הקפצה

yaakii

New member
סקירת עיתונים../images/Emo63.gif בפורום שלנו

במסגרת שיתוף פעולה בין הפורום שלנו למערכות הגיליונות: "עיניים", "טבע הדברים" ו"ראש גדול", מדי חודש ייסקרו בפורום שלנו עיתוני המדע (/טבע) הנ"ל. הסקירה מהווה סיכום קצרצר-ממש על קצה הציפורן- של מספר כתבות מתוך הגיליונות, מדי חודש. הסיקור יכלול מידע מדעי מעניין ואני מזמין את כל החפץ, לעיין בהודעות הסקירה. תוכלו להתרשם מתוכן הגיליונות ולרכוש מנוי, במידה וימצא חן בעיניכם עיתון זה או אחר. הסיקור מתחיל החל מהחודש הזה,חודש מאי. אנו עובדים כעת על שיתוף פעולה נוסף, בין הפורום לגיליונות הנ"ל (/חלקם), שאנו מקווים שיצא לפועל בקרוב, במסגרתו תוכלו אתם, חברי הפורום, לזכות בפרסים(!). אין שום התחייבות כרגע-אז אל תפתחו ציפיות.
אז שתהיה לכולכם קריאה מהנה
, יקי
 

yaakii

New member
סקירת עיתון "עיניים"../images/Emo218.gif-גיליון בנושא: חומר

בגיליון החודש, של מגזין עיניים בנושא חומר הופיעו, בין השאר, הכתבות הבאות:
"יש לי חידות" 5 חידות שונות: מההבחנה מה הם חומרי הגלם של מוצרים שונים בבית, ועד לגילוי משפטים בנושא חומר המסתתרים מאחורי איורים.
קומיקס סיפורים, וכד' *קומיקס "איש הפנדה" המאבחן את החומרים הסובבים אותנו *סיפורים בהמשכים על חומרים מסוכנים..
*הסיפור שאינו נגמר"-קומיקס
עשוי טוב של שי צ'רקה שהקוראים מוזמנים להמשיך בגיליון הבא ועוד..
"חומר למחשבה" *מחשבות וחלומות הם חומר?-טענות ה"בעד" וה"נגד".
"החומר האפור" כתבה מעניינת בנושא המוח, חלקיו ותפקידיהם. *האם ידעתם שבמוחנו 47 חלקים שונים...? * האם ידעתם ששפת המוח היא חשמלית
, בדומה למחשב (אך איטית הרבה יותר ממנו)...? ועוד...
"ממה עושים כסא" אילו שיקולים יש על האומן
לקחת לפני שהוא מתחיל בעיצוב יצירה/ חלק ממכשיר כזה או אחר. (שיקולים הנתונים לבחירתו, התלויים בדרישות הלקוח..)
"מהו חומר רדיואקטיבי" *על הקרינות השונות הנפלטות מגרעיני יסודות לא יציבים. *גילוי היסודות הרדיו אקטיביים. *שימושי הכח של חומרים רדיואקטיביים ועוד...
"ממה עושים כנף של מטוס" על חומרים מורכבים: איך הם עוזרים בטכנולוגיה של היום, איך יעזרו בעתיד... בקרוב נגור בבתים
מוקצפים... ועוד.. כמו כן הופיעו: "שיחה בהרבה עיניים"-דיון
עם צעירים בנושא חומר, רעיונות לאומנויות מחומרים שונים (עבודות פסיפס מגזירי עיתון, מנורה מאיטריות ועוד...), "מה אומר לכם החומר הזה"-חקר האומנות מתקופת אנשי המערות ועד המאה ה-20, ועוד... אתר המגזין עיניים
 

yaakii

New member
סקירת עיתון "ראש גדול"../images/Emo22.gif -גיליון מס' 84-85

לרגל שנת ה-60 למדינה יצא גיליון "ראש גדול" מיוחד: אורך העיתון כפול ועל כן יצא כעיתון משותף אפריל-מאי. סגנון התוכן שונה במקצת מתוכן הגיליונות הסטרדנטים ומכיל כתבות הסורקות השגים ישראליים שונים במדע ובטכנולוגיה, על כן צירפתי בסיום סקירת הגיליון גם מספר כתבות מהגיליון הקודם בכדי שתוכלו לקבל מושג על אופי הגיליון(גיליון מס' 83-מרץ). קריאה מהנה
"חזון מדעי-טכנולוגי לישראל" ראיון מיוחד לראש גדול, פרופ' דוד מנדלוביץ-המדען הראשי במשרד המדע מתווה קווים מנחים לעתיד ישראל בתחומי המדע. בין דבריו: כיוון שאנו מדינה קטנה סך כל החוקרים במדינה הוא 10,000 איש. על-כן עלינו לחשוב מראש על נושאים בהם אנו רוצים לראות כעדיפות לאומית, אותם הוא מונה. "כשיאזלו המים המתוקים נפנה לים"
סקירת טכנולוגיות התפלת המים השונות. הידעתם כי המפעל הגדול בעולם נמצא באשקלון ומספק 100 מלמ"ש (מליון מטרים מעוקבים בשנה)? "בדרך הים" לאחר הובלה ימית של פרחי קטיף וענפי קישוט
מתעוררות בעיות איכות שונות בפרחים: הזדקנות, הצהבה, נשירת אברים, דהיית צבע ועוד.. לאחרונה מצאו שיטות המונעות את התופעות הנ"ל וכך יוצאים מדי שנה פרחי קטיף רבים מישראל. "פריצת דרך עולמית-מחשב ביולוגי" בני גיל- דוקטורנט שעובד בצוות של פרופ' אהוד שפירא- ממכון ויצמן חושף בפני הקוראים מחשב מלוקולרי המוכנס לגוף האדם, מאבחן את סוג הסרטן ומייצר בתגובה תרופה מתאימה. המחשב מעבד את נתוני הקלט-מולקולות RNA - ויכול לחוש אם ישנה בעייה. אם קיימת כזו, הוא משחרר תרופה מתאימה.
תכנית "תלפיות"-הנבחרת הלאומית" התכנית חוגגת 30 שנה להיווסדה. מדובר בפקרוייקט רציני יותר, שמתוך כ-10,000 מועמדים כ-55 בלבד מתקבלים. חברי הפרוייקט לומדים לתואר ראשון בעת שירות החובה, כך שבגיל 21 הם כבר מוכנים להשתלב במחקר ובפיתוח של טכנולוגיות ואמצעים חדשים. "חומת אש
ישראלית לאבטחה עולמית"
בגיל 10 הוא נשבה בקסם המחשבים. בגיל 14 מצא את עצמו עובד באוניברסיטה במקביל ללימודיו בתיכון ובשלב כלשהו גם לסטודנט, בגיל צעיר. הכירו את מייסד חברת "צ'ק-פויינט" שדגלה היא תוכנת ה- FIREWALL המצויה בהרבה מחשבים- גיל שוויד. "חץ במרומים" המצאת מערכת ההגנה המשוכללת החלה ב-1988 ובשנת 2000 הועברה ליחידת "חרב מגן" של צה"ל
לאחר שכבר עברה ניסויים והוגדרה כמוצלחת. פעילות המערכת מורכבת מ: מכ"ם, מרכז ניהול ירי, משגר ומיירט, מערכת נוספת של טילי הגנה מסוג פטריוט. "רפא"ל-פיתוח אמצעי לחימה תוצרת הארץ" הולדת רפא"ל חופפת להולדת המדינה. בין הנשקים שייצרה: טילים כגון "פיתון 5" הנחשב לטיל-האוויר הטוב בעולם, "גיל"- טיל נגד טנקים, מערכת שליטה ובקרה-"רקהלייט" שנועדה לצילום מטרות בזמן אמת, מזל"ט ה"סקיילייט". "ראשונים באוכל"
מסתבר שמאכלים המיוחסים אלינו, כמקור-אינם אלא עיוות מציאות. האבטיח, הפלאפל, הפיצוחים והארטיק לא שלנו..-אבל בכל-זאת שמורות לזכותנו כמה התפתחויות מובילות במוצרים שונים כגון הבמבה, שוקולד השחר העולה, שקדי המרק ועוד.. עוד כתבות בגיליון: "מכדורי רובה ועד לחלל החיצון"-שישים שנות מחקר ופיתוח ביטחוניים, "לויין ישראלי חדש בחלל"-חשים ורואים ממרחק עם מצלמת מכ"מ, "יזמים צעירים מתחילים לעשות עסקים"-סיפורם של צעירים ממציאי פטנטים, "טביעת הרגל האקולוגית שלכם"-חישוב מעניין לגבי כמות הפחמן הדו-חמצני המיוצרת על-ידנו מידי יום והנזק הכרוך בכך, ועוד רבות אחרות... סיקור קצרצר לגיליון 83: "האם התחיל מרוץ החימוש בחלל?"
טיל אמריקאי פגע בהצלחה בלווין ריגול אמריקאי שיצא משליטה והיה חשש כי יתרסק על גבול האמוספירה וחלקיו יגיעו לכדוה"א ויגרמו לנזק. הדבר גרם לרעש גדול כי עד כה הייתה מעין הסכמה אילמת כי החלל נמצא מחוץ לתחום המאבקים בין המדינות השונות. היכולת של מדינה לפגוע בלווין בחלל מרמזת על תחילתו של מרוץ חימוש חלל בעייתי למדי. "באיזה צבע אתם רוצים את המתכת שלכם?"
פרופ' חולניי גואו סובר כי ניתן להמיר את צבעה של כל מתכת, אפילו לצבעי מולטי-כולור כמו כנפי פרפר. "מה הקשר בין אומנות לפיזיקה?" קרינת טרה-הרץ תחשוף יצירות אומנות המצויות על גבי קירות, מתחת לשכבות צבע רבות, מהעבר הרחוק. "האם זה פרי" טפיל הנראה כפרי יער בשל לאכילה נאכל ע"י ציפורים הנופלות למלכודת וכך מופץ הטפיל בצואת הציפור. כתבות נוספות: "התשובה המחשמלת של האבק המדברי"-שדות חשמלים הם שדוחפים את גרגירי החול במדבר סערה וכך נוצרת תופעת "האירסולים" המשפיעים אל אקלים כדוה"א, "ספוג חכם"- חומר חדש המשנה את צורתו בהשפעת שדה מגנטי.-מה נוכל להפיק מכך?, "המדע שבאגדות"-שערות רפונזל יכולות להתקיים במציאות? ועוד רבות אחרות...
 

tweeg

New member
לא הבנתי את הקטע עם הצבע והמתכות

""באיזה צבע אתם רוצים את המתכת שלכם?" פרופ' חולניי גואו סובר כי ניתן להמיר את צבעה של כל מתכת, אפילו לצבעי מולטי-כולור כמו כנפי פרפר." אני מניח שהוא לא מדבר על צביעה,אז הוא מדבר על הוספת מערכת מצומדת למתכת אבל אז כבר שינית לה את המבנה וזה לא אותו דבר אז מה הקטע? ואכן יש לנו אחלה אוכל :)
 

yaakii

New member
מחר אהיה בבית והעיתון יהיה ברשותי אז אוכל

לבדוק את פרטי הנושא ולהשיב..
 

yaakii

New member
השינוי נעשה בעזרת לייזר

ואכן משנה את מאפיני המשטח הפנימיים של המתכת ולא רק את הציפוי. בכל-זאת, כל עוד לא שיניתי תכונות הפוגעות ביתרונות המתכת-מה זה משנה?
 

tweeg

New member
עקרונית כלום

טכנית זה לא אותה מתכת אלא פשוט חומר שונה מותר לך להעלות את הקטע שמתאר את השינוי המבני? זה פשוט הוספת מערכת מצומדת ע"י שימוש בליזר? תאמת זה אפשרי,לוקחים סריג,שוברים קשרים ע"י ליזר,קשרים חדשים יווצרו ותצא מערכת מצומדת זה פשוט למצוא מתכת ששבירה של קשרים מסוימים תהפוך אותה למערכת מצומדת ואז למצוא את את הקא"מ שיעשה את זה נושא מעניין,חבל שאין את זה באינטרנט
 

yaakii

New member
מדובר בכתבה קצרה, יחסית

ולא מתוארים שם פרטי התהליך. בעיקרון אני אמור לפרסם רק תמצית של הכתבות..
 
למעלה