הקפצה - שרשור הגו - ולא של היקארו

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif המונח בשפת המקור הוא...

神の一手, קאמי-נו-איטה, כאשר קאמי פירושו אל או אלים, ואיטה פירושו (בהקשר הזה) מהלך במשחק. דהיינו, "מהלך האלים" או "המהלך האלוהי". מתאים לי הרבה יותר מאשר "יד האלוהים", בלי להכנס לסוגיות של דת ומדינה. גם אם הייתי צריך לתרגם את זה לאנגלית הייתי קורא לזה "The Divine Move".

star_female

New member
../images/Emo45.gif לפעמים משתמשים ב"יד האלוהים"

בגלל שיש משחקים בהם "יד" פירושו מהלך. וביפנית זו אותה מילה. אבל תרגום צריך להיות נכון מבחינת משמעות, לא מילולית.

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif לא הבנתי

באילו משחקים יד פירושו מהלך? ביפנית, המונח המשמש למהלך במשחק הוא איטה (一手) ולא טה (手, יד) וכך הוא מופיע כמדומני בכל התסריטים שעברתי עליהם עד עכשיו.

imdark

New member
זהו כפל משמעות

חוץ מזה השימוש הנכון הוא איטה תמיד המשמעות של מישפט היא המשחק שרמתו וקיימו מציגים הילה של אלוהיות לכל המביטים כעיקרון המהלך האליון או המושלם להחזיק בקאמי נו איטה כלומר להיות מסוגל להוציע את המקסימום מכל מהלך ולשחק בצורה מושלמת בנוסף בתאוריה משחק מושלם לא אומר ניצחון מושלם כלומר הטוב ביותר שאפשר להרוויח מכל מהלך במשחק בו לפחות אחד השחקנים מחזיק בקאמי נו איטה אין צורך לשחק בגלל שרמת ההנאה במשחק מצתמצמת לכלום

star_female

New member
לא נתקלת במשחקים כאלה?

למשל פוקר. מצד שני אני לא משחקת בזה אז אני לא בטוחה. אה, ועכשיו כשאני חושבת על זה זה גם לא בדיוק אומר מהלך... בכל מקרה, ב-itte יש את הקנג'י של יד, ואם לוקחים את המשמעות המילולית רק מהקנג'י זה "יד אחת". יכול להיות שזה לא הגיוני בשביל הצירוף הזה, אני לא יודעת יפנית מספיק טוב בשביל להיות בטוחה.

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif ברוב משחקי הקלפים...

יש יד. שפירושה "הקלפים שאתה מחזיק". ב-itte יש את הקנג'י של היד, ומילולית הפירוש הוא יד אחת, אבל המשמעות היא "מהלך" ולכן לתרגם את זה בתור יד תהיה טעות מבחינתי
למה שיהיה כאן כפל משמעות, לא לגמרי ברור לי.

imdark

New member
בגלל

שברמות הגבוהות של גו שחקנים רואים את המשחק כיקום יותר מאשר מלחמה והשחקן הוא אלוהים כאשר שחקן מגיע לרמה של שליטה מוחלטת במשחק הוא הופך לאלוהי הלוח וידו היא כמו יד האלוהים אשר שולטת בעתיד עבר והווה בלוח (מקצוען מסוגל ליראות אין סוף מהלכים עד סוף המשחק מכל מהלך

אז...

זה אומר שבאליפות לחטיבות ביינים כשהיקארו דימיין שהוא "בונה" את היקום... הוא היה קרוב למהלך האלוהי? 0.0

imdark

New member
זה אומר שהיוצרים של הסדרה

רצו לגרום לו להיראות מגניב וגאון גו למרות שהוא בקושי שיחק גו בחיים במשחק שחקנים טובים תופסים את הלוח כיקום ויד האלוהים הוא מצב שבו שחקן לגמרי שולט על הלוח ולא רק אומר שבזמן שהוא משחק הוא כאילו אלוהים אלא שולט לגמרי גם על האבנים שלו וגם על של היריב

star_female

New member
לא גאון גו, בעל דימיון מפותח

הוא כבר מצא רעיון כל כך יפה בכמות זמן הקטנה הזאת שהוא משחק
כל אחד יכול להסתכל על הלוח בתור היקום, לא רק שחקנים טובים. זה סה"כ עניין של נקודת מבט. ברור ששחקנים טובים יותר קרובים ליד האלוהים משחקנים מתחילים.

star_female

New member
יש 19 *צמתים*, לא משבצות

זה יוצא 18 משבצות לאורך ולרוחב. נקודת כוכב היא נקודה יותר מודגשת שנמצאת ב-5 מקומות על הלוח: על כל צומת 5X5 (מכל כיוון - סה"כ ארבעה מקומות) ובמרכז הלוח. מצורף תצלום מסך מתוכנת גו. המהלך האלוהי כפי שאני הבנתי את זה אומר שהגעת לשיא היכולת בגו - כל משחק שאתה מתחיל וכל מהלך שיעשו נגדך במהלך המשחק עדיין יסתיים בניצחון שלך. זו השערה שלי בגלל שלא ממש מסבירים את זה במפורש.

star_female

New member
...

ויש 9 מהם. (לא שיחקתי יותר מדי זמן :X) בקיצור תסתכלי בתמונה ^^;

יש 361 צמתים. משחקים על ההצטלבויות

גו הוא משחק קונטקסטואלי. הכל תלוי בהקשר. השאיפה היא להגיע למהלך המושלם/ אלוהי. אבל!! המהלך המושלם שונה בין מצבים שונים. המהלך המושלם זו היכולת לשחק את המהלך המושלם לכל סיטואציה. אותה אבן גו, מקבלת תכונות שונות על פי המיקום שלה, וביחס לאבנים האחרות.

imdark

New member
וכן גם ליחס הפסיכולוגי שלה

ולמערך המהלכים הקודמים לה לדוגמה במצבים מסויום תקיפה ישר אל האוייב שלך תיחשב פעולה חכמה אחרי שניצחתה את ההתקפה שלו אבל עם אותה תקיפה תתרחש במשחק רגוע יותר של שיתוף שטחים היא תיחשב טיפשית חסרת אחריות ולא מנומסת

GnomeBubble

New member
האמת שיכול להיות כל מספר *צמתים*

(לא משבצות) בלוח סטנדרטי יש 19x19 ובמשחקי מתחילים משתמשים ב-9x9 או 13x13, אבל אפשר לשחק עם כל מספר אי-זוגי של משבצות, ועד כמה שאני יודע היו כמה פעמים משחקי מקצוענים על לוחות גדולים יותר כמו 31x31 "בשביל הכיף".

shukry

New member
מס' המשבצות.

מס' המשבצות הוא או 9x9 או 13x13 או 19x19. זה לפי רמות. הכי נמוך (שחקן מתחיל) משחק על 9x9, שחקן יותר מתקדם משחק על 13x13, ושחקן טוב משחק על 19x19.

למעלה