הקפטליזם

totony

New member
הקפטליזם

המשך הויכוח מהשירשור הקודם. אני אכתוב את התגובה של ענבר שהוא כתב בשירשור הקודם, כדי שיהיה קל להשוות, והתגובה שלי תהיה הודעה אח"כ... ===================================================================== • אמרתי אי פעם שאני לא קומוניסט ? ו EverMan ------------------------------------------- דבר ראשון , זה ענבר ולא עינבר. בכל מקרה , לא צריך שלכולם יהיה אותו דבר , אבל אפשר שלמישהו יהיה מינימום שיהיה הגבלת כמות למישהו שיש לו יותר מדי. "בשווה! אם אדם רוצה להרוויח, ומצליח לו, והוא מקים עסק פרטי ומצליח בכוחות עצמו ומשקיע בעסק" - עם כל הכבוד לו שהוא מצליח , צריך לאפשר גם להבא שרוצה לפתוח לפתוח חנות .. צריך לדאוג שאלו שעובדים אצלו ירוויחו מספיק ... אל תשכח שעל כל אחד שמרוויח ביושר , יש אחד שירש מאבא שלו ולא עשה דבר בחיים שלו ... ואותו אחד שקנה את החנות , היא גדלה , ואז קנה עוד ועוד ועוד , הוא מונפול... קפיטליזם זה הסחר החופשי - אפילו בארה"ב בירתו , הוא לא קיים במלואו ! צריך להפריע לאדם האחד כדי שלא ירוויח מיליונים בעוד השני מרוויח גרושים ולא יכול לאכול. בקיצור , אתה מדבר פה בצורה מאוד אבסורדית : "למה שנפריע לעשירים להרוויח עוד כסף" אבל מצד שני יש עשירים שעמלו קשה ועבדו כל החיים שלהם , אבל יש עשירי לוטו , ויש עשירי ירושה , ויש מולם עניים ! שיש פער מעמדות ענק כל כך , זה רק יעמיק עוד יותר , והעשירים יהיו עשירים יותר והעניים יהיו עניים יותר. בשביל להפסיק זאת צריך להתערב. בשביל שהם לא ישלטו על הכלכלה ובשביל שענים לא ימותו ברעב. ענבר רובין - נוער העבודה כרמיאל

למעלה