נכתוב על הכול בהודעה אחת../images/Emo13.gif
נתחיל מידידינו בן אהרון.ראשית אני שמח שאיתנו אתה.יש לך זכויות רבות בהתנהלות הנכונה של הפורום הזה שלדעתי הוא הפורום המיוחד והצקצועי ביותר לא רק בתפוז אלא בכל הרשת הישראלית. אכן יש תוספת מיותרת של "אקו" בשירה.כשאני מקליט את השירה אני תמיד משתמש בזה בהגזמה כי זה עוזר לי.כפי שכתבתי,לא נערך כאן שום מיקס או עירבול.לקחתי את זה כמו שזה והפכתי לMP3 . אם אני אשיר בעברית,זה לא יהיה אני.ניסיתי.זה לא זה...אין לי ברירה אלא לשיר בנוסח הזה. השיר שלי מתחיל במילים "סימן טוב ומזל טוב יהא לנו ולכל ישראל ומסתיים גם בזה

אולי יש תוספת מוגזמת בכלים.אני אבדוק את זה.תודה בכל מקרה על הביקורת
ר' אסף: אני אשיר בקלטת המוגמרת ואעשה את כל התפקידים.על רעיון השירה, נכתוב בהמשך. הקלרינט בהחלט נמוך יחסית לשאר הערוצים.נגביר אותו כמובן במיקס אבל הוא לא יוביל את הרעיון. ר' בוב: אני אפתח ואכתוב שאינני יודע מי אתה אבל בזמן הקצר שאתה איתנו הוכחת כמה נחוץ היה לפורום הזה תוספת של אדם שכותב הודעות מענינות שקולעות למטרה ומוסיפות נופך מעניין,נכון ומרתק לאוירה המצוינת שקיימת בפורום מיום היווסדו
אינני נבהל מתחרות.לא תמיד אני מנצח בה. לפעמים יותר,לפעמים פחות.מצד שני אני צריך לתת משו לעם שהוא יוכל לשיר איתו ולהתחבר אליו בגלל שהוא מכיר אותו. "ד. במחרוזת הייתי מוסיף כמה ניגונים חזקים ולא מוכרים זה יוצר עניין" יפה כתבת.במחרוזת הגדולה שאורכה יהיה 30 וכמה דקות בעז"ה אני אכן אעשה זאת.השילוב יהיה של ישן.חדש ובעיקר שונה.זה אפשרי אני רק צריך לתכנן את זה נכון. בהמשך אני אכתוב עוד כמה דברים שיאירו על העניין של היחודיות בקלרינט והשירה מאידך ש"נדחפת" קצת ומעצבנת אתכם
ועכשיו....לאדומים בפורום.הם אדומים בזכות ולא בחסד.כי כדי לשמר פורו כזה צריך שני עקשנים שלפעמים בכוח יעלו נושאים,ישתתפו ויפיחו רוח חיים בפורום.עד לפני זמן קצר המצב היה קצת קשה.הם לא ויתרו...ההצלחה שלנו היא הרבה מאוד בזכותם

ושוב...השירה כותבת אורה מפריעה לי "אני הייתי רוצה לשמוע יותר את הקלרינט שלך ואותך גם מנגן וגם שר." זה לא יעזור לכם
ואני אספר לכם סיפור קטן. אני כבר שר הרבה זמן.זה מצליח.העם אוהב את זה אבל...אבל קשה לו לקבל את זה. לא מזמן ניגש אלי אדם בחתונה שבה שרתי כל החתונה וליוויתי את עצמי עם האורגן.הוא בא מיוזע כולו בסוף הערב..היה משגעעעעעעעע הוא אמר לי.אפ'פם לא ראיתי חתונה כ"כ שמחה ואמיתית..אבל...אבל...אתה צריך לנגן בקלרינטטטטטטטטטט!!! אני לא יכול לוותר על זה!!! לא שאני כזה סופר סטאר שכולם עוסקים בי.ממש לא. אבל אלה שכן מכירים אותי קשה להם לקבל את המעבר הזה שיוצר איזה שינוי באישיות נקרא לזה ככה. נסיים בר' נועם ואז אני אנסה לסכם ולהבהיר את העניין. תודה על המחמאות שנמצאות בכל סעיף
איפה הקלרינט?????????????? הוא נמצא ובגדול.אני אגביר ב"נ את הערוץ ואולי עוד אוסיף קלרינט נוסף. עכשיו לעניין עצמו. חלק נכבד ממה שאני הולך לכתוב מיועד לר' אסף ידידי היקר. 5 שנים שהאיש מנגן בתזמורות.עיקר החתונות הם של בעלי תשובה. אני מלווה תזמורות עם הקלרינט.לפעמים עם אורגן.החתן לרוב עם שטריימל וכתונת פסים.אם לא הוא עם כובע וחליפה.ספרדים, אשכנזים שהחליטו לשנות את הדרך.אני חושב שמגיע להם משהו מעבר ל "יחד יחד", "אילו יהודי היה יודע" (מסמר ההתלהבות של הערב) "ברוך הגבר" "אנחנו מאמינים בני מאמינים" (מתקדם קצת...) "סימן טוב ומזל טוב" (קרדונר?) "הקב"ה אנחנו אוהבים אותך" "עבדו את ה' בשמחה" (להקת התפוצות) ועוד על זו הדרך.... כדי שאני אוכל להקים אלטרנטיבה שתתן מוזיקה יהודית שתתאים ללבוש ולאופי היהודי שהחתן קיבל עליו בשעה שהוא החליט לשנות את הדרך אני צריך להוביל את העניין. כדי להוביל אני צריך לתת את הבסיס ולהתוות את הדרך והרעיון. הדבר ניתן רק אם אני אשיר ואלווה את עצמי.במקום גיטרה חשמלית עם דיסטורשן יהיה אקורדאון שנועם כתב עליו ואני אכן מתעקש עליו. מאימתי האיש החליט שהוא מסוגל לשיר ולהוביל ערב בנחת? זה קרה עם ישראל דגן כשערכנו את הקלטת אזמרה. ומעשה שהיה כך היה. כשישבתי באולפן עם הבן של דגן ולמדתי את ניגוני ברסלב. הגיע הרגע של "מילי דשטותא". האיש לפתע התיישב הפעיל את ההקלטה ב564 והתחיל לשיר את "תעיתי כשה עובד" "עשני יהודי" ובברסלב בוער אש לקול צהלת דגן זעירא
כדי שתשאר מזכרת מהעניין,הורדנו את העסק למחשב,צרבתי על דיסק ושלחנו את זה לדגן. למחרת דגן התקשר והתפעל מאוד מהשירה.הוא שפך תשבחות רבות על העניין.שאלתי אותו אם הוא רציני. הוא אמר לי: תנסה פעם הופעה עם שירה ותראה...זה נתן לי דחיפה בעניין.זה גם מה שכיום מוביל אותי לנסות ולהרים את העסק לבד.למרבה הפלא בהופעות.העסק הולך.נכון שחסר לי הצבע שלי בקלרינט שמלווה וגם באקורדאון אבל הבסיס הוא השירה והליווי באורגן עם המקצב הנכון של מכונת תופים. כאן אני צריך לבחור האם לתת את הצבע בקלרינט שהוא כלי משני בהובלת תזמורת או לדחוף עם השירה שהיא למעשה מובילה את הערב ואת סדר הניגונים והשירים.בגלל שאני לא יכול לשחר ולנגן בידים באורגן וברגליים בקלרינט בחרתי באפשרות השירה עם הקלידים. זה הולך.זה הולך מעל ומעבר למה שציפיתי...ברוך ה'

הבעיה היא בהקלטה.קשה לי להתחבר לעניין השירה בהקלטה.זה חדש לי.אני לא רואה את הקהל.בקלרינט זה לא הפריע.במקרה דנן זה נותן לי תחושה משונה.לא בטוחה.אני צריך להתרגל לזה...בעז"ה כשם שהוא לא נטש אותי בכל הענינים ונתן לבחור ישיבה שלא התחיל וסיים תיכון את ההיגיון והשכל להבין מהי תוכנת ערוצים.מהם קלידים.מהו מיקרופון.מהם אפקטים.איך מקליטים נכון קלרינט.איך לשמור סקיצה.איך לבצע מיקס.איך לעבוד נכון עם תוכנות מידי מסובכות.איך לשמור נכון פרוייקט.איך לבנות מקצב תופים.איך להתעסק עם הגברה והכי חשוב איך להתגבר על הכול ולהיות גם איש סאונד,קלרניטן,מתופף,קלידן,אקורדאוניסט ,זמר,מפיק ואיש שיווק בחדא מחתא, כך הוא גם יראה לי את הדרך הנכונה בביצוע נכון של השירה ללא קהל ויתן לי כוח להוציא מהכוח אל הפועל קלטת שתאפיין את הרעיון של תזמורת חתונות אמיתית מפעם שאולי קצת פוזלת לעיתים אל העם ויורדת אליו אבל הרעיון והדרך יהיו שייכים לפעם. כל בעלי התזמורות שניגנתי איתם רואים ברעיון התזמורת דבר מישני. המטרה המרכזית שלהם. היא
"לחזק את עם ישראל",לשמח אותו,להעביר לו מסר. אני להבדיל,איש פשוט.אני לא תלמיד חכם ולא מורה דרך.המטרה שלי היא להעלות את הרמה הכללית ולהחזיר את האווירה הנכונה לשמחות.בר מצווה,שבע ברכות,חתונה ועוד. כשם שהצלחתי לתת מימד שלדעתי קצת החזיר את אווירת הכליזמר הארציישראלי של פעם, כך בעז"ה אני אצליח אולי לשנות במשהו את האוירה בחתונות. זה לא יהיה "מקצועי" ר' זיסער. לא תצטרכו לחקות את הירושלמערס החדשים שגילו את אמריקע ו"האקשן" ישלוט בתמונה. מכאן אני רוצה לאחל לרב אלעזר קעניג רפואה שלימה בתוך שאר חולי עמו ישראל. הוא היה מאלה שדחפו אותי להקים את התזמורת שתשתדל ומשתדלת לשמור על סגנון יהודי עם הניגונים של פעם בלי לנסות ולפזול לכיוונים אחרים. זה שנה וקצת שהתזמורת מנגנת.ברוך ה' בהצלחה. היא תמשיך להצליח בעז"ה. הביקורת הייתה חשובה לי. גם אם היא לא חיובית תמיד.יותר חשובה לי ביקורת שלילית כדי שאני אוכל לשפר וללמוד וע"כ תודתי נתונה לכל העונים