מדובר בו על אישה מוכה אז הוא היה מספר זה. אני חושבת שזה אחד השירים היותר יפים של אתניקס.

poisener

New member
סימנים כחולים

דווקא לקחתי את ההסבר מאחד העיתונים שיצאו עם צאת האלבום "אתה". הפרשנות הזו היא לא פרי דמיוני, זה מה שנכתב שם. מה שכן, אני לא בטוח אם זאב אמר את זה או מבקר מוסיקה שכתב קטע על הדיסק. אני אחפש את הקטע ואחזור עם תשובה...

ethnix

New member
תבדוק טוב...

כי נראה לי הרבה יותר מתאים שאיזשהו מבקר אמר את זה... גם לפעמים העיתונאים שמראיינים את זאב, אומרים משהו לא מדויק, אבל לפעמים אין להם כח לריב איתם אז הם פשוט מסכימים... ואגב- זה פשוט שיר פצצות!

poisener

New member
לאחר בדיקה

טוב, אז כמו שאמרתי, בדקתי את הנושא. קודם כל, הפירוש אכן ניתן ע"י מבקר, בקטע ביקורת שנכתב על "אתה". הבעיה היא שאין לי אפשרות לדעת מיהו אותו מבקר, כי שמו נחתך מהכתבה. בקשר למה שאמרת, זה שלקחת כמה דוגמאות משירים שהאשה היא החזקה לא אומר דבר. אני יכול לתת לך דוגמאות הפוכות בהן הגבר הוא השולט, ובכל אחד מהשירים מתחבא סוג של מחאה: אין לאן ללכת, בובה, השוביניסט וכו´. ועכשיו לפרשנות שלי: לגבי השורה "אהיה לך לעולם" - בוודאי שגם הוא שלה, זה העניין. הגורל שלהם קשור זה בזה לעולמים, ולכן הם יישארו יחד לנצח למרות הכל. ויש שורות נוספות בשיר שלפי דעתי אי אפשר להתעלם מהן: "סימנים כחולים על דגלה שלא הונף" - הנפת דגל (לבן) היא הסמל לכניעה. כלומר, האשה לא נכנעת. "מזילה דמעה כשאין בה אמונה" - אין צורך אפילו להסביר. בשורה התחתונה, אני מניח שאפשר לפרש את השיר בדרכים נוספות, וזה בעצם כל היופי בטקסטים, כל אחד יכול להבין אותם בצורה שונה. במיוחד בטקסטים של זאב, שאפילו הוא מודה שפעמים רבות הוא לא בטוח על מה כתב שיר כזה או אחר...

ethnix

New member
למרות הדוגמאות שהבאת

עוד לא ממש השתכנעתי, כי אפשר לפרש אותם בדרך אחרת.. דגלה שלא הונף, היא לא מוותרת, אישה חזקה שלא נכנעת. מזילה דמעה שאין בה אמונה- זה אומר שהיא רוצה שיאמינו לה, איך זה אומר שהיא מוכה דווקא? שוב, הכל יכול להיות, ואני לא אומרת שאני צודקת אבל ככה אני רואה את השיר.. :)

נטלייי

New member
המאמר

הועלה בהצלחה
אם יש לכם תוספות אתם מוזמנים להוסיף. גם אם אין לכם משהו כרגע, ועוד שבוע נגיד תיזכרו במשהו, תכתבו פה ואני אוסיף.

למעלה