הקפצה מיוחדת ל BOXY

סימסטר אביב

איך זה עובד בדיוק? פתאום שמתי לב שאין לי מושג. זה פשוט החופש יהיה בחורף? או שממשיכים ללמוד בקיץ הזה ויוצאים לחופש רק בקיץ הבא או מה?

bodas18

New member
חצילציל ../images/Emo13.gif

למיטב ידעתי הכוונה היא כדילקמן: במקום להתחיל בסמסטר חורף ולהמשיך לסמסטר אביב (ולצאת לחופשה בקיץ) תעשה את כל המעגל הזה רק שתתחיל באביב... כלומר: סמסטר אביב --> חופשת קיץ --> סמסטר חורף --> סמסטר אביב --> חופשת קיץ וכך הלאה. כלומר במקום להתחיל בחורף את השרשרת אתה מתחיל באביב. אבל זה רק למיטב ידעתי

מסכים עם בודאס...

אני גם כן אמור להתחיל את הלימודים בסמסטר אביב בטכניון,וזה מה שאמרו לי לאחר מעט בירורים...אנחנו פשוט נסיים את התואר סימסטר אחד מאוחר יותר או משהו בסגנון. פייד!

bodas18

New member
בודס... לא בודאס ../images/Emo13.gif

אבל העיוות הכי גרוע של השם שלי היה על מעטפה שקיבלתי בדואר שם החליטו ששמי: בוקס... אם היו נותנים לי למלא שאלון של הצבא שבו צריך להכריז על נקו´ השפל בחייך - זו אחת מהן
סתם...

J3di

New member
כן גם אני מתחיל באביב

יש לזה 2 יתרונות שאני מוצא: 1) הסכמים יותר נמוכים אז יותר קל להתקבל למה שאתה רוצה (כי יש פחות נרשמים לפי מה שהבנתי) 2) אם דפקת משהו בסמסטר הראשון כי חשבת שלעשות שיעורים עושים בהפסקות כמו בתיכון אפשר לעשות סמסטר קיץ שיש לך מלא זמן ללמוד ולתקן תסמסטר הזה ולהמשיך טוב, מה שבחורף - אין לך הרבה זמן ללמוד למועדי ב´ וג´ יחסית... אולי זה לא יתרון בולט אבל עדיין .... החסרון שאני מוצא בזה זה שאנחנו מסיימים אחרי כולם בסמסטר אחד וחסרון משוער אחד זה שכל השיבוצים ה"טובים" נלקחים ע"י אלה שסיימו חורף והם הראשונים ש"חוטפים" את התפקידים, יכול להיות שאני טועה (ואני מקווה שכן כי אני אביב ואני רוצה שיבוץ טוב
) אחרי הכל זה צבא - הכל הפוך...

שמש27

New member
חחחח אתה מזכיר לי שפעם

עניתי תוך שבוע אחד, כאן בפורום, למה זה טוב מאד להתחיל בסמסטר אביב - ולמה זה רע מאד להתחיל בסמסטר אביב... חחחח.... לך תסמוך על המנהל...
אבל אני רוצה להתייחס דוקא לענין השיבוצים: אין, אין, אין קשר - בין מסיימי חורף למסיימי אביב ! קודם כל, אתה לא מסיים "אחרי כולם" - זה הזמן הטנטטיבי שלך, ומדור עתודה מתוכנן ומתכנן לקבל אותך בזמן הזה. בעתודה יש שני מחזורי חז"ל - אחד ביולי, ואחד במרץ. לכל אחד מהם הקצאות משלו ותיכנון משלו. זה לא ש"גונבים" לך את כל התפקידים ביולי - ואז אתה ניצב במרץ מול שוקת שבורה... יודעים מראש שכך וכך עתודאים בפיזיקה יחזרו ביולי 06´ - ומכינים להם מקום. ויודעים מראש שכך וכך עתודאים לביולוגיה יחזרו במרץ 07´ - ומכינים להם מקום. תוכל למצוא את ההודעות שלי על סמסטר אביב ב"חיפוש המתקדם". ליל מנוחה.

kizinet

New member
סמסטר אביב - למה לא

אני לא יודע מה בקשר לטכניון, אבל אותי הצבא שלח להתחיל ללמוד בסמסטר אביב בבן-גוריון. המסלול שאותו עשיתי הוא סמסטר אביב-קיץ ואז משתלבים עם שאר המחלקה בסמסטר חורף. ז"א שאתה מוותר על החופת קיץ לטובת לימודים, ובעצם לומד 4 סמסטרים רצוף - קריעת תחת לא נורמלית כי סמסטר אביב יותר קצר מסמסטר חורף שלא נדבר על סמסטר קיץ בו עשיתי 4 קורסים בחודש (!!!) לימודים נטו(זה בגלל שאת ההתחלה אתה מפספס כי המבחנים מסמסטר קודם נכנסים לקיץ) וזה לעומת סמסטר אביב הארוך יחסית... מיותר לציין כמובן שגם המבחנים של הקיץ נכנסים לסמסטר חורף שאחריו... אז אין חופש בכלל... לכן יש פחות זמן ללמוד, המרצים הם המרצים הגרועים של האוניברסיטה (ואין לך בחירה ללכת למרצים אחרים), והתוצאה הסופית היא ממוצע נמוך בהרבה ממה שיכולת להשיג אם היית מתחיל בחורף...

J3di

New member
וואי זה באמת מבעס

אני מקווה שיתקנו את זה ויעשו כמו בטכניון שאתה מתחיל אביב חופש קיץ ואז ממשיך כמו כולם חורף אביב חופשת קיץ וחוזר חלילה...

Boxy

New member
משום מה לא מצאתי בחיפוש המתקדם..

התביא לי לינק? תודה.

שמש27

New member
משום מה גם אני לא מצאתי בחיפוש...

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL איזה מנהל-בלאי יש לך, לפטר אותו, תאמין לי....
טוב, בוקסי, תשמע (אגב, ניק מאד רך וענוג יש לך...
). פישפשתי קצת בזיכרוני החלוד ואז נזכרתי שאת הסיבות בעד ונגד התחלת לימודים בסמסטר אביב לא כתבתי בפורום אלא במסרים... טוב, עם 750 מסרים ואלפי הודעות - זה קצת לזור איפה רשמת מה... בקיצור, הלתי לפשפש גם במסרים, אבל לא מצאתי. אז בקיצור, הנה בראשי תיבות: בעד: 1. סמסטר אביב לרוב יותר מוצלח אצל מרבית הסטודנטים - ואת זה לא אני המצאתי. זה נובע גם מה
שמחממת את הרצון ללמוד, אבל גם מכך שזה סמסטר יותר ארוך (14 שבועות לעומת 12-13 בחורף) ועם יותר חופשות ו"עצירות". ולכן, עדיף להתחיל את הלימודים ברגל ימין - אם כי, לפני ההתנפלות רבתי עלי, זה לא מוחלט, אלא נמדד באחוזים בודדים. יש כאלה שזה שווה להם. 2. בסמסטר אביב מתחילים הרבה פחות סטודנטים, וכך נוצרת "קבוצה" יותר מאוחדת של לומדים-יחדיו, מה שמקל לפעמים על ההתאקלמות. יש עוד - לא זוכר. נגד: 1. בניגוד לסעיף 2 לעיל, לפעמים זה ש 200 איש לומדים בקורס מסוים, יש להם יותר "כוח" אירגוני - אם עולה איזושהיא בעיה, למשל עם תאריך מבחן אמצע או הגשה או משהו כזה - אז המתרגל והמרצה משתכנעים ביתר קלות. 2. מכיוון שרוב הלומדים מתחילים בסמסטר חורף, עלולים המתחילים בסמסטר אביב להרגיש קצת "אבודים" בבואם למקום שהכל כבר "רץ" בו. אבל על זה מתגברים יחסית מהר. יש עוד - לא זוכר.
לסיכום: מבחינת הצבא אין הבדל, וההבדלים באוניברסיטה זניחים - לכן המסקנה היא: תיקו. כל טוב.

Hawk17

New member
וזה רק בטכניון.

בתגובה להודעתו של בודס: "למיטב ידעתי הכוונה היא כדילקמן: במקום להתחיל בסמסטר חורף ולהמשיך לסמסטר אביב (ולצאת לחופשה בקיץ) תעשה את כל המעגל הזה רק שתתחיל באביב... כלומר: סמסטר אביב --> חופשת קיץ --> סמסטר חורף --> סמסטר אביב --> חופשת קיץ וכך הלאה." זה רלוונטי רק לטכניון - רק לטכניונים יש את הפריווילגיה של לנוח בקיץ אחרי הסמסטר הראשון. לאת"א ובן גוריון לא.

למעלה