הקפצה

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

beckham17

New member
אבל מה עם החופש שלנו???

אנחנו רוצים יום מנוחה מתחבורה ציבורית, שעושה לנו כאב ראש כל השבוע (חוץ ממתי שאנחנו משתמשים בה...) לנו יש זכות, בדיוק כמו לכם, לנוח! לכן יש סטטוס קוו, שהחילונים כל הזמן מקצצים לכיוון שלהם. מה איתנו? אנחנו לא שווים כמוכם במדינה הזאת???

eviv

New member
שיוויון, האמנם?

מה דעתכם על השיוויון? האם לדעתכם אנו צריכים לנהוג בישיוויון בכל האזרחים של מדינתנו? האם לדעתכם צריך לנהוג בשיוויון זכויות בין כל האזרחים במדינה ואם לא אז לאיזו אוכלוסיה הייתם אומרים שצריך לתת יותר ולאיזו פחות

eviv

New member
בהקשר של תחבורה הציבורית...

בקשר לדיון של בעד נגד פתיחת תחבורה ציבורית בשבת נשאלת השאלה לא אם זה מפריע למנוחה או לא כי אז גם צריך הפסיק את התחבורה בשעות המנוחה... אתם מוזמנים לראות שבמשטר דימוקרטי שמטרתו זה השיוויון ועוד ערכים חשובים רבות נשאלת השאלה עד איפה אדם יכול לנצל את זכויותיו בעת פגיעה בזכותו של אדם אחר. הסיבה שהתחבורה הציבורית לא פועלת בשבת זה בכלל לא בגלל שיש חוק נגד זה. הסיבה היא שמשרד התחבורה לא מאשר מסלולים של אוטובוסים בשבת יותר ממה שיש עכשיו (בחיפה). בקשר לסטטוס קוו שאוזכר כאן. סטטוס קוו מתייחס למצב שהיה כאן בקום המדינה. תסכימו איתי שהמצב במדינה שלנו השתנה ביותר מחמישים שנה שהמדינה קיימת. הרבה דברים בסטטוס צריכים להשתנות לפי המצב היום אם זה לכיוון "ההלכתי" ואם זה לכיוון ה"חילוני" אשמח אם תפרט לי אבל איך הנסיעה של אוטובוסים ציבוריים בשבת שלא עוברים בריכוזים דתיים מפריע "הלכתית". האם מדובר רק על רעש? או שמא מדובר במשהו יותר בעייתי?

LadyTitania

New member
If only it were so simple...

מה דעתי על שיוויון... שאלה טובה. תלוי בין מי למי, ושיוויון של מה. ברמה העקרונית, כן צריך לנהוג בשיוויון זכויות וחובות בין אזרחי המדינה. באופן מעשי, זה לא תמיד מתבצע. וזהו
, תשובה כללית לשאלה כללית.

beckham17

New member
לא מוכן לענות

עד שתפסיק לכתוב בשבת וחג. ליאור/הדסה, נא למחוק את ההודעות של אביב, עד שיבין שזה פורום שומר שבת תחדש את ההודעה שלך ביום חול, ואז אני אענה ברצינות. תבין, אתה צריך לכבד גם אותנו. וזאת לא פעם ראשונה!!!

LadyTitania

New member
תגובתנו...

ובכן, החלטנו שההודעה לא תמחק. אין טעם למחוק את ההודעה ואח"כ לפרסמה שוב היום. אבל (ותמיד יש אבל) אנחנו באמת מבקשים לזכור שפורום זה שומר שבת ולכבד זאת. ההודעה הבאה שתפורסם בשבת/חג תמחק! בואו לא נהפוך את זה למרכז הדיון ונחזור לנושא המקורי. תודה רבה, ליאור והדסה

beckham17

New member
לא מסכים עם ההחלטה

מיצידי כן, שיכתוב את ההודעה מחדש, בגלל שהוא כבר הוזהר בעבר, והוא בעצמו כתב שישתדל שלא לכתוב הודעות בחג. אני חושב שתגובה אחת אין בעיה למחוק, בניגוד להחלטה המוצדקת על השרשור השלם למעלה, אותו העדפתם להשאיר (חד פעמית אני מקווה)... אני מצטער, אבל אני לא מוכן לענות על ההודעה הזאת, שהיא כולה רק ביזוי של ההחלטה של המנהלים ודת ישראל!!!

beckham17

New member
חוץ מזה שההודעה בכל מקרה

צריכה שהמנהלים יקפיצו אותה, כי היא כבר בעמוד 2...

mayakol

New member
מסכימה עם אריאל

ובנוסף לא ברור לי למה הסלחנות הזו ולמה צריך להזהיר כ"כ הרבה פעמים על אותו עניין

beckham17

New member
איזו גישה?

זה שצריך להזהיר 200 פעמים??? אנחנו לא מרחיקים אף אחד מהדת. ואני לא מבין על איזו גישה אתה מדבר?

../images/Emo52.gif

אבל מוצרט יקירי, מי אמר שיש פה עניין של לקרב? יש פה וויכוח לגיטימי לחלוטין, שבמהלכו האנשים חייבם להשתתף בכללים. כפי שנוכחנו לדעת שיש פה הרבה שלא שומרים שבת, ותסלח לך אדון אביב, אבל אתה לא ממש צריך את הלו"ז של כניסת ויצאת השבת, אתה הרי כותב באמצע שבת ולא כמה דק' לפני או אחרי. כל פורום מתקיים על חוקיו. כאן אחד החוקים הוא ציות לדת-כי מה לעשות- כמו שאביב נוכח לדעת, זה פוגע ברגש הדתי. אדם ששומר את המצוות אינו יכול לקרואת ולהגיב על הודעה שנכתבה בשבת אז מה בדיוק העניין פה?

LadyTitania

New member
לתשומת ליבכם

ההודעות נכתבו באותו זמן. כך שבעצם מדובר במקרה אחד, וביקשנו פעמיים אבל בעצם - שוב - על אותו מקרה. כך שלא מדובר ב200 פעמים. בבקשה לא להיסחף. אביב כבר הודיע שלא יפרסם הודעות בזמן שבת וחג. אני מקוה שבזה יסתיים הדיון.

marknofler17

New member
נכון לגמרי

יפה אמרת גבר, בתור בן אדם דתי לשעבר שרוב חברים דתיים ורוב משפחתו דתייה אני מאמין שאני די אובייקטיבי ואני חושב שהבן אדם הזה צודק, קל לדתיים להגיד תכבדו אותנו תכבדו אותנו אבל מה עם קצת הבנה לצד השני, מה עם קצת הזדהות כלפי החילונית, לי לא מאוד איכפת מאוטובוסים בשבת כי יש לי רשיון ואני לא נוסע באוטובוסים, אבל המצב היום אנשים הוא שהדתיים הם מיעוט, אז ממתי הרוב צריך להתגמש בשביל המיעוט? אם מחורתיים יקפוץ איזה כושי ויגיד שמפריעים לו למנוחה כל התפילות של הדתיים על שבת בבוקר או איזה בודהיסטי ויגיד שההרמוניה שלו נפגעה מהצרחות של יום כיפור וזה מפריע לו לחיות את החיים הדתיים שלו אתם תתייחסו אליו? תרשו לי לענות במקומכם - לאאאא. אז לא יזיק לאף מיעוט במדינה הזאת לדעת מה הוא שווה, ועם כל הכבוד לדתיים, יש גבול למה שאתם יכולים לעשות! זה עוד רק ההתחלה התחבורה הציבורית בשבת אבל נעזוב את השאר כרגע!

beckham17

New member
מעניין אותי אם אתה חושב

אותו דבר גם על המיעוט הערבי בארץ...

מוצארט

New member
חחחחחחחח אריאל

סופסוף דברי טעם... ובכלל, זהו מקום (מה לעשות) שהרוב בו דתיים, ויש חוקים לפורום ואת זה צריך לכבד, בלי קשר מה נעשה בחוץ.

marknofler17

New member
מה הקשר?

לא הבנתי מה אתה רוצה לומר בזה! המיעוט הערבי בארץ הוא בדיוק כמוכך. הוא דורש דרישות מפגרות שמעצבנות הרבה מאוד אנשים, רק - שלא כמוכך - לא ממש מתייחסים אליו ולא נותנים לו לעשות מה שבא לו!

ashkeloni

New member
ברור שצריך לתת שיוויון לכולם

אסור לתת עדיפות לאף שיכבה חברתית

איילת כ

New member
בעיקרון ברור שכן

לא נראה לי שמישהו יגיד לך אחרת אבל בתכל'ס אף פעם לא יהיה שיוויון אמיתי.

למעלה