הקפיטליזם האמריקאי - במבחן

negative

New member
אתה סותר את עצמך

הוא אינו אוטופי אבל הוא משהו שיש לשאוף אליו והוא לא מסוגל להתקיים?.. זה אותו הדבר... לגבי סקנדינביה - יכול להיות. אני בניגוד אליך לא עוסק בהתעסקות אובססיבית ומתמשכת בלנסות למקם מושגים ודברים על סקאלה. אבל בתאכלס - במדינות סקנדינביה מתנהלת מדיניות כלכלית שהיא נכונה למשק ומאידך גיסא שומרת על מדיניות חברתית "סוציאלית" (למרות היותה קפיטליסטית) סוציאליזם זה לא רק פטיש , מגל וסטאלין... יש הרבה גווני אפור.

gurke

New member
בזמן המשבר הכלכלי הגדול

ארצות הברית הייתה הכי קפיטליסטית שאפשר, והמשבר הגדול נבע מהעובדה הזו.

antreprize

New member
לא נכון.

המשב הכלכלי הגדול לא נבע מקפיטליזם אלא מחוסר רציונליות.

Shira Esther

New member
מסכימה.

אמנם אני לא בעד קפיטליזם טהור- אבל בניגוד לקומוניזם, שהבעיות בו טמונות ביסודות השיטה עצמה, פה העניין הוא החינוך ודרך החיים שנובעים מהקפיטליזם בצורה עקיפה וניתנים לריסון.

gurke

New member
ראינו מה קרה במשבר הכלכלי הגדול

ברגעי משבר הקפיטליזם לא עובד - ולכן הפעם יצעו מהאידיאולגיה הבדלנית והתערבו.

antreprize

New member
הקפיטליזם הוא הרע במיעוטו,

כרגע, אין שום אפשרות שעדיפה עליו.

gurke

New member
זו עבודה בעיניים, והיא עובדת גם עלייך.

נראה לך שאנשים חיים טוב בארצות הברית? בגלל שלמראית עין הכל עובד כמו שצריך? אתה שוכח את מליוני שכונות העוני, בתי הספר הציבוריים שהפכו למרכז הפשע ועוד דוגמאות רבות? אז נכון שיש להם צבא חזק והם שולטים בעולם (וגם זה מוטל בספק), אבל ברוב רובם הם אנשים חלשים. "השיטה עבדה" - מה היא יצרה? עשירון עליון של אנשים חזקים, בעליי תאגידים שמרוויחים טריליארדים, וכל שאר ה-90 אחוז - בזבל. לגבי "תאוות הבצע". הקפיטליזם מבוסס על הון אישי. על שאיפה להון אישי. זה לא תאוות בצע? לידיעתך, אדם לא יכול להיות עשיר אם לא יהיה אחד עני.

לא יודע למה הוא מתכוון אבל מצאתי מעט מידע

מענין. http://en.wikipedia.org/wiki/Poverty_in_the_United_States שימו לב לטבלאות , ראו מי במקומות הראשונים ואז שימו לב איזה משטר שורר במדינות אלו. מחר אני אנסה לחפש את הדבר היותר מענין שהוא לא עוני או האחוז שלו אלא הפערים הכלכליים והחברתיים במדינת החופש הבלתי מוגבל . נתראה מחר . ( בהנחה שאני לומד משמונה בבוקר עש שש רצוף , נראה אם אני אשרוד
) לילה טוב.

antreprize

New member
נכון, ברורבם הם אנשים חלשים.

ולמה? כי לאף אחד שם אין את הכוח(או המוח) לפתור את הבעיות האלה, שאינן קשורות לקפיטליזם. השיטה לא עבדה, ואני גם אגלה לך שהיא לא מסוגלת לעבוד. בני האדם אינם רציונליים, רק מעטים מהם כן. אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים לשאוף לקפיטליזם, השיטה היחידה שהוכיחה את עצמה, השיטה היחידה שבאמת אפשר לקרוא לה מוסרית(אני א-מוסרי, ודברים כאלה לא חשובים לי, אבל לרוב האנשים כן). הקפיטליזם לא מבוסס על תאוות בצע, הרעיון בקפיטליזם הוא שהאדם יכול לנהל את ענייניו לבדו, בלי שהממשלה תגיד לו מה לעשות.

gurke

New member
אתה אדם קטן, קטן מאד

וזו תגובה לכל ההודעות שרשמת פה. הקפיטליזם, שוב אני אומר, זה שאיפה להון אישי, ואי אפשר להיות עשיר אם אין מישהו עני. אין יותר תאוות בצע מזה. אבל מה אכפת לך? אתה "א-מוסרי", אנרכיסט?, ו"לא אכפת לך" מכל השטויות האלה שנקראות יחסים בין בני אדם. לא פלא שאתה מאמין שקפיטליזם זה הגיוני, כי בדיוק כמו שאתה מאמין, הקפיטליזם דוגל באי-אכפתיות כלפי כל דבר אחר חוץ מעצמך.

למעלה