הקפצה

נטלייי

New member
../images/Emo124.gif אנשים, אני צריכה

את עזרת כולכםםםםם. אני רוצה להוסיף מאמרים למאמרי הפורום, וחשבתי לכתוב על הסיפורים שמאחורי השירים. אז כל אחד שיכתוב את מה שהוא יודע, וכמובן שבמאמר ההסבר יהיה תחת הכינוי שלו.

אני אתחיל

"איסקנדר"-נכתב על בחור ערבי שנהרג בנחל אלכסנדר שבמצריים. "יללת תן"-עד כמה שזכור לי,שיר מחאה כנגד שר בשם יצחק פרץ מ"ש"ס". "מיסטר ג'קי פרנקל"-שיר מחאה כנגד הנגיד לשעבר הפרופ' יעקב פרנקל. "קדילאק ג'ו"-שיר על ח"כ יוסי שריד. "סנופי"-השמועה אמרה בזמנו שזו מחאה כנגד מפכ"ל המשטרה לשעבר רפי פלד(מקווה שאני לא טועה עם השם). זהו.כמובן שאני יודע על עוד,אך אני אשאיר גם לאחרים.

ethnix1

New member
וכמובן

תותים נכתב על מלחמת המינים.. קלנדיה, על מחנה הפליטים ליד גבעת זאב עדניה, לדעתי זה על החברה הראשונה של זאב, שהיתה תימניה (עדניה, באה מעדן,תימן) <זו לפחות פרשנות שלי> לונדונדרי, כבר נאמר פעם, זה שזאב ישב בבית הקפה 'מרסנד' בתל אביב, וקרא על המתרחש בלונדונדרי, באירלנד, שיש שם מאורעות קשים, שמאד הזכירו לו את הנעשה כאן תל-אביב כמו פריז, מהשאיפה שתל-אביב תהיה כמו פריז, לא? זו הפרשנות שלי, ואני לא בטוחה ב100%, בטח אם אני אחשוב אני אזכר בעוד.. ואגב, "אתניקסי לנצח", כל הכבוד על הפרשנויות, מאיפה אתה יודע אותן??

shifo

New member
לכולם ---

נטלי, אם את רוצה מאמר, הבאתי כאן בפורום קישור לביקורת מאד מפורטת על "בדרך שלך", וכמו כן יש באמתחתי מאמר מפורט מאד (באמת! יותר מ"מומה"!) על אתניקס בכלל, שגם היא היתה באתר ההוא וכבר אינה.. שני האתניקסים, חידשתם לי לגבי איסקנדר והשר פרץ, באמת מעניין מאיפה כל הידע הזה, ואתניקסי לנצח - אם יש לך מידע - אמור!

s b e

New member
מעשה שהיה ...

עוד סיפורים מאחורי שירים: בובה - בתקופה שיצא השיר היו מקרי אונס רבים של ילדות על ידי קרובי משפחה (לא שמשהו השתנה עד היום) על כך נכתב השיר הזה בעצם. אתה - מדבר על רצח נהג המונית דריק רוט על ידי שני בני נוער מהרצליה. הקומונה - האגדה מספרת, או למען האמת זאב מספר, שהשיר נכתב על הדיירים בדירה הקודמת שלו שעכשיו מותר לספר שהיתה בבן יהודה בתל אביב וכל דמות בשיר מקצינה קצת את השכנים שלו שם. בוא לפטרה - טוב זה די שקוף אבל רק רציתי לספר למי שלא יודע שהשיר הביא לאתניקס שעונים מלכותים ממלך ירדן דאז חוסין . לב שבור - לאחר שtake that התפרקו הם החליטו שהשיר יוקדש להם. התמונות של האלבום - אמנם לא הם שרים אותו אבל הם כתבו נכתב לחיים משה לרגל גיוס בנו לצבא דמעות - אחד השירים היותר יפים שזאב כתב, נכתב לזכרה של ידידה שלו שנקראה עינת לוי מיארה שנפטרה מסרטן. מי שהיה במופע האקוסטי של אתניקס יכל לגלות כמה יפה ובכמה רגש זאב שר אותו. אדם ונחש - נכתב בהשראת שיר השירים, למי שקרה פעם יוכל למצוא פסוקים ומונחים מצוטטים איזקינו הדוד - מוקדש לאבא של זאב, השיר מספר על האווירה שהיתה בבית נחמה ברוכים הבאים לישראל - נכתב בעקבות זכייתו של ביבי והליכוד בבחירות. מכון בריאות השלום - בתקופה שנתקע קצת המשא ומתן עם הפלסטינאים זאב העלה רעיון איך צריך לנהל את המשא ומתן.... הכאב - לגבי זה אני לא בטוחה אבל זה מה שסופר לי, השיר נכתב על מוות של חבר של זאב במלחמת לבנון ועוד כהנה וכהנה..

shifo

New member
הערות

א. "הכאב" לא נכתב על חבר של זאב אלא על מישהו אחר (זה היה פעם באיזו תוכנית בתשעה באב), לא זוכר מי. ב. מאיפה את יודעת ש"ברוכים הבאים לישראל" זה על ביבי?

s b e

New member
בהמשך

לגבי הכאב אני גם יודעת מפי השמועה. לגבי "ברוכים הבאים לישראל", שמעתי ראיון ישן איתם עם צאת האלבום ואז דובר שהשיר בעצם מתאר את הבחירות האחרונות דאז, אגב מקריאת השיר אפשר להבין לבד שמדובר על הכנסת שלנו ואם מסתכלים על השנה רואים ישר את הקשר.

yogya

New member
'הכאב'

השיר הזה קשור לחווית המלחמה שעברה על תמיר (ראיתי את התוכנית הזאת) לגבי מישהו ספציפי אני לא זוכר.

ethnix

New member
זה היה חבר של תמיר שנפטר

בתוכנית ראו את האמא של האיש הזה שנפטר, ושאלו אותה מה זה עושה לה שכתבו עליו שיר..

הנה המידע

לגבי "איסקנדר",זאב אמר לי זאת באופן אישי אחרי ההופעה האקוסטית בחיפה. לגבי "יללת תן",אם אני זכרוני אינו מטעני,זה נכתב בזמנו ב"מעריב לנוער" בכתבה לרגל צאת האלבום.

נטלייי

New member
הבעיה היא

שאני לא יכולה לשים מאמרים של אחרים בלי אישור בכתב מכותב המאמר. אני יכולה לשים קישור לאתר שנמצא המאמר. המאמרים היחידים שאני יכולה לשים זה שאנחנו כותבים. אל תדאגו יש לי תוכנית עבודה בשבילכם
נסיים עם הנושא הזה ונעבור הלאה.

shifo

New member
עוד כמה סיפורים

אני מקווה שזה לא דברים ידועים לכל, אבל בכל זאת הנה מה שאני יודע מתוך ראיונות ועיתונים ישנים: אמונה - נכתב על השומרונים. הילולה - לדעתי מדבר על עולי הרגל המוסלמים למכהף החוגגים סביב אבן ה"קעבה". קלמנסי - היה עליו דיון בפורום זה בעבר, כדאי לעשות חיפוש! האמת בקולה - מדבר על נשים אמיצות שעשו דברים בעבר ונלחמו על הצדק שלהן. ג'סיקה - כמובן על המתנדבת בקיבוץ. יורי וריקה - על העלייה הרוסית. שומקום - זאב כתב אותו כשעלו בו הרהורים על המוות ומהות החיים, לאחר מות סבתו. באובב - הוא שם של מסעדה (שאגב, שם הם שמעו את זהבה בן לראשונה). ילד מרקש - מדבר על היחס לעדה המרוקאית והקיפוח לו היא זכתה (וכן השיר "מוריס" מתייחס לזה תוך רמיזה אפשרית לאריה דרעי). הסירונית - מתייחס לאגדה הידועה על בת הים העולה לעיתים לחוף.. קולה של ננה גפוס - סיפור אגדי על אונייה. הנסיך הקטן - מתייחס ואף מצטט ממש מהספר "הנסיך הקטן" (כמה מפתיע). "קטורנה מסאלה" זה כשיבוא שלום, "איסתיקלל" זה עצמאות. הדיסק "13" נפתח "איך אפשר לשיר על אהבה" כשאחריו כל השירים (כמעט) מתייחסים לאהבה, וביחוד "עוד שיר על אהבה" (כה אמר זאב). עד כאן להפעם..

ethnix1

New member
בוא'נה שיחקת אותה ../images/Emo22.gif

מאיפה כל המידע? כל הכבוד הן אדם?

shifo

New member
אלו דברים

שנאמרו בראיונות שלהם ברדיו, או נכתבו בעיתונים בעבר. עברתי בראש על רשימת כל השירים וניסיתי להזכר מה ששמעתי עליו..

poisener

New member
אמונה

אמונה לא נכתב דווקא על השומרונים, אלא על האינתיפאדה הראשונה, כפי שזאב הזכיר פעמים רבות. וקטורנה מסאלה זה לא כשיבוא שלום אלא כשיבוא מזל. סימנים כחולים זה כמובן על אשה מוכה ועל הגבר המכה, שחושב שבגלל שהם נשואים מותר לו הכל - "הרי את מקודשת במבט, בטבעת זו אהיה לך לעולם..." זה הזמן שלה - על זמרת בתחילת דרכה שמחכה להזדמנות שלה לפרוץ החוצה ולהצליח בגדול. תביא קצת דינרוס - על בחורות שחולמות לפגוש "עשיר לטיני" וכל מה שמעניין אותן אצל בחור זה הכסף, בלי קשר לכמה שהוא אוהב אותה ומוכן להקריב למענה. עד מתי - על אשה שחונקת את בן זוגה ומנסה לשנות אותו, במקום לאהוב אותו כפי שהוא. קמיעות - על אנשים שמאמינים בעין הרע ובחמסות ולוקחים את זה יותר מדי ברצינות, במקום לנסות לשנות את הגורל שלהם בעצמם. ספארי - על הפנטזיה של דו קיום בינינו לבין שכנינו הערבים. הדיסק בדרך שלך - כאן אי אפשר לנתק שיר בודד ולהסביר אותו, כל הדיסק הוא סיפור אחד, שכולכם ודאי מכירים.

נטלייי

New member
תודה ../images/Emo140.gif

חידשת לי בהרבה שירים, במיוחד השיר סימנים כחולים - שיר מקסים שאף פעם לא שמתי לב על מה הוא מדבר.

shifo

New member
צודק

התבלבלתי ב"קטורנה מסאלה". לא ידעתי ש"אמונה" זה על האינתיפאדה ואני גם לא מבין כ"כ את הקשר. הזכרת לי ש"יותר אנ'לא יכול" מדבר על חייל החוזר הביתה לאהובתו, ובעקבות החוויות שעבר יש איזה שהוא קצר בתקשורת: הם לא מבינים אחד את השני. אגב, "תביא קצת דינרוס" מדבר על מעין נערת ברים (המלכה של בתי המרזח) המוכרת את גופה, וזאב כאילו מנסה להציע לה אהבה אך היא רוצה את הדינרוס=כסף ולא בקטע של אהבה. אני מחזיק ממך פויזנר, עוד כשראיתי את שמך ב"מומה"!

s b e

New member
איזה כיף

כל הכבוד על הפרגון והשליטה בחומר. אגב נזכרתי בניו זילנד כמובן - שנכתב בעקבות המאמר של טומי לפיד על מה היה עם הינו חיים במדינה כמו ניו זילנד ששם הכל ירוק וטוב..... כנראה שנותר לנו רק לחלום

poisener

New member
סחתיין

גם אני זוכר את השם שלך מ"מומה" אם אני לא טועה. עד לא מזמן תמיד נכנסתי לשם וניסיתי להסביר לאנשים שאתניקס זה הדבר הכי טוב שקרה לנו במדינה הזאת, אבל הפסקתי כי הבנתי שזה כמו לדבר אל הקיר. ומומה זה כבר לא מה שהיה פעם, אז אני כבר לא כ"כ שם.

shifo

New member
אני זוכר

אגב, מרוב שליטה שהפגנת, כבר חשבתי שאתה אח של יורם פויזנר או משהו כזה..

למעלה