הקפצה....

• פותח הנושא ZVI Z
  • פורסם בתאריך

ZVI Z

New member
יש לי שאלה אליכם

אתם לא חושבים שהתורה קצת שוביניסטית וגזענית? ובבקשה אל תעשו בי לינצ' פה... כאילו היחס של התורה והדתיים לכל מי שלא יהודי(כשכמובן עדיף דתי.שלא לדבר על המצב אצל החרדים)הוא שהוא יצור נחות. אז מה אם אנחנו 'העם הנבחר' למה אנחנו יותר שווים מעמים אחרים?זה לא מזכיר לכם קצת את תורת הגזע של הנאצים?מצטער על ההשוואה אבל לדעתי זה מתבקש. ובקשר לבנות.החברה הדתית אולי קצת התקדמה אבל אצל החרדים עדיין רואים באישה כלי ליצור ילדים ולהיות בבית ולנקות וכל זה.(ואל תגידו שגם אצל החילונים מתייחסים אליהם כאל משהו יפה כי זה גם לא המצב האידיאלי שם)

טיפוסית

New member
מעמד האישה

איך יכול להיות שווין זכויות בן גבר לאישה כשבעצם מדובר בשני מינים שוניים גם הגבר צריך לדאוג כל הזמן למשפחה, הוא יוצא לעבוד כי זה יותא מתאים לו ויש מקצועות שאישה עדינה מדיי בשבילם- בטבע של האישה הוא להיות עדינה ולא גברית בכלל כל מי שחושב שהתורה שובינסטית בגלל שאין שוויון זכיות אז איך יכול להיות שוויון בן שני מינים בעלי טבע שונה? הגבר- בטבעיות שלו אוהב להרגיש את עצמו שולט האישה- עדינה והיא שולטת בגבר בהסתר חוץ מזה מדמים את הגבר לראש ואת האישה לצאוור ואיך הראש יכול לנוע ללא צאוור?

אושרה1

New member
טוב אז ככה...

בס"ד האמת היא שיש דברים שגם אני כועסת עליהם בתורה ולאו דווקא זה שהיא צריכה לשבת בבית(שגם זה לא ברור לי). יש דברים שלא נבין ואני אכן לא מבינה כמה דברים שהתורה ציוותה לדעתי היה יחס לא נחמד לבנות פעם ואני שמחה שאני חיה היום אבל.... אושרה

ZVI Z

New member
שוויון זכויות זה לא קשור להבדל בין

המינים. גם אנחנו והערבים שונים לחלוטין ואמורלפי המוסר הבסיסי להיות שיויון בינינו(אולי לא לפי התורה אבל זה בעיה) ומה זה בטבעיות גבר שולט?אם מישהו יאנוס אותך ויגיד לך זה הטבע שלי מה תגידי אז?זה לא משנה בטבעיות.למה שיהיו חוקים ברורים שאישה צריכה לשבת בבית או כל הדברים בסגנון. ודיברתי יותר על הקטע של הגזענות אבל חפיף

אליגטור

New member
פפפפפפפפפ.... זה דורש

הרצאה ארוכה שגם היא תקצר מלהכיל היריעה. נושאים כאלה כלליים הם ממש לא פשוטים. אני ממש לא רוצה להתחיל לכתוב ולכתוב ולכתוב ואז בסוף גם לא תקבל תשובה מלאה ומנומקת, אז אני אנסה להביא קישורים לכל מיני שו"תים (שאלות ותשובות), ואני גם ממליץ לך לבדוק בפורום דתיים אם לא היה שם שרשור על זה כבר, אני חושב שהם בטח כיסו גם את הנושא הזה. בכל מקרה, אין לך סיבה לחשוש, לא רק לאדם מבחוץ יש שאלות כאלה, גם לדתיים והן מובנות בהחלט.

ZVI Z

New member
טוב אני כבר יותר מגדי ת'עצמי בחוץ א

בל לא משנה.כתבתי בפורום דתיים וגם שם לא משהו. אני ממש לא חושש לשואל ובגלל זה אני שואל...זה יותר נראה שאתם חוששים או לא יודעם לענות..

עדין לא הבנתי למה אתה שואל

ולא משנה כי שאלת לכן אנסה לענות: 1. לא לכל דבר יש תשובות. 2. לא תמיד אפשר לענות. 3. האם התורה גיזענית ושוביניסטית!? שאלה בהחלט גדולה , מקיפה וממורכבת מידי. ברור לי לחלוטין שהתשובה שלי לא תספק אותך ואיננה מתיימרת להיות כזו אולי רק להציג נקודת ראיה נוספת- באופן עקרוני- לשאלה הזו יתכנו שתי תשובות כן ולא כן. במידה וזו התחושה הסוביקטיבית שלך. והרבה פעמים גם אני מרגישה ככה ונורא קשה להתמודד עם זה. ואז גם קימות תחושות של התמרמרות וכו' לא! כי היו גדולים ורבים לפניי שניסו לענות ולבאר את הסוגיות האלו אנ אישית תמיד התחברתי לפילוסופיה יהודית ולכן יכולה להמליץ לך על הסידרה של הר' הס ומן הסתם יש עוד ספרים טובים יכול להיות שזה יתן לך תשובה יכול להיות שבפרק זמן מסוים ההסברים יהוו עבורך תשובות טובות ויספקו אותך יתכן ובשלב אחר תרגיש שלא וגם זה בסדר לך וחקור וגם אם אז לא תמצא תשובות לדעתי, ואומר את זה בזהירות, אתה מוזמן גם לפתח תשובות או הסברים לעצמך ואז גם תשובה ש"היהדות גזענית ושובינסטית" - כתשובה חיובית תהיה נכונה אבל אז מניסיון יהיה לך מאוד קשה. בהצלחה!

שלום וברכה...

בס"ד מה שאגיד הוא לפי דעתי בלבד! תראה, התורה אכן מזכירה את העם היהודי כעם הנבחר... אבל היהדות אינה קוראת להשמדת עמים אחרים (חוץ מעמלק) היא אינה נגד עמים אחרים, אך מזכירה לכל שישראל מעל לכולם כי הם העם הנבחר... עם הנבחר יותר גדול מהעמים האחרים, זה לא אומר שאנחנו יותר שווים מהם אלא רק יותר גדולים מהם מבחינה רוחנית ומוסרית, ויותר קרובים לה' בורא העולם! בקשר לבנות, אני כרגע עורך עבודה בנושא והיא תוגש כחלק מ-5 היחידות שלי בגמרא. יש מקומות בתורה (שאני אומר תורה אני מתכוון גם לספרי קודש אחרים) שאכן יוצאים קשות נגד לימוד תורה לנשים ומכאן רואים כביכול הפליה ברורה! התורה רושמת את סיבותיה אך אם שמים לב וקוראים במקומות אחרים, ניתן לראות עם הדורות את הסתייגות וככל שמתקדמים בדורות רואים יותר יותר רבנים בעד לימוד תורה לנשים... הרב שרלו ענה לי לשאלה ששאלתי אותו, שפעם נשים אכן היו משועבדות לבית אך כיום נשים הן בעלות השכלה ולא פחות מגברים ועל כן גם להן מותר ללמוד תורה, מה שמראה בעצם את התקדמות ההלכה בעקבות התקדמות העולם! היום (אני מדבר עכשיו על הציבור הדתי-ציוני) האישה לא פחות חשובה וחכמה מהגבר ואין הפליות!!! מקווה שעניתי לעניין, שמחתי לעזור,

mayakol

New member
חייבת להעיר משהו קטנטן...

לא בהקשר של הדיון פה, אלא בהקשר הלשוני- כתבת (ליאור אני מניחה) למעלה, בהודעות המומלצות או איך שלא קוראים לזה, שנעות מצד לצד, "האם התורה שובינסטית וגזעית?" ועד כמה שידוע לי, אומרים גזענית ולא גזעית, שזה משהו אחר... וחוצמזה, אני לא מבינה איך אנחנו נותנים לנושא שעלה פה (שהוא חשוב לטעמי רק כדי לא להשאיר ספקות שמא התורה שובינסטית) לחמוק, ולא מגיבים עליו בשירשור ארוך ארוך...

mayakol

New member
אה, זה לא משהו קבוע? ../images/Emo8.gif

לאיזה חלק התכוונת, לקטע הלשוני או לעניין השני שציינתי? (או שאולי לשניהם, ואז בכלל אני ארגיש נפלא?
)

הנה מה שאני חושבת:

התורה שוביניסטית שחבל"ז! "שלא עשני אישה"- מה אני? מוטציה? תסלחו לי, אני לא מפקפקת ולו לרגע בדת משה וישראל ובתורת אלוקי. אבל דעתי היא מוצקה: השוביניזם הזה מגיע ממקורות ישנים מאוד. ומכיוון שהדוסים החליטו שתורת ישראל היא אינה משתנה ואנחנו עקבנו אחריהם כמו מטומטמים...זה לא אשמתי. צר לי להגיד בעצב רב שאני עדיין מחכה לרבנית שתקום ותעלה. שאני מחכה לכמות יותר גדולה של מדרשות. ולהיתר מלא לנשים לשרת בצה"ל. אני לא מדברת על הנחת תפילין או עליה לתורה אבל מינימום של כבוד לנשים. לא?!? וסליחה על ההודעה העצבנית

מוצארט

New member
והנה מה שאני חושב:

את לא מוטציה, בוודאי שלא. הברכה הנ"ל נאמרת, לא בגלל שגרוע להיות אישה, אלא, שלבנים יש את הזכות לקיים יותר מצוות וללמוד תורה, מה שהבנות לא יכולות. מצד שני, יש לאישה את הזכות להיות בבית ולחנך את הילדים, בעוד הגבר מחוץ לבית, עובד. נשים בצה"ל: אין להם מקום שם. לא מבחינת צניעות ולא מבחינה יעולית. הצבא צריך רק בנות בודדות אצלו, השאר, באמת שמיותרות. (אני יודע את זה מנסיון, אני בצבא). יש הרבה מאוד כבוד לאישה היהודית, הרי היא מקבלת את הזכות לחנך את הילדים!!! ופשוט כבר אין לי כח עכשיו להרחיב בנושא, אולי בהזדמנות...

סליחה חמוד.

זה בוטה. אז מה אם לא כולנו בוגרי ישיבה או אולפניסטיות חסודות? אל תגיד אף פעם על אף ייצור בעולם שהוא בור. זה מעלה לי את הסעיף. יש צורה להגיד דברים ועל אחת כמה וכמה כשזה נכתב ולא נאמר- פה אין לך אופציה לדיון מילולי ולהבעות ותנודות קול. אז זה יוצא שונה לגמרי. מה שאתה יכול להגיד במילים לרוב לא ייצא אותו הדבר אז קחו בחשבון.

../images/Emo24.gif

אין דבר כולנו בוטים לעיתים פשוט חשוב שנדע להתייחס בקלילות ובהומור לכל ההודעות, כמו שחברים עושים. כי אם יבוא אלינו חבר/ה חדש/ה לפורום שנעלבים משטויות כאלה ושלא מנוסים בהתבטאויות שלנו הלך על כולם :)

למעלה