הקפצה לנושא חשוב

א.א.אפל

New member
../images/Emo81.gif דרוש: נושא למזכירות!../images/Emo81.gif

שימו לב! בתאריך ה-15.5 תיערך המזכירות החדשה ה-8. והיא תעסוק בנושא... שאותו אתם תקבעו! אנא שרשרו נושאין שהייתם מעוניינים שהמזכירות תעסוק בהם. המזכירות לא תהיה בנושא המדיני ובנגזרותיו, לכן אל תציעו הצעות בנושאים אלו. תודה!

יש לי נושא קשה - עובדים זרים.

זה נושא קשה, הוא דורש מזכירות ערכית ארוכה עם הרבה העשרה ואולי אפילו העשרה לפני ע"י הצוות החינוכי. אבל זה נושא בוער שלא מטופל, האגודה לזכויות האזרח טוענת שהמעמד הכי מדוכא כיום במדינת ישראל הוא העובדים הזרים, יותר מהומוסקסואלים, יותר מפלשתינאים, יותר מנשים, יותר ממזרחים, יותר מדתיים... ומצד שני הנושא לא מטופל, זכויות אדם וזכויות עובדים מופרים מדי יום ביומו ונוער מרצ לא עושה כלום... הגיע הזמן להתעורר בנושא. הגיע הזמן לאמץ עמדה - הדבר מעבר להיותו בעיה המוניטרית חמורה הוא גם מצב קריטי מבחינה כלכלית-חברתית, הנוער חייב לבחון את התועלת ו/או הנזקים שהדבר מוביל לכלכלה הישראלית וע"י כך להחליט מהי עמדתו. אז יאללה, לעבודה! זה נושא קשה!

DRYICE

New member
נושאים זה משהוא שאף פעם לא חסר

1) גיוסים לנוער, כבעיה ארצית, הנוער קטן בהרבה ממה שהוא יכול להיות ואני לא רואה סיבה שסניפים ילחמו אך ורק בבעיה המקומית שלהם. 2) כסף, למרצ יש מספר הצעות כלכליות אופרטיביות לחיסכון בכסף, בהחלט ראוי להוציא פליירים אינפורמטיבים בדבר כל אותם הצעות לחיסכון וליעול ולעשיית צדק חברתי-כלכלי. 3) יחסי ציבור למרצ, אנחנו נתפסים בציבור כשמאלנים סהרוריים, בהחלט אפשר לחשוב איך גורמים לנו להיות פופולאריים יותר, לעשות לעצמינו יחסי ציבור זה דבר שבסופו של דבר גורם לכל הפעילויות שלנו להיות יותר אפקטיביות. DRYICE

א.א.אפל

New member
../images/Emo81.gif תגובות+עדכון ../images/Emo81.gif

-אלון: תודה, אקח את הנושא בחשבון -מאיר: מאוד אהבתי את הרעיון הראשון, הוא ילקח בחשבון. כנ"ל לגבי הרעיון השני. לגבי השלישי- זה נוגע בנושא המדיני, וחוץ מזה-הוצע כבר הרעיון של מזכירות פעילות וכו´. תודה בכל מקרה לשניכם. עדכון: המזכירות לא תתקים ב-15 לחודש, עדכון יבוא על מועד אחר. הנושאים המוצעים יובאו להצבעה בפורום בעוד מספר ימים.

yyzz

New member
ארצה להוסיף נושא שקצת מעצבן אותי...

...בזמן האחרון. בכל פעילות מדינית שעולה כשבאים ימנים שלא מקללים ויורקים הם מעלים את הטענה שברק נתן להם הכל והם סירבו. את האמת - אין לי מה להשיב להם, כי אני יודע בדיוק כמוהם וזה מה שראו בטלוויזיה וקראו בעיתונים. אשמח אם נוכל לשמוע הרצאה מפי אחד שמבין (ביילין?) מה בדיוק ברק הציע להם (ולא מה שהתקשרת ניפחה אם ניפחה) וגם פרשנויות שונות של למה ערפאת סירב. זה יעזור בהרבה וויכוחים פוליטיים. תודה, יובל.

שיאבן

New member
אני חייב.

לפעמים יש לאנשים תחושה, שאם הם כתבו הודעה בפורום, אז זה כמו לנאום נאום לאומה, שמשודרת בכל רשתות הטלויזה והרדיו. אז זהו, שלא. פרסום הודעה בפורום משמעה, שבין 5 ל20 איש קראו אותה, וזה במקרה הטוב, אם היה עליה דיון ארוך וכך היא נשארה כן הרבה זמן. חלק מהקוראים אינם בין חברי הפורום. אל תבינו אותי לא נכון, אני מאוד בעד פרסום הודעות בפורום, כמו ההודעה על סמינר פעיחות, או סתם דיונים, אבל... אני מתנגד נחרצות לקבלת החלטות על סמך הודעות בפורום. עלי לא מקובל שנושא המזכירות יקבע בהצבעה בפורום. תראו את הסקרים של הפורום, בקושי 20 איש מצביעים, זה הופך את הסקרים למדד? המזכירות היא גוף חשוב מאין כמוהו, ואת הנושאים יש לבחור בקפידה, לפי צורכי התנועה. אוריה, אל תפחד להנהיג. תתיעץ. זה בסדר, תפרסם הודעה בפורום בשביל לשמוע רעיונות, תשאל אנשים, תתעניין, אבל בסופו של דבר תחליט אתה, מה טוב למזכירות, זה המנדט שקבלת מהועידה, אל תפחד לנצל אותו. תקבע את תוכן המזכירות, ותהפוך אותה לרלוונטית. תכין את הישיבה כמו שצריך, ותדאג שכולם יבואו, ויתנהגו בהתאם, עם הזמן, יבואו עוד ועוד יוזמות מצד פעילים להעלות נושאים. בתקווה, אהבה, ועוגיות חמאה, שיאבן
נ.ב (הרשמו לסמינר פעיחות) נ.ג (הצטרפו לפעילות החדשה של חינוך אחר, הודעה על זה בימים הקרובים) נ.ד (לא נמות מחוסר יש"ע! אהה...גאוני...)

הרבה יותר מאשר

5 - 20 איש קוראים בפורום. אל תשכח - לא רק הכותבים הקבועים קוראים. יש גם קוראים קבועים שפשוט לא מגיבים.

אגב, לא שהבעתי

את דעתי בקשר להצבעות בפורום, או התייחסתי ישירות להודעה שלך, רק תיקנתי עובדה

א.א.אפל

New member
לשי...

-מתוך שיקול דעת שלי החלטתי לפתוח את נושא המזכירות ולא לבחור אותו בעצמי. -אין לי שום שאיפה שכל פעילי נוער מרצ ישתתפו בהחלטה. הרעיון הוא שפעילים בנוער יעלו רעיונות (לחברי ההנהלה, לדוגמה, התקשרתי אישית) מהם אבחר קומץ, ופעילים מזדמנים כמו הכותבים בפורום, חברי קבוצ"ב מודיעין ושאר האנשים שיפנו אליי יבחרו את הרעיון המועדף עליהם. ואיך מנסחים את זה בתקשורת? "המדגם אינו מדגם מייצג".

another voice

New member
נוער לא שלום עכשיו

מרצ תמיד מתגאה בכך שהיא מפלגה חברתית, סוציאל-דמוקרתית. אנחנו בנוער מרצ גם טוענים כך בתוקף אבל אין לנו אמירה אמיתית משמעותית. האם מתנגדים / תומכים בגלובליזציה, הפרטה, רפורמות במיסים, מדינת רווחה (נוסח שנות ה- 60) וכיוצב´ אף על פי שאנחנו עוסקים גם בנושאים חברתיים (עע קייטנות והתרמת סלים) אנו עוסקים בהם רק בפעולה ישירה ובצדק. זאת מפני שאמירתנו לגבי אופייה החברתי-כלכלי של המדינה לא ברור. הנה הזדמנות מצויינת לתקן בעייה זו.

א.א.אפל

New member
לא פרקטי...

אין אפשרות לקבוע דיעה בנושא הכלכלי-חברתי במז"ח אחת, וגם אם ייקבע דיעה בנושא הזה, זה יהיה לקרת דצמבר- עת הדיונים על תקציב המדינה.

ומעבר לזה...

אני מתנגד לקביעת עמדה רשמית של התנועה בנושא בו הדעות כה חלוקות. בנוער מרצ אמנם ישנו רוב לסוציאל-דמוקרטיה, אך אני מכיר גם קפיטליסטים, קומוניסטים, אנרכיסטים וסוציאליסטים בתנועה, ותהיה בעיה לקחת עמדה נחרצת אם הדבר יהיה כרוך באיבוד פעילים. אני מניח, לדוגמה, שגם בנושא הסרבנות יש רוב גדול להסתייגות מהסירוב, אך למרות זאת החלטנו שלא לקבוע דעה פורמלית. כרגע חשוב להתנגד לפעולות ממשלה שמטבע הדברים התנועה רואה בהן שחיתות וחוסר-צדק, כמו הגזירות הכלכליות החדשות. אני בטוח שרוב מכריע של התנועה יתמוך בזה, וכך איננו פוגעים בציבור רחב. לסיכום: נקיטת עמדה הנה בעלת פוטנציאל להרסנות. לא חייבים מיד ללכת לרשמיות ולחד-משמעיות, ואפשר לפעול גם בלעדיהן.

DRYICE

New member
כן ולא,

למרות כל מה שאמרת עדיין חשוב לגבש עמדה לגבי כמה שיותר דברים, אפילו אם הדברים שעליהם נוכל להסכים עליהם יהיו יחסית פרווה, רצוי להגיע לאותם החלטות. סרבנות באמת יהיה קשה מדי להגיע להחלטה. אבל לעניות דעתי בהחלט אפשר להגיע להחלטות עקרוניות מסוימות בדבר כלכלה וחברה. אנו יכולים לתמוך בפה מלא במיסוי על הבורסה, כל פעם שולחים וועדה והיא כל פעם אומרת שצריך ורואי למסות וכל פעם לא ממסים ושולחים עוד וועדה. אנו יכולים להתנגד בפה מלא לקיצוץ בקצבאות בילדים וכן באפליה בין יוצאי צבא לשאינם כאלו בדבר קצבאות לילדים. אנו יכולים לתגמל יוצאי צבא, אסור לנו להעניש את ילדיהם של אלו שאינם כאלה. DRYICE

על אלה בדיוק דיברתי...

מובן שכל הנוער יישמח לצאאת נגד אפליות בתחום הכלכלי ממש כשם שנתנגד לאפליות בתחומים אחרים. ייתכן שעדיף כן לקבוע נקודות, אני רואה בזה עוד ישיבות ועוד ביורוקרטיה שבכלל לא חסרה לתנועה... זה חסר טעם, ממש כמו ההחלטה לגבי פיטום אווזים במזכירות האחרונה.

למעלה