הקפצה

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך
ובכן...

בס"ד אנחנו אכן צריכים לנהוג בשוויון כלפי כל אזרחינו! שוויון זכויות מלא לכולם, אם כי מי שיפר את חובותיו שיפרו לו את זכויותיו...

מוצארט

New member
אין שיוויון, ולעולם גם לא יהיה

צר לי על הכותרת הפסימית, אך זוהי המציאות ידידי.

LadyTitania

New member
Always look on the bright side

of death...
(Monty Python)

אליגטור

New member
לא קיים שיוויון מוחלט

אין ולא יהיה ומי שימשיך לחשוב ככה רק ישקע עוד יותר בבוץ.

yair m

New member
הדסה התגובה היתה אמורה מתחת להודעה

שלך אז לא ממש הבנתי מה הקטע של העכשיו הכשור שלנו?!

שויון....

אז ככה שויון תמיד צריך להיות בין כולם אבל מה לעשות שזה לא פועל כך! אף פעם לא נגיע לשיויון! השויון צריך להתחיל במדינת ישראל בין עשירים לעניים בין דתיים לחילונים בין גברים לנשים מודה אני לא תומכת ב-100% בשיויון בין יהודים לערבים! אני תומכת בשויון בין יהודים לערבים בדברים מאד בסיסים (רק ערבים ישראלים) ולמי שהגיע עד לכאן ...... בקשר לתחבורה הציבורית : ואני כרגע מדברת לחילונים שבנינו אני מרגישה שאם אני יסע באוטובוס שפועל בשבת (ואני מודעת לזה שזה קו שפעול בשבת) בשבילי זה כמו לקנות אוכל במקום שפתוח בשבת !!! סיכום: לשויון נגיע רק שכל אחד יסכים לכבד אחד את השני ומה לעשות לא כולם נולדו דתיים ולא כולם נלדו יהודים אבל שויון יהיה כאשר יהיה כבוד! הזכות לכבוד והחובה לכבד - משהו כזה, היה נושא שנתי לפני כמה שנים בבתי הספר!

eviv

New member
אחרי ההקדמה בואו ניהיה ספציפים יותר

אחרי השאלה האם צריך להיות שיוויון ואחרי שקיבלתי את התשובה הגורפת שצריך להיות שיוויון. האם צריך להיות שיוויון בין אזרחי מדינת ישראל היהודים והערבים? והאם צריך להיות שיוויון בין האזרחים הדתיים והחילוניים? ובאיזה אופן?

אליגטור

New member
לא קיים שיוויון מוחלט

אין ולא יהיה ומי שימשיך לחשוב ככה רק ישקע עוד יותר בבוץ.

eviv

New member
מסכים איתך אבל../images/Emo70.gif

זה שאתה אומר שלא יהיה שיוויון מוחלט אני מסכים איתך ב100% אבל מהדברים שלך אפשר להבין שאתה אומר לא יכול להיות מצב של שיוויון ולכן לא צריך להילחם עליו... רי אם אנשים לא היו נלחמים למען זכויות שוות לנשים היום נשים היו עדיין מופלות למשל בכך שלא היו יכולות להצביע..

אליגטור

New member
לא

אין דבר כזה שיוויון מוחלט וזה אומר שאם אנחנו נשאף לדבר שאיננו קיים רק נשקע עוד יותר בבוץ. יש לנו אפשרות להשיג תנאים כמה שיותר הוגנים לכמה שיותר אנשים אך שיוויון לעולם לא יהיה ואם יהיה תהיה פה אנרכיה. העולם המודרני ביטל את האולטרא-שיוויון, הקומוניזם ופתח בלאומנות רבה ואפילו תוססת מבחינה שלילית בעקבות השבר הזה. אני לא אשאף לקומוניזם ומצד שני לא להפך, אני אשאף לדרך המלך אבל ביודע שדרך המלך היא לא שיוויון מוחלט.

eviv

New member
אתה מציע לפעול בעד האי-שיוויון../images/Emo35.gif

מה עם האלמנה מה עם היתום, שמייצגים את החלשים. אנחנו לא אמורים לעזור להם בגלל שאף פעם לא נצליח לעזור לכל החלשים? לא באתי להטיף לשיוויון מוחלט בתי להטיף לפעול למען שיוויון
יש הבדל קטן לא באתי להטיף לשילטון קומוניסטי בכלל. בשביל שיוויון בין נשים וגברים ובין דתיים חילוניים לא נדרש שיוויון מוחלט המשטרים הקומוניסטים גם דגלו בשיוויון מהבחינה הסוציואקנומית ולא בין המגזרים השונים...

אליגטור

New member
אז למה אתה שואף?

אינך שואף לשיוויון מוחלט? ההודעה שלי היתה ברורה, אני שואף לדרך המלך- באמצע. ברור שמקום ללא שיוויון הוא גרוע אך הוא גרוע כמו מקום עם שיוויון מוחלט.

למעלה