הקפצה שכזו

augustus

New member
הנה נושא חשוב

אם כי לא חדש. אייל גרוס (המקסים) כתב ב"הארץ" מאמר על המאמצים לקידום החוקה בישראל. הלינקים ל"הארץ" נוטים להיעלם תוך שבוע, אז אתקצר את הנושא: כל הצעות החוקה כוללות רק את זכויותיהם של בני זוג משני המינים. בתמורה להכרה בנישואין האזרחיים, מסכימים יוזמי החוקה לבטל את המוסד של ידועים בציבור. כתוצאה, מעט הזכויות שיש לקהילה בשל הכרת זוגיותנו כמסגרת של ידועים בציבור, יילקחו ממנה. את מי זה מעניין? בינתיים, לא התרשמתי שזה מעניין אפילו אותנו, שלא לדבר על האחרים. היחיד שאמר את דברו היה, עד כה, אייל. אתמול, אחרי שקראתי את המאמר, חשבתי לי: מתרחש כאן תהליך שעשוי בסופו להביא עלינו אסון ( עוד מעט יגידו שאסור לנו לשתות שוקו!!!)איך יכול להיות שהקהילה שותקת, או לחלופין, עוסקת בזוטות, ואני לא אביא כאן דוגמאות לזוטות כדי לא להעליב אף אחד, אבל מי שרוצה, מוזמן לשמוע ממני באופן אישי (ואורי כבר ניחש מין הסתם).

אלי פלס

New member
1) תביאי את הלינק

סתם מעניין אותי לקרוא קצת יותר בהרחבה. על אלו הצעות הוא מדבר ושל מי אותן הצעות? 2) רוב הצעות החוק הנוגעות ל"ידועים בציבור" היו ביוזמת מי שאנחנו אוהבים לא כל כך לאהוב כך שנראה לי שאוכל לעניין אותו בכך הלאה... 3) יום טוב.

augustus

New member
אין לי מושג למי הכוונה

אבל אין דמות אחת העומדת מאחורי קידום זכויות הללו. רובן הושגו ע"י תקדימים משפטיים, במקרים בהם החוק היה מעורפל בנוגע לזהותם המינית של בני הזוג (החוק דיבר על "בני הזוג" ולא על "בעל ואישה", למשל), חלקן קודמו בעזרתה האינטנסיבית של הועדה לקידום מעמד האישה. לא הייתה דמות אחת שהושיעה אותנו מייסורינו.

הכותב מתעלם מדבר אחד....

את עיקר המאמץ לכינון נישואין אזרחיים בארץ עושים לא רות גביזון והרב מדן, ולא פורומים ה"חוקה בהסכמה" למיניהם. הפורום לבחירה חופשית בנישואין - שהוא קואליציה של 30 ארגוני זכויות אדם בארץ, החל מהאגודה לזכויות האזרח, דרך התנועות הקונסרבטיבית והרפורמית , ועד ארגוני עולים למיניהם - הוא הגורם העיקרי שדוחף את נושא הנישואין בישראל. בפורום נמצא גם "פורום הארגונים ההומו-לסביים", שיועציו המשפטיים עובדים יחד עם שאר ארגוני הפורום לוודא שהצעת החוק שפורום הנישואין כותב יכלול בתוכו את ההכרה בבני-זוג מאותו המין. כל זה נאמר בעיקר כדי לסתור את המשוואה שיוצרת הכתבה, לפיה נישואין אזרחיים=רע לבני-זוג מאותו המין. יש לנו הישגים רבים וחשובים, אבל להתחיל להתנגד לכל הצעה לשבירת מונופול הרבנות כמו שהכתבה דורשת - נשמע לי פסיכי.

augustus

New member
תודה על ההתייחסות הרצינית

ועכשיו, דעתי בנושא. 1. לא משנה מי עושה את עיקר העבודה, חשוב מי יכריע בסוף. אם תתקבל חוקה לפי המתכונת של המכון לדמוקרטיה, למשל, אזי מעמד הקהילה ייפגע, בדיוק מהסיבות שציין הכותב (אני מקווה ששמו מוכר לך); 2. הערת שוליים לא חשובה - אין לי מושג מיהם "היועצים המשפטיים" של פורום הארגונים ההומו לסביים, אני יודעת רק על מעורבות עו"ד אחד (דני סאביץ´) בעניין, ואשמח אם אני טועה ויש יותר; 3. הערה כן חשובה: למרות שילובו של פורום הארגונים ההומו לסביים בקואליציה, אינני משוכנעת כלל וכלל, שאם ייווצרו תנאים להעברת חוק הנישואין האזרחיים אשר ישאיר את הקהילה בחוץ, הקואליציה תוותר על ההזדמנות. מפאת גילי המופלג אני עוד זוכרת כמה דם היה צריך לירוק כדי שהקואליציה הזאת תסכים להכליל אותנו בין שורותיה. 4. ד"ר גרוס לא מציע להתנגד לכל הצעה לשבירת מונופול הרבנות, אלא להתנגד לכל שינוי שפוגע במעמד הקהילה. ושינוי כמו שהוא תיאר, עשוי לפגוע בו פגיעה אנושה. 5. בהצלחה לכולנו

זו שאלה אקדמית

כמי שיושב בכל פגישות הפורום ("הקואליציה" כלשונך), הארגונים ההומו-לסביים היום אינם היחידים שיתעקשו על הכללת הנושא במסגרת הצעת החוק. יושבים בפורום עוד נציגים רבים מארגונים אחרים, שהנושא חשוב להם באותה מידה. זאת ועוד. אני לא יודע אם נכחת בכנס בכנסת בנושא זה, אך חברי הכנסת שנכחו בכנס - עד האחרון שבהם - דרשו בעצמם את הכללת הנושא, והם אלו שבסופו של דבר יצטרכו להתמודד עם הקשיים הפוליטיים שבהעברת החוק.

ונניח..... ../images/Emo120.gif

(שאלה תאורטית) ....שאכן מתגבש רוב לחוק נישואין אזרחיים בישראל, אך הוא לא כולל את האפשרות לבני-זוג מאותו המין להינשא. תומכים בחוק, או מתנגדים לו ומשאירים את המצב כמו שהוא היום?

למעלה