הקפצה - יום השואה

יום השואה

שלא תגידו שאין פה דברים רציניים..... מה אתם עושים ביום השואה? פעולות? טקסים? אני אשמח לשמוע רעיונות לפעולות וקטעי קריאה.

וואו.. יש לי פשוט כל כך הרבה!

לא פעולות, אלא קטעי קריאה... ואה, גם אתרים שיש בהם רעיונות להפעלות בנושא. אבל זה במחשב השני.. אז כשאחי יתעורר אני אלך לשם ויוציא משם.. סבבה? אגב, עצה - תכנסי לגוגל ותכתבי "יום השואה", זה ימצא לך בערך 15,000 אתרים. הרבה, אני יודעת. אבל בעמוד הראשון יש כמה אתרים שיש בהם קטעי קריאה ממש טופים, עצות מעולות לבניית טקס, וגם רעיונות לטקסים, פעילויות והנחיות. לי זה עזר, לוידעת כמה זה יעזור לך... אנחנו בעדי עושים טקס, שבנינו אותו היום, שהיב'ניקים אמורים להקריא ולשיר, אפילו שלדעתי זה לא צריך להיות ככה... והפעולות יהיו ביום שלישי, יומיים אחרי הטקס, כי מחר חג ולא עושים פעולות בחג... וזייהו! נראה כבר מה נעשה בפעולה. אגב, יש לי חוברת במועדונוער עם כל מיני פעילויות גם ליום הזיכרון לחללי צה"ל וגם ליום הזיכרון לשואה ולגבורה. אם את רוצה - רק תגידי. מחר אני אהיה שם אז אני אביא.

tuty fruty

New member
טוב אז ככה...

מה אנחנו עושים ביום השואה במושב: במושב עד היום לא היה כלום והצוות הדרכה שלנו החליט ובצדק שזה לא בסדר שאת יום השואה לא מזכירים אצלנו אלא רק בבתי הספר ולכן לקחנו על עצמו השנה לעשות את זה לכל המושב ולא רק לחניכים... מה אנחנו עושים בפעולות: עושים טקס של כל החניכים רק שהשנה שוב החלטנו להפוך את זה לכל המושב וכמובן שכל קבוצה עושה םעולה... ומה אני עושה לחניכים שלי אני עדין לא יודעת אבל אני יכולה להמליץ על משהו עשינו פעם לחניכים שלנו עשינו להם הדמיה של איך היה מבחינת היחס ליהודים ועשינו אתצ זה ככה בחרנו קבוצה של ילדים בלי להגיד מראש והתיחסנו אליהם ממש ממש יפה הם זכו לשבת על הכורסאות ולעומת זאת קבוצת ילדים אחרת הושבנו על הריצפה והתיחסנו אליהם ממש מגעיל לא הקשבנו להם צעקנו עליהם וכו'... ואחר כך דיברנו איתם על איך הם הרגישו שהתייחסו אליהם ככה ואז התחלנו לעשות דיון על היהודים בשואה ואיך שהתיחסו אליהם מקווה שעזרתי לך.. .

אני ה מדריכה

ועוד בחורה במושב שביקשתי ממנה לעזור לי כי הגרעינרים ברגילה והצוות הדרכה לא כל כך מתפקד... אנחנו עושים טקס אבל הבעיה שלי היא מה לעשות בפעולה???? יש רעיונות?

fresh mishmesh

New member
את יכולה לעשות את הפעולה שגילי

מעמק חפר הציעה פה לא מזמן, לגבי הרצח בקוריאה אבל אם אני זוכרת נכון הקבוצה שלך היא של קטנטנים (ב'-ה'?) אם ככה, את יכולה להעביר להם פעולה על גזענות (מכל סוג שהוא) ובסוף ה"מסקנה" תהיה- אתם רואים- עשו את זה גם לנו, ואנשים שנאו אותנו רק בגלל הדת שלנו, אז אולי לא כדאי לשנוא מישהו בגלל שהוא ערבי/רוסי/בלה בלה בלה... ז"א- לקשר את הנושא של הגזענות לנושא של השואה (זה התפתח מזה... איכשהו... אנטישמיות זה סוג של גזענות, ואם אני לא מדייקת- לא נורא, זה ילדים קטנים, הם עדיין לא צריכים בגרות בהיסטוריה)

THE sky angel

New member
אממ אני יספר לך ...

קטעי קריאה יש לי בשפע, גם מהיומני מסע של כולנו, וגם מאתרים וכאלה. אממ השנה אני עושה את הטקס של יום השואה בבית ספר שלי כי כל שנה אלה שנוסעים לפולין עושים את הטקס, אז אני מופיעה השנה. לכל משלחת יש נושא אחר, הנושא שלנו היה דילמות בזמן השואה ועכשיו כל הטקס סובב סביב זה, אני מציגה וקוראת קטעים.. הולך להיות טקס ממש ממש חזק לדעתי. במושב יש פעולות על יום השואה, האמת שלא זכור לי ממש רק שאנחנו עושים טקס של המושב אבל לא החניכים כי הם לא מספיק מגובשים פשוט לוקחים מישו שמארגן והוא עושה את זה עם הנוער. אממ זהו נראה לי..

אשף

New member
טיילר ! אמרנו שלא מספרים....

מצב קשה בבית, אין שפה, יש עבדה

"אצלינו" תמיד עושים טקס

לכל המושב.. והנוער עושה אותו.. פעולות - גם כן עושים שנה שעברה המדריכים דיברו איתנו על מה שקרה וכל זה.. אני לא הכי זוכרת חוץ מזה שהיינו שנים או שלושה אנשים בפעולה (ע-ל-ו-ב!!) וכל שניה מישהו אחר אמר משהו בצחוק ולא הלך להם. השנה לא יודעת כ"כ מה קורה כי אני לא הכי מעורבת בדברים שם טרומ"פים "אצלינו במועצה" לא עושים כלום.. ויותר מזה - אני כבר לא גרה שם =\

kedeman

New member
אפשר - אם יש לקבוצה בעיה

להעלות נושאים של התמודדות עם השואה ואז אפשר לתת סיטואציות שונות - כולל בדיחות שחורות ד"א אם אתם בטוחים שהקבוצה לא תשתף פעולה... עדיף אולי לא לעשות פעולת יום שואה בכלל.... עדיף מלעשות פעולה מבזה אבל! לפעמים החניכים יכולים להפתיע מאוד כשזה מגיע לנושאים "טעונים"

kedeman

New member
אפשר לעשות חדר זיכרון

לקחת חדר במושב (או במקרים מסוימים - את החדר שיש בקן) ומכסים את כל הקירות שלו בבד שחור (אם אפשר להשיג אלבד) או לחילופין אפשר גם לכסות ביוטה ועל זה שמים קטעים קריאה כל מני או שאפשר לשים חלקים מיומנים ותמונות אפשר לעשות את זה מבולגן - שיש הכל מהכל בכל מקום ואפשר לעשות את זה "הדרגתי" שהחדר הולך לפי הסדר שבו הלכה השואה (גזרות, גטאות, השמדה - זה מאוד בגדול) אני זוכר שכשהייתי בכיתה י' אז מי שסידר את החדר שם בקצה שלו סולם ושם עליו הרבה חצץ - זה יצא הרגשה מאוד דומה לרכבת (אל תשאלו אותי מאיפה השיגו את זה) בנוסף שמים בכל החדר הרבה נרות נשמה אפשר לשים משהו על המנורה כדי שהיא תהיה מעומעמת יותר וכמובן אפשר להוסיף מוזיקה אם יש מדריכים שהיו בפולין אפשר שהם יבואו לספר על המסע ולהראות תמונות/

טוב אז...

אצלנו תמיד עושים טקס שהחניכים והמדריכים משתתפים בו. רעיונות לפעולות אין לי , אבל אם מישהו צריך קטעי קריאה/רעיונות לתפאורה... אז יש לי דיי הרבה

hadasbaril

New member
מטודה

שואלים כול חניך כמה אחים יש לך?דודים,סבים וכו'. נותנים אותו מספר בגפרורים.אחרי כולם סופרים כמה יש לנו ואמרים תנסו לחשוב כמה זה שישיה מליון... אנחנו פיזרנו תמונות ודיברנו עליהם, נראה לי. כי הם היו ד ורצינו להראות כמה דברים שחשוב לנו שידעו(קורצא'אק) בליניקה(שיעול שיעול) יש עליו אתר טוב(בתקווה שהוא לא בתשלום) ועוד אתרים.ליד ושם יש את האתר לנושא\ פשוט צריך לחפש.

אני אגיד לך מה עושים אצלנו תמיד...

את האזור של הבמה מכסים בבד שחור (אלבד) , עליו אפשר לכתוב 6,000,000 או את שמות של מחנות השמדה . אפשר גם לצייר תלאי צהוב , ולשים כלמיני תמונות . חוץ מזה אנחנו תמיד שמים בקידמת הבמה (זתומרת בין הקהל לבמה) חוטי תיל , אפשר גל להכין גלעד קטן מאבנים ולזפר עליו נרות נשמה. לנו יש ברזלים שנראים כמו מסילת רכבת אז אנחנו תמיד שמים אותם בכניסה לחדר , אבל כמו ששי הציע אפשר להכין את זה גם מסולם... זה מה שעלה לי בנתיים.... אני אנסה לחשוב על עוד

למעלה